|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brzinski porod
16.7.2009 17:02:06   
Anonimen
Vceraj sem imela pregled pri ginekologinji.
jutri zakljucim 35. teden in sem vprasala zdravnico, kdaj naj z mozem startava v porodnisnico. do porodnisnice imam kar debelo uro.zdravnica me je pogledala in skoraj zakricala:TAKOJ!
Takoj, ko kaj cudnega zacutim v avto in gasa.rekla je, da ker gre za tretji porod in tudi otrocek ni kak velikan, obstaja moznost, da se rodi v treh, stirih popadkihuser posted image
in zdaj jaz ne bi bila jaz, ce nebi zacela panicariti.rada bi bila pripravljena na vse, zato me zanima, kaj naj narediva, ce re nekje na avtocesti nas mali pajkec zleze iz mene. in kaj naj imava s sabo, za vsak slucaj.
vprasala sem, ce naj poklicem resilca, pa mi je sestra odvrnila, da je bolje, da se odpraviva sama, saj je lahko resilec na kaki drugi nujni voznji.
sicer verjetno ne bo nic iz tega, ker itak nimam srece, da rodim v uri ali dveh...
skustrana bo najbolj vedela se mi zdiuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brzinski porod
16.7.2009 17:06:04   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

rekla je, da ker gre za tretji porod in tudi otrocek ni kak velikan, obstaja moznost, da se rodi v treh, stirih popadkihuser posted image

Možno je marsikaj, tudi to, da bo ta porod najdaljši. Tako da brez panike.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2009 17:40:51   
ksenija12
jaz sem ta drugič rodila v manj kot eni uri...vse je mogoče:)

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2009 17:43:33   
Anonimen
ko bi vsaj bilo hitro, samo ne tako hitro, da se zgodi v avtu!

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2009 17:51:08   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

jaz sem ta drugič rodila v manj kot eni uri...vse je mogoče:)

Ja, in? Jaz sem že prvič, sem komaj do porodne prilezla, medtem ko so mi v drugo morali dat umetne popadke. Ne moreš predvidevat glede na prejšnje porode, vsaj moja izkušnja je taka.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2009 17:54:12   
Anonimen
prvega sem 6 ur, drugega sem 4 ure.tretjega pa ne vem. sprasujem samo kako naj se pripravim ce bo res na brzino, ne kolko casa bo trajal porod, ker vem da ni nikakrsnega pravila.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2009 18:07:02   
barika
Čim prej pejdi od doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2009 18:10:33   
Anonimen
ja, barika to tako ali tako planiram....samo tudi ce grem takoj....
pa saj verjetno vseeno ne bo slo tako na hitro, da v 1 uri pa se malo od prvega popadka pade ven.
samo, nikoli ne ves:S

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2009 18:33:17   
OliveOyl
Tudi meni je rekla da moram takoj na brzaka v P.user posted image
Tretja user posted image ,otrok spuščen že ne vem kdaj..Glavica čisto spodaj..In kaj je bilo..najdalaši porod do zdaj,ta prvi ene 4 ure,drugi 2uri.Pri tretji sm bila v porodni od 4h zj.pa do 11 .45..
Oba poroda sta bila res brzinska tretji pa lih kontra,sem tudi jaz mislila da bo kar ven padla.
Ne se sekirat,bo vse o.k.

Srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2009 18:38:53   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ja, barika to tako ali tako planiram....samo tudi ce grem takoj....
pa saj verjetno vseeno ne bo slo tako na hitro, da v 1 uri pa se malo od prvega popadka pade ven.
samo, nikoli ne ves:S

res je, dokler ne boš poskusla in doživela, ne boš vedla ...jaz upa, da vsaj do porodne mize zdržišuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2009 18:40:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barika

res je, dokler ne boš poskusla in doživela, ne boš vedla ...jaz upa, da vsaj do porodne mize zdržišuser posted image

ja, to je zdaj moj prvi planuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2009 18:41:43   
Anonimen
se ze vidim, kako bova ene 7x po nepotrebnem divljala v ljubljanouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2009 21:57:06   
Najaa
Men je babca v porodni rekla, da prvi porod je ponavadi daljši, drugi krajši, tretji pa eno ali drugo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.7.2009 23:05:49   
urška
drugače na pušenjakovem forumu najdeš podrobna navodila kaj narest če te porod prehiti v avtu. mislim, da celo piše, da popkovine ni treba rezat. porodiš sicer posteljico ampak ne vem koliko ur po porodu popkovine ni treba prerezat. boljše pač da jo kasneje kot prehitro.
je pa moja prijateljica rodila v avtu. pomagal ji je mož, s tem da se je otrok rodil z ritko naprej. je pa ta njen mož veterinar, tako da ni imel večjih problemov. popkovino je zavezal z elastiko od smrekice in sta šla v P.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.7.2009 23:10:43   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: urška

drugače na pušenjakovem forumu najdeš podrobna navodila kaj narest če te porod prehiti v avtu. mislim, da celo piše, da popkovine ni treba rezat. porodiš sicer posteljico ampak ne vem koliko ur po porodu popkovine ni treba prerezat. boljše pač da jo kasneje kot prehitro.
je pa moja prijateljica rodila v avtu. pomagal ji je mož, s tem da se je otrok rodil z ritko naprej. je pa ta njen mož veterinar, tako da ni imel večjih problemov. popkovino je zavezal z elastiko od smrekice in sta šla v P.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.7.2009 23:12:04   
Jančika_
Jaz vsekakor mislim biti pripravljena, ker sem drugega "izpljunila". Kolikor si pač lahko pripravljen, no. Tale Pušenjakova navodila bo moral še mož naštudirat, ker je bolj paničar (je rekel, da mi bo najel sobo v hotelu, ki je najbližji porodnišniciuser posted image ). Če bi živeli tam kot prej, me sploh ne bi skrbelo (7 minut peš do porodnišnice), zdaj smo pa malo dlje, pa zima bo... Ne mislim se obirat, ko se bo začelo, mi je pa čisto jasno, da lahko traja tudi v nedogled. Ma vse sorte se lahko zgodi, od predhodne hospitalizacije do poroda v avtu (pa ne da bi si želela kaj od tega).

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.7.2009 8:05:05   
Anonimen
punce, mi date link od foruma, prosim?

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
17.7.2009 9:04:21   
puncica
kolk pa maš do porodnišnice?

Jst mam 45 min in če bi mi drugič  voda na poti odtekla bi rodila verjetno v avtu, ker ko sem prišla v porodnišnico sem bla 8 centi odpra, so mi prebodl ovoje in rodila v 15 min.

Ampak paničarit vnaprej ni glih pametno. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.7.2009 9:08:25   
Anonimen
jst mam kar mal vec ko 1 urouser posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.7.2009 9:14:33   
katka11
nam so rekli, da prvorodke v porodnisnico ko imajo popadke na 5 min ostale pa ko so popadki na 15. torej v mojem primeru, ce bi gledala nazaj je to takoj, saj sem se zbudila, imela en popadek , cez 20 min se enega potem pa vedno bolj pogosto. sla sva ko sem jih imela na 5 min. potem sem bla se 9 ur v porodni. tako, da pac bomo sli mal prej, samo upam, da bo kot pravijo, da je drugic hitreje. no saj dlej me pa ze skoraj ne morejo pustit, ane user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.7.2009 10:48:53   
skuštrana
V primeru da niste paničarke in da je vse ok potem je porod v avtu mala malicauser posted image

Meni je bilo super, ker mi ni nihče težil kako se moram obrnit, pa kdaj naj pritiskam, kdaj ne...Pač pustila sva da gre vse svojo pot in je bila res super izkušnja. Sedaj vem kako bi naj pravi naravni porod izgledal - nobenega pikanja mehurja, nobenega rezanja, ma milinauser posted image Naštimaš se in puf...

Jaz sem prvo punco rodila v (govorim od začetnih popadkov doma, pred tem nobenega znaka da bo kaj ) v 6urah, drugega v 3,5 urah ( s tem da je bil narobe obrnjen in nisem smela potiskat, da se škrat naštima - in se je hb), tretjega pa v 1,5 ureuser posted image user posted image

Drugič sem rodila v Po in sem do tja rabila 1 uro, še dobro da ni tudi on ven zletel kar v avtuuser posted image

Miška, če te je strah, potem ne sili na dolgo pot, pojdi v najbližjo porodnišnico - če se prav spomnim je to Postojna.user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.7.2009 10:52:41   
Anonimen
skustrana, mene ni strah samega poroda v avtu. jaz se bojim, da ne bom znala pravilno poskrbet za dojencka. v postojno pa ne bi sla, pa tako in tako je razlika med po in lj kakih 15-20 minut.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
17.7.2009 10:54:22   
Anonimen
skustrana pravis:
prvega 6 ur,
drugega 3,5,
tretjega 1,5
uf uf uf
jst pa:
prvega 6 ur,
drugega malo vec kot 3,5 ur
tretjegauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.7.2009 11:11:26   
skuštrana
Jah, no..Meni so zezali v porodnišnici, da če bo četrtič naj kar pridem par dni prej s šotorjem kampirat pred vratauser posted image user posted image
Glede na to, da sem imela do porodnišnice cca 20 min normalne vožnje pa nama ni uspelo bi bilo res za razmislit o šotor variantiuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.7.2009 11:20:18   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image najboljse ja!
se bom probala 29.7. ko imam s5 pregled zmenit z zdravnico, a mi kar dolocijo datum. je varianta, ravno za take primere, da planirajo porod. na datum prides tja in ti umetno sprozijo.
po mojem da bi bilo najboljse tako.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?