|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bruhanje in driska
1.1.2010 21:06:24   
Anonimen
rabila bi nasvet - moje dete staro dve leti je v sredo 2× bruhalo, jedel ni nič, pil malo. včeraj smo imeli cel dan drisko, jedli smo malo manj, pili veliko, vendar vse je šlo ven.
dala sem 2 linexa
danes dopoldne je bilo vse OK - blato redko, vendar ne več tekoče. pije kar (sicer sok in čaj, vendar pije, to ni problem), bolj me skrbi ker noče jest oz zelo malo, pa še to gre vse ven, ko kaka - popoldne in sedaj na večer je šlo vse ven s kakanjem.
največ hrane, ki jo poje, pa je mlečno (kak puding, čokoladno mleko)

Kaj naj naredim - še kaj počakam ali je potrebno že k pediatru.

je pa dobre volje, se igra...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bruhanje in driska
1.1.2010 21:34:10   
ksenija12
po vsem kar si opisala, bi jaz sklepala da ji gre na bolje in ne bi hodil z njo k pediatru..poskusi s kakšno juhico, ker ima veliko tekočine in hranilnih snovi...najpomembneje je, da pije in ne dehidrira, kar pri tebi ni problem..kar se tiče hrane, pa je normalno, da nima apetita..skrbi, da veliko pije, pa poskusi z juhico..verjetno je viroza in se bo tako ali tako sama zrihtala, s pomočjo pediatra ali brez..pa sploh če je dobre volje, naj te ne skrbi..

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.1.2010 21:42:25   
pingi
Izgleda, da gre že na bolje, če praviš, da malo poje in da pije. Važno, da ni več bruhanja, ki je bolj kritično za dehidracijo.
Sicer pa nekateri pravijo, da ni fajn jest mlečnih stvari, ko imaš drisko; mogoče zato še vedno tako tekoče kaka.

Mi smo bili pred tremi tedni cela razširjena familija takole bolni, pa smo kar nekaj dni pazili na dieto (tako je svetovala zdravnica) - se pravi bolj banane, riž, prepečenec, korenčkova juha...

Malemu (star dobre dve leti) se je tek povrnil šele čez dva tedna, pa zato takrat toliko bolj intenzivno (je pojedel za dvauser posted image ).

Važno, da dovolj pije, tek bo že še prišeluser posted image

Saj vročine pa nima, ane?

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.1.2010 21:50:36   
Anonimen
ne vročine nima
ja, pije dovolj, tako da se mi ne zdi, da bi prišlo do kakšne dehidracije in je res zelooo dobre volje. skrbi me verjetno še toliko bolj, ker je sicer zelo dober jedec in sedaj kar naenkrat malo več kot nič. vsake stvari malo - 3 bobi palčke, en piškot, par kock kuhanega korenja, malo praženega kromprija (kaka žlica), dva grižljaja mesa...
a je to dobro da pije multi sok, razredčen (40ml soka, 60 vode) - drugega res noče; če dam samo bebi čaj, naredi par požirkov in pusti, soka spije precej več.

ja, z mlekom sem pa jaz zamočila, ampak ker drugega ni šlo, sem dala puding, pred kako uro pa 1 dl čokoladnega mleka, vendar ga je malo ostalo.

jaz res upam, da nam gre na bolje - tolaži me res samo še dobra volja

(odgovor članu pingi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.1.2010 22:52:13   
ledenaa
Zaradi tega se ne hodi k P
Hrano ne rabi jest,potrebuje pa tekočino
In če pije ,ni dehidrirn,tako da je obisk P tratenja časa,možnost še kakšne okužbe
Driska lahko traja tudi več kot 1 teden

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2010 11:21:58   
Taddy78
Se kar strinjam...pomembna je samo tekočina!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2010 15:02:45   
naja78
crkljajte se doma in kaka 2 dni nič mlečnega,tudi pudinga neuser posted image !

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2010 15:14:56   
marty5
Samo tekočina je pomembna, kot pravijo predhodnice, dieta pa ni potrebna oz. ne pomaga - kvečjemu otroka še bolj izčrpa.
Pediatrinja iz sosednjega foruma mi je enkrat odgovorila, da driska pri dieti traja povprečno 6,5 dni, brez nje pa 7 dni, s tem, da je otrok brez diete v parih dneh že fit, tisti z dieto pa je povsem izčrpan...
Za rehidracijo nam pomaga tudi napitek iz lekarne - Rehidral. Če otrok bruha, mu pomagaš tako, da mu daješ mrzlo tekočino po žličkah (to pomaga, da takoj vsega ne izbruha). Smo ravno pred Božičem imeli eno tako virozo in je trajalo 5 dni...

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.1.2010 18:42:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?