|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhitis
29.2.2008 9:56:56   
ČebelicaMaja
Včeraj smo dobili diagnozo bronhitis z laringitisom in vnetje levega ušeska... danes pridem v službo in me sodelavka prestraši, da zdaj smo pa pečeni... da se bronhitisa zlepa ne bomo rešili... me je razjezila s tem negativnim odnosom, hkrati pa sem se resno ustrašila, ker sem tudi sama astmatik... vendar je pri hčerki to prvi bronhitis in zaenkrat o astmi ni bilo sledu...
Naj povem, da vlažilec zraka že uporabljamo, tople obkladke na pljučih tudi, inhalator s fiziološko tudi, dobili smo tudi ventolin in AB...
Zanimajo me vaše izkušnje...se res ponavlja in kako dolgo ne smemo ven... vročine sploh ni imela.
Pa ostali smo čsito brez glasu...ima, katera kakšne izkušnje, kako to čim prej pozdraviti...dobila sem namig, naj ji dam kalcijuser posted image
Hvala.

< Sporočilo je popravil ČebelicaMaja -- 29.2.2008 9:59:23 >

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhitis
29.2.2008 11:14:03   
Suzy.
Ok, za tvojo moralo jaz ne bom ravno najboljši primer, pa bom vseeno napisala...

Hčerka je bila do 2. leta zdrava. Ne vem, mislim, da je imela enkrat 2 dni vročino. Drugega nič. Pri dobrih dveh letih je imela prvič bronhitis. Od takrat naprej se piskanje sploh ni nehalo. Piskalo ji je v pljučih vsakič, ko je bila malce prehlajena, ko je bila bolj aktivna-pri teku ali skakanju. Bronhitisi so se ponavljali cca 1 leto.

Pi treh so rekli, da je astma. Kar me v bistvu ni kaj dosti presenetilo glede na znake, pa še mož jo ima tudi.

Zdaj bronhitisov ni več. Jemlje pa vsak dan zdravila, s katerimi lepo nadzorujemo celo zadevo in nimamo večjih težav. Stara je 4,5.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.2.2008 12:09:23   
toli
Moj sin je imel bronhitis zelo pogosto.Iz najmanjšega prehlada se je razvil,kar naprej je bil v bolnici zaradi tega v bolnici.To je trajalo do štirih let,zdaj je star devet in moram prav pomislit,kdaj je bil bolan,ker je tega res dolgo nazaj.
Aja pa takrat je nam zdravnica rekle,da bomo imeli skoz probleme s tem.

"Iskrenost v prijateljstvu mi je tako sveta kot večni zakon."

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.2.2008 12:40:41   
NRMM
Ta velika je imela prvič bronhitis pri 7 mesecih in od takrat nikoli več in upam,da bo tako ostalo,zdaj je stara 26 mesecev.
Dobila je pa berodual na 4-6 ur,2 vpiha in smo se ga rešili v parih dneh,piskanje se je nehalo.
Smo pa kljub vsemu hodili na sveži zrak,ker vročine ni imela.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu toli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.2.2008 12:43:20   
Lara28
No, jaz te bom pa malo pomirila.
Naš Anej je imel bronhitis prvič pri 16 mesecih. Kar hudo obliko, pristala sva v bolnici. Dobival je inhalacije in ventolin in še kak mesec flixotide. Po bronhitisu zelooo dolgo  ni prišel k sebi, čprav mu ni več piskalo, je bil non stop nahoden, teklo mu je iz nosa, občasno je bolj ali manj kašljal.... Porabili smo na litre fiziološke, non stop smo mu z aspiratorjem čistili šmrklje, nabavili smo inhalator. Ves čas sem ga mazala z justovo materino dušico. Po približno 4 mesecih  se je končno nehalo. Zdaj smo že kaka 2 meseca zdravi, brez šmrkljev, brez kašlja. Bronhitis je imal torej samo enkrat (ca. 10 dni je trajalo) in vse ostale prehlade, napade kašlja smo ustavili prej, preden bi se kaj razvilo. Res pa smo takoj ko je začel malo kašljat naredili 2-3 inhalacije na dan, dokler se ni umiril. PA nosek res redno čistimo. Tudi sedaj ko je ok, mu zjutraj in zvečer preventivno malo s fiziološko sčistim.       
Tako da res ni nujno, da se vedno ponavljajo. Je pa res potrebno biti malo bolj pazljiv. Pa čimveč na zrak! 

(odgovor članu toli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

prva zaposlitev

V kolikšnem času po končanem izobraževanju ste dobili prvo zaposlitev v svoji stroki?

takoj (43%)

1- 2 meseca (12%)

3- 6 mesecev (10%)

6- 12 mesecev (8%)

po več kot letu dni (12%)

po nekaj letih (15%)

Število vseh glasov: 262

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!