|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brezposelnost in želja po novem članu
10.6.2011 17:33:59   
somic
v prvo sem zanosila neplansko, ampka sem imela potem celo nosečnost velike težave, ki pa se potem po porodu niso končale. rečeno mi je bilo, da če želim imeti še kakšnega, da moram pohiteti.

želim si vsaj še enega in če bi bilo možno že včeraj in ne jutri, ampak ni tako enostavno...

med porodniško sem ostala brez službe, zdaj sem prijavljena na zavodu že dva meseca. še en mesec sem upravičena do denarnega nadomestila, potem pa nič več.

kako se obračunava porodniška? nekje sem ujela, da se upošteva zaposlenost v zadnjih treh letih in se potem temu primerno obračunava je to res? bi potem takem imela normalno porodniško? ali samo tistih slabih 200 eur?

lepo prosim za odgovore. hvala!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brezposelnost in želja po novem članu
10.6.2011 21:53:01   
sončnica24
Odgovora ti ne vem dat bi pa na tvojem mestu poklicala na CSD in vprašala kako se v takšnem primeru obračunava, ti bodo najbolj točno vedeli povedat kako in kaj.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2011 22:15:52   
Najaa
Obračunava se zaposlenost zadnjih treh let 12 mesecev neprekinjeno. Tako da če si bila v zadnjih treh letih neprekinjeno zaposlena vsaj 12 mesecev, ti bodo izračunali porodniško iz tega. Ne bo normalno visoka, ker se računa po nekih procentih, sem že pozabila kako, ne bo pa najnižja. Tam ene 70% plače.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2011 22:30:11   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Obračunava se zaposlenost zadnjih treh let 12 mesecev neprekinjeno. Tako da če si bila v zadnjih treh letih neprekinjeno zaposlena vsaj 12 mesecev, ti bodo izračunali porodniško iz tega. Ne bo normalno visoka, ker se računa po nekih procentih, sem že pozabila kako, ne bo pa najnižja. Tam ene 70% plače.

aha... se pravi da ni nujno, da sem zaposlena tik preden nastopim porodniško?

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2011 11:43:41   
Adelina
Če si bila v zadnjih 3 letih neprekinjeno zaposlena vsaj 12 mesecev (tudi med porodniško in zdaj na zavodu, ko prejemaš nadomestilo), se ti obračuna 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec delovne dobe v teh 3 letih (vse skupaj pa ne more presegati 105% minimalne plače). Če si bila zaposlena npr. 15 mesecev se izračuna 55%+30%=85% minimalne plače.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2011 15:17:29   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Če si bila v zadnjih 3 letih neprekinjeno zaposlena vsaj 12 mesecev (tudi med porodniško in zdaj na zavodu, ko prejemaš nadomestilo), se ti obračuna 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec delovne dobe v teh 3 letih (vse skupaj pa ne more presegati 105% minimalne plače). Če si bila zaposlena npr. 15 mesecev se izračuna 55%+30%=85% minimalne plače.

če razumem pravilno se v tem primeru upošteva tudi porodniška in zavod?

oz na mojem primeru- do maja 2010 sem bila zaposlena in naprej do aprila 2011 na porodniški in še naprej do julij 2011 na zavodu, pomeni, imam to obdobje potem vključno do julija 2011?

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2011 16:57:23   
Anonimen
pojdi na forum partnerstvo - družinska zakonodaja in tam vprašaj, ker je namenjen prav takšnim vprašanjem.

(odgovor članu somic)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2011 21:08:30   
Adelina
Ja, tudi porodniški dopust in čas prejemanja nadomestila na zavodu se ti šteje v seštevek mesecev (vse, kjer imaš plačane prispevke). Ampak kot sem rekla, ne more pa presegati 105% minimalne (oz. mislim da izhodiščne, ki pa sta si podobni kolikor vem) plače (torej šteje se ti lahko max. 25 dodatnih mesecev).

< Sporočilo je popravil Adelina -- 11.6.2011 21:17:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2011 22:28:26   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Ja, tudi porodniški dopust in čas prejemanja nadomestila na zavodu se ti šteje v seštevek mesecev (vse, kjer imaš plačane prispevke). Ampak kot sem rekla, ne more pa presegati 105% minimalne (oz. mislim da izhodiščne, ki pa sta si podobni kolikor vem) plače (torej šteje se ti lahko max. 25 dodatnih mesecev).

hvala user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.