|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez preiskav
3.12.2010 15:23:24   
Anonimen
SEM V 15.TEDNU,NA NUHALNO NISEM SLA,KER MI JE G.PREdLAGALA AMINOCINTEZO,KI MI PRIPADA BREZPLACNO!PO BRANJU ZGODB ZENSK,KI SO OPRAVILE AMINOCINTEZO,SEM SE ODLOCILA DA NA AMINOCINTEZO TUDI NE GREM!NEKATERE SO NAMREC SPLAVILE ZARADI VNETJA(jaz pa svojega otrocicka nocem zgubiti),SPET DRUGE SO KLJUB SLABI DIAGNOZI RODILE ZDRAVE DOJENCKE!CEMU TOREJ HODITI?MI JE ZAL,DA NISEM SLA VSAJ NA NS,PA JE ZAL PREPOZNO!BOLANEGA OTROKA BI TEZKO SPREJELA,ZARADI HUDEGA NJEMU,JE ZADOSTI UPATI NA NAJBOLJSE???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez preiskav
3.12.2010 15:35:56   
Sapin
Jah - vprašanje kaka je bila diagnoza. Jaz sem imela aminocetezo in je veliko pripomogla k sproščeni veseli nosečnosti, čeprav so bili tudi izvidi nuhalne svetline super.
Nevarnost splava je dokaj minimalna. Pač počivaš tiste tri dni.
Meni bi bilo strašno, da bi morala na ta svet obsoditi neprilagodljivega otroka, ki že v štartu ne bi imel možnosti za enakopravnost (tako in drugačno), če prezrem lastno življenje, ki bi ga pač prilagodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2010 15:59:36   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

SPET DRUGE SO KLJUB SLABI DIAGNOZI RODILE ZDRAVE DOJENCKE!

a ni izvid amniocenteze 100% zanesljiv?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2010 16:06:16   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: anju

SPET DRUGE SO KLJUB SLABI DIAGNOZI RODILE ZDRAVE DOJENCKE!

a ni izvid amniocenteze 100% zanesljiv?

Ja seveda je, ampak gre za kromosomsko preiskavo in je 99,9% ne pove pa ničesar o prirojenih napakah ali drugih hibah!
Aja da bi se pa rodil zdrav otrok, čeprav so našli pri AC kromosomsko napako-o tem pa močno dvomim!!!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 3.12.2010 16:07:54 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
3.12.2010 16:09:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2010 16:13:46   
zaspancek1

SEM V 15.TEDNU,NA NUHALNO NISEM SLA,KER MI JE G.PREdLAGALA AMINOCINTEZO,KI MI PRIPADA BREZPLACNO!PO BRANJU ZGODB ZENSK,KI SO OPRAVILE AMINOCINTEZO,SEM SE ODLOCILA DA NA AMINOCINTEZO TUDI NE GREM!NEKATERE SO NAMREC SPLAVILE ZARADI VNETJA(jaz pa svojega otrocicka nocem zgubiti),SPET DRUGE SO KLJUB SLABI DIAGNOZI RODILE ZDRAVE DOJENCKE!CEMU TOREJ HODITI?MI JE ZAL,DA NISEM SLA VSAJ NA NS,PA JE ZAL PREPOZNO!BOLANEGA OTROKA BI TEZKO SPREJELA,ZARADI HUDEGA NJEMU,JE ZADOSTI UPATI NA NAJBOLJSE???

Heh, ali je to zadosti boš ti zase najbolje vedela. Nekaj pa mi vseeno ni jasno - kakšne zgodbe pa si brala, ker je že tu na forumu veliko žensk, ki smo (tudi večkrat) opravile AC, pa nismo splavile - pravzaprav ne vem, če se je kateri to zgodilo. Seveda obstaja tveganje, ampak je, vsaj meni to bilo sprejemljivo.
Glede slabe diagnoze - ne verjamem, da je tu kakšna, ki je imela slabe rezultate po AC, pa kjub temu rodila zdravega otroka. Ja, seveda, tako kot v življenju, tudi AC ni čisto 100%, je pa temu zelo blizu - 99,9%. Večina strokovnjakov piše, da je AC kar se tiče kromosomske preiskave 100% ( pregleda se morebitne strukturne in številčne napake na kromosomih). Glede genetskih napak pa je tako, da večinoma odkrije tiste, za katere se pač gleda (če imata npr. starša kakšno bolezen oz. sta prenašalca, npr. hemofilije) in še kakšno naključno. Preiskava, ki bi odkrila vse mogoče genetske napake, pa ne obstaja. Torej - otrok bo po normalnem rezultatu AC lahko kromosomsko zdrav, še vedno pa bo lahko imel kakšno genetsko napako (to je pač treba vedet!).
Rezultati nuhalne pa so resnično samo statistika, ki ti povedo npr. samo to, da je pri takšni velikosti NS (in še par drugih kriterijev zraven, med njimi tudi prisotnost nosne kosti,..potem pa še korekcija glede na tvojo starost) verjetnost, da imaš npr. otroka z Downovim sindromom 1:8000 ali pa 1:50. - Torej je statistično izračunano, da se (ob enakih podatkih) rodi (oz. bi se) otrok z DS eni ženski od 8000 (ali pa 50). Ampak to je še vedno samo statistika in ne diagnostika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2010 16:54:47   
Anonimen
BI SE NAJPREJ ZAHVALILA ODGOVOROM,NA SOSEDNJEM FORUMU SEM PREBIRALA,KO SO DVEM 40-LETNICAMI NAPOVEDALI SLABO DIAGNOZO,1.JE SPLAVILA PA SE JE NATO IZKAZALO,DA JE BIL PLOD B.P,DRUGA PA JE KLJUB NAPOVEDI,DA JE OTROCICEK BREZ MOZANOV RODILA POVSEM ZDRAVEGA OTROCICKA!ZA NUHALNO JE PREPOZNO,NA AMINOCINTEZO BI SLA,KO SE NEBI BALA SS ZDRAVEGA OTROCICKA!OTROKA Z DAVIDOVIM SIDRIMOM BI TEZKO SPREJELA,KER BI SE TEZKO PREBIJAL SKOZI ZIVLJENJE!LAHKO UPAM,DA BO VSE VREDU??

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2010 16:59:30   
tanjusi
BI SE NAJPREJ ZAHVALILA ODGOVOROM,NA SOSEDNJEM FORUMU SEM PREBIRALA,KO SO DVEM 40-LETNICAMI NAPOVEDALI SLABO DIAGNOZO,1.JE SPLAVILA PA SE JE NATO IZKAZALO,DA JE BIL PLOD B.P,DRUGA PA JE KLJUB NAPOVEDI,DA JE OTROCICEK BREZ MOZANOV RODILA POVSEM ZDRAVEGA OTROCICKA!ZA NUHALNO JE PREPOZNO,NA AMINOCINTEZO BI SLA,KO SE NEBI BALA SS ZDRAVEGA OTROCICKA!OTROKA Z DAVIDOVIM SIDRIMOM BI TEZKO SPREJELA,KER BI SE TEZKO PREBIJAL SKOZI ZIVLJENJE!LAHKO UPAM,DA BO VSE VREDU??

Ok in kaj bi zdaj rada, da ti rečemo , da bo tvoj otroček zdrav...
Tega ti noben ne more garantirat... Maš pa v 20. tednu še morfologijo , a tja boš šla? Se pa tudi kar fajn vidi če je vse ok z otročkom..

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2010 17:37:36   
eva1

Če bi težko sprejela otroka z dawnovim sindromom, potem ti svetujem da greš na AC! Nekaj malega je že res možnosti za splav, ampak mislim da je % skoraj  zanemarljiv!
Kar se tiče zgoraj napisanega-glede na ta, kakšni UZ so dandanes in glede na moje 3 nosečnosti, skoraj ne vrjamem, da je kateri G rekel da je plod brez možganov in da to ni bilo res! Pa četudi je že bilo  kaj, jo je vrjetno poslal naprej v eno od večjih P, kjer se ukvarjajo s tem, tam te pregleda vsaj še 1 do 2 ginekologa in teg enostavno ne vrjamem, da bi se vsi G zmotili! Kar se tiče NS, je možno da je slaba prognoza pa je z otrokom vse ok, zato se pač naredi AC da se izključi ali potrdi sum! Kot sem pa že napisala, lahko je kromosomsko vse ok,. in ima otrok kakšno drugo napako!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2010 19:29:22   
butt3rfly
a v avto se tud ne boš več usedla, ker obstaja tveganje, da se boš kam zaletela in huje poškodovala??? mal si cajta vzemi, prebrskaj forum, pa boš vidla, da je AC bolj kot ne varna metoda. itak, da obstaja tveganje, ampak-kje pa ne???? dons se marsikje tvega, da se bo kej sfižilo, sam so možnosti ponavad res majhne. pa btw: prosim, piši z malimi tiskanimi črkami, ker sem se komaj dokopala čez tvoj postuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2010 22:54:53   
benika
Draga anonimna, prvo kot prvo izklopi Caps Lock, ker velike črke pomenijo dretje. Poleg tega bo tvoj post veliko bolj berljiv, če boš uporabila kakšen presledek in ločilo.

Glede na tvoje besede ti močno predlagam, da greš na AC, da se prepričaš ali je z otročkom vse OK, ker najbrž nisi sposobna sprejet otroka s PP (po tvojih besedah). Možnost splava obstaja, vendar je minimalna. Prav tako pa obstaja možnost splava kadarkoli in kjerkoli. Nihče ti ne more garantirati, da to tega meds nosečnostjo ne bo prišlo. Žal.

Zanima me še, od kod tebi ideja, da bi otroček lahko imel Davidov sindrom?

Pa še nekaj...mamice, ki so imele na AC slab rezultat NISO rodile zdravega otroka. Je pa možno, da je bil slab rezultat nuhalne, to pa ja.

Kakorkoli se boš že odločila, srečno.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Rok
пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!