Gina
|
Saj jaz nisem rekla,d a se ti ne ukvarjaš z otroki. Samo to sem rekla, da nisi napisala, al se ona dva ukvarjata, o katerih pišeš, da ne privoščita otrokom novih, firmastih oblek al ne. A veš, moj ta velik je star 13, pa je čist zadovoljen, če mu kupim kaj, kar sploh ni nobena firma. Pa če kaj dobi, tudi pogleda, al mu je všeč al ne. Če mu ni pač da proč, če mu je, pa nosi. IN ne, tega okol znamk ne razumem. Če me otrok zato ne bo maral, potem je bilo pa res nekaj narobe z mano, da sem mu privzgojila, da so firme merilo. In potem mi je tudi vseeno, če me zato ne bo maral, njegov problem, na to nimam vpliva, svojih meril zato pa tudi ne mislim spreminjat. Ker družba mu tega skoraj ne more privzgojit, dokler jaz nimam te vrednote v srcu, glavi, dejanjih in besedah, bo težko ratal snob. Jaz mislim,d a so to kompleksi staršev. Jaz privoščim otrokom glih tolk kot sebi. Ne več ne manj in se nič krivo zato ne počutim. Vsi skup pa nimamo nekaj ekstra, ampak noben od mojih otrok se ne pritožuje zaradi tega. Tudi ko jih vprašam, če bi še kaj, bi oni vse kaj drugega, od fotoaparata do prenosnika, oblek pravijo imajo dovolj, čeprav mal starih, mal novih, pa nič znamk. Daj razloži mi, kako je lahko človek potem srečen, če kupi ene čevlje za 500eur, al pa kako je lahko srečen, če kupi eno dizajnersko obleko za 3000 ali več eur? A je možno ob tem srečo doživet? Jaz ne štekam. No, seveda pa lahko zapravim kolk češ za rože. IN to v enem šusu. Tudi moj sine bi rajši 5 malin in 1 jabolko kupi za posadit, kot ene hlače. Hči bi raje sladkarije in cd-je, ta mali pa bager ali kamion. Enemu obleke pomenijo veliko, drugi nismo glih fanatiki v to smer. Pa da nauš mislila, smo zmeraj urejeni in lepo oblečeni. Samo za to ne rabiš premoženja. A veš, hočem ti povedat, da so vrednote različne. Ni treba da se ti smili nekdo, kateremu morda obleke niso vrednota. A pa si ti zihr, da je to vrednota teh otrok? Saj če je otroku to res vrednota, je res hudo, samo katastrofa pa tudi ne, če pa to ni vrednota, potem pa je vse skup brez veze. Lahko pa se ti smili nekdo, ki ima starše, ki mu ne dajo dovolj ljubezni. Kar se tega tiče, pa ne vem, kako je s tem dvema otrokoma, še kar nisi napisala. To je edini pomemben podatek.
|