|
RE: brez flaše, brez dude-kako 14.9.2009 13:09:10
|
|
|
|
zupancdam
|
koliko pa sta bila stara ko sta začela piti po slamici, ker naša že od rojstva noče flaške ne dude, oz malo po rojstvu je še zagrabila flaško od avent, ampak samo če je bilo moje mleko notri, potem sem pa samo dojila, nič dajala flaške ker imam ful mleka in se je po moje odvadila flaške, zato jo noče, pa sem ji poskusila dati ta magični lonček od avent pa tudi ne, ima ful sesalni refleks, ampak za flašo pa ne, kar vali jo po ustih, jaz sem premišljevala, da ji bom pač po žlički dajala tekočino, ko bo začela jesti gosto hrano, da dobi tekočino, nebi je rada navadila na flaško oz nočem da ima flašo in dudo, samo me resnično skrbi kako se bomo uspavali drugače, ko zize nebo več, čeprav nameravam dolgo dojiti, mojo prvo hčero sem dojila 2 leti pa sem nehala ker sem zanosila, ampak prva hčera je dobila flašo šele pri 1 letu in pol, kar mi je še danes žal, samo ni hotela nobenih mlečnih kašic po žlički, ampak to ni izgovor, res bi rada da moja mlajša hči zraste brez flaške in dude, še kak nasvet prosim mamice in hvalaIZVIRNO SPOROČILO: Nalin MOjadva nista imela ničesar. Prva hrana naj bo bolj "tekoča" a naj ima vseeno kakšne večje delce notri, da so otrok navadi na teksturo. Prve žličke se ponavadi itak bolj posrka. Za pitje sem pa obema dala sok s pristriženo slamico, tako da nista veliko potrebovala za potegnit. Avtomatično pa tak mali takoj ko kaj dobi v usta posesa in seveda potem "popije" kak požirek in zelo kmalu zgrunta. Po kakšnem tednu sem jima že dajala po plastičnemu kozarčku in sta tudi srkala. Skratka nobena znanstvena fantastika, dojenčki vse delajo refleksno, ti ponudiš oni zagrabijo,...
|