|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brce otroka v 33 tednu
21.10.2007 21:21:07   
Anonimen
Pozdravljene.
Mene pa zanima, kako kaj čutite otrokove brce. Sem tretjič noseča, ampak se mi zdi, da so bile brce v prejšnjih nosečnostih čisto nekaj drugega kot sedaj. Čutim jih kot gladenje oziroma premikanje, ne pa kot brcike. Še zvečer, ko naj bi bil  otrok bolj živahen, čakam in čakam...Prav skrbi me, čeprav je UZ v redu in tudi CT tudi. Ne vem pa, kaj pa se na UZ vidi oz. kaj se lahko izkjuči. Včasih se mi zdi, kot da nimam nič v trebuhu. Čutim resda vsak dan, ne čez cel dan, ampak ne tako kot bi pričakovala.user posted image
Prosim za mnenja ali podobne izkušnje.
LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brce otroka v 33 tednu
21.10.2007 21:23:23   
BAMBINA_
Kje pa imaš posteljico? Spredaj? Potem je povsem normalno, da otroka ne čutiš tako močno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2007 21:28:53   
Anonimen
Ne vem. Kako pa naj bi to vedela? Vem le, da sem pričakovala, da bom dosti težje nosila tako velik trebuh kot ga. Ovira me edino pri obuvanju, če se bolj sklanjam ( takrat mi nekaj časa trebuh bolj dol pritiska).

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2007 21:31:04   
BAMBINA_
G ta podatek vpiše v materinsko knjižico, po ultrazvočnem pregledu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2007 21:42:04   
Anonimen
Ja, v 16 tednu je napisala, da je spredaj. Ampak ginekologinji sem to omenila (za brce), pa mi je rekla, da vsaka čuti brce po svoje. Povej mi prosim, zakaj lega posteljice tako vpliva na čutenje otrokovih brc. Samo pri prejšnjih dveh mi je trebuh kar skakal, sedaj pa ni tega. Malo izbokline in to je to.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2007 21:56:52   
BAMBINA_
Če je posteljica spredaj, le-ta lahko zelo ublaži stik in zmanjša občutke. Ne bodi tako zaskrbljena, gotovo je vse ok.
Lepo nosečnost user posted image ti želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 8:24:07   
SuzanaKK
Jaz imam posteljico spredaj, pa me še vedno brca tako, da ne vemo ali bo nogometaš, rokometaš ...user posted image

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 8:59:33   
katra55
Jaz sem imela posteljico spredaj, pa sem tudi čutila samo premke in ne brc, pa je bilo vse vredu. Glavno je da čutiš premikanje. Lepo nosečnost še naprej!

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 9:03:57   
Raho
Z enakim vprašanjem se ukvarjam jaz, pa je G. rekla, da naj ne paničarim, da si niti 2 otroka nista enaka. Čutim premike, včasih kako brco, vendar niti podobno tistemu iz prve nosečnosti. Sem pa tudi v 33. tednu, pa G. pravi, da je vse v najlepšem redu.

Pri nas je celo tako, da 2 dni še nekaj nori po trebuhu, potem pa 2 dni tako miruje, da ne naštejem v celem dnevu niti 10 brc (še sreča, da imam angel sound, ker bi drugače bila že siva). In potem se zadeva ponovi. 2 dni nori, 2 dni spi. Je pa res, da pa leži prečno.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 9:32:43   
bina30
Pa saj to je normalno. Otrok je v 33t že velik okoli 40cm in nima več toliko prostora, da bi ful brcal. Sedaj se premika z večjo težavo, kot recimo v 25t, ko je imel še prostor "noreti" sem in tja. Vsepovsod, kjerkoli prebereš o premikih otroka, piše, da se z 32t gibi otroka začnejo čutiti drugače.

Jaz sem sedaj v 34t in se mi zdi, kot da se mali obrača s celim telesom, tu in tam se pojavi bula, ki potuje od mojih reber navzdol, očitno so to nogice, večkrat na dan čutim kolcanje, tu in tam pa kako močno brco.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
22.10.2007 10:32:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.10.2007 17:03:29   
bajc
Pozdravljene!
Tudi jaz sem v 34. tednu nosečnosti, posteljico imam spredaj in tudi skoraj ne čutim brcov. Samo kakšno lahko premikanje pod rebri in v spodnem delu trebuha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.10.2007 18:31:21   
klarisima
Še ena s posteljico spredaj user posted image

Moja user posted image pa brca predvsem zjutraj in zvečer pa še to ni več to kar je bilo pred časom. Zdaj čutim premikanje cele bebe kot da dela prevale ali kaj podobnega. Vsako jutro pa se naredi hribček pod srcem in takrat bi jo lahko kar za ritko ščipnila user posted image

Ne skrbi, tej naši user posted image že vedo zakaj se obnašajo tako kot se.
Jaz začnem danes s stojami na glavi, da se mi do 37. tedna obrne user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu bajc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.10.2007 19:22:14   
benika
Tudi jaz imam posteljico spredaj in v 30. tednu otročka čutim precej šibko, pa še to ne konkretnih brcik, temveč le premikanje zjutraj in zvečer.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.10.2007 22:31:57   
Naja30
Očitno ni samo od posteljice odvisno. Tudi moja je bila spredaj, pa sem čutila brce zelo močno.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2007 10:44:20   
butt3rfly
ene se res po nepotrebnem vznemirjajo. jst sm bla čist ista. vso nosećnost je bil mali bol miren, na koncu sploh ni šlo več za neke konkretne brce, ampak bolj za valovaje ali premikanje po celem trebuhu. neki časa sem se vznemirjala, pol pa me je vse skup minilo. če sem ga čutila, pol je že vse ok, tak da sem nehala paničarit.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2007 10:16:18   
Anonimen
user posted image Pozdravljene.
Kar nekaj vas je, ki ste mi odgovorile podobne občutke tako, da sem majceno pomirjena.
Ne vem zakaj, ampak je res, da se v prvih dveh nosečnostih sploh nisem obremenjevala z brcami,
sedaj je pa vsa pozornost usmerjena tu. Sem celo vprašala nekega znanca, ki ima veliko opravka z invalidno mladino, če se lahko na brcah ugotovi, da je z otrokom kaj narobe, pa se je skoraj zgrozil in njegov odgovor je bil ne.  OK, se bom osredotočila na nabavljanje otroške opreme, stvari in na ......porod....user posted image glb!!!! 
Srečno user posted image vam vsem skupaj želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?