|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brat/polbrat ?
10.1.2008 10:01:59   
Anonimen
Tema , ki jo je objavila pikica 36 me je spomnila na nekaj. Tiste , ki imate otroke , ki imajo še polbrate ali polsestre kako jim pravite. Veste kako mislim, če predstavite enemu iks otroka  vašega partnerja ali rečete : to pa je brat /polbrat od našega mihca...In za kaj se imajo otroci med sabo za brate ali polbrat?
Naša dva sta kar brata, čeprav imata različne mamice user posted image  in se mi zdi tako fanj , ko partnerjev sin vsakega popravi ko jima rečejo polbrata.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brat/polbrat ?
10.1.2008 10:04:34   
viv_
Moj mož ima eno polsestro in eno samo priženjeno sestro (hči od očetove žene), pa obe vodimo pod sestra, oz. sta obedve teti user posted image  Tet ni nikoli preveč user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2008 10:05:35   
madela
Pri nas so bratje in sestre.Sicer pa je mož,mojo hčerko vzel čist za svojo in je užaljen če kdaj kdorkoli pripomni,da ni njegova.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2008 10:06:35   
pety78
Imam dva mlajša polbrata, ki sta že od samega začetka zame brata. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2008 10:09:03   
maruškaŠ
Mene je sine spraševal, da če bova z mojim imela še kakšnega dojenčka - če bo to njegov polbrat/polsestra. Jaz sem mu povedala, da bo vseeno brat/sestra - ker če ga bo imel rad kot brata/sestro - potem ni nič drugega kot to.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2008 10:12:09   
kofetek2010
Moja otroka imata dve polsestri.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2008 10:12:18   
pikica36
jaz poznam kar nekaj družin ki imajo tak primer pa povsod rečejo brat ali sestra nikoli polbrat, pol sestra.
tudi mojuser posted image ima 4 pol brate in eno pol sestro pa še nikoli ni rekel drugače kot brat ali sestra

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2008 10:16:01   
Lunca1
Moja mami ima polsestro, pa smo vedno rekli sestra.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2008 10:26:39   
Anonimen
Jaz imam enega brata (pravega), dve sestri (pa sta obe v resnici polsestri, ena iz očetovega drugega zakona in ena iz maminega drugega zakona) in dva "priženjena" od očima, ki ju kličem po imenu in ju tudi tako predstavim in povem da sta to od očima otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2008 10:27:17   
muška
Moj mož ima iz prvega zakona dva otroka in vedno govorimo, da sta to brat in sestra od mojih dveh. Tudi mala dva ju imata za brata in sestro, ta velika dva pa koliko vidim in slišim isto.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2008 10:27:31   
Pajaca
Jaz imam enga brata.... pa ga nikol nikomur še nisem predstavla ali rekla, da je moj polbrat. Pa nimava ne stikov in smo jih imeli res malo.

Tud sestrični rečem sestrična pa sta ubistvu moja mama in njen oče bratranca. Pa tud najini hčerki sta sestrični... čeprav je kar dalč od tega.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2008 10:44:34   
kalbo
Jest mam polbrata in polsestro, pa jima še nikoli nisem tako rekel. Zame sta brat in sestra.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2008 11:15:45   
jagoda77
sama imam pol brata in pol sestro in ko sta bila še mlajša, je marsikdo dodal kakšno pripombo, da smo kao samo pol... pa potem enkrat moja sestra reče, da me nima samo pol rada, ampak celo, tko da sem njena sestra... teh polovic pri nas nikoli ni bilo in jih niti zdej ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2008 11:19:52   
smigli
Jaz sem bila iz strani mojih sester vedno predstavljena kot njuna polsestra. Pa me je to zelo bolelo.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2008 12:19:53   
VERONICA
Moja kčeri imajo vsaka eno sestrico. S katero se vsak igrajo, delijo stvari, kregajo... In imajo dva (pol) brata. Kateri tamlajše niti videli niso. Če oče enega hoče videti mora k njemu, s drugim ne komunicira.

Moj mož im pravi "brat". Jaz to besedo težko spravim skozi usta. Ja, gre se za ljubezen katera je ali ni. Jaz je zaenkrat ne vidim niti kapljice.

Mogoče pa bom en dan slišala stavek "veš, to pa je eden/neki moj brat..."

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2008 12:24:12   
Colt
Moj brat ima samo enega celega brata, prav tako njegov brat. In obratno user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2008 12:39:15   
Anonimen
Zanimivo...v Srbiji še sestričnam in bratrancem pravijo sestra in brat. Sestra nerođena, natančneje, ampak oni kr pravijo sestra.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2008 14:05:05   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Moj brat ima samo enega celega brata, prav tako njegov brat. In obratno user posted image

Aha, potem tvoj brat in od brata brat nimata nobene sestreuser posted image

Imam dva polbrata in dve polsestri. Polbrata sta brata, pol sestri sta pa bohvet kje že.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.1.2008 14:54:48   
VERONICA
Točno tako, Nives. In jih ne uloviš ne za glavo ne za rep. Enkrat sem skoro užalila eno znanko ko sem sugerirala da njen bratranec ni "rođeni" brat. Kako da ne ko pa je od "rođene tetke"?

Zato pa imajo za vse ostale v familiji en kup imen.

Ma mislim da je vseeno kako se otroci med sabo kličejo, bolj je pomembno kaj čutijo eden do drugega.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.1.2008 14:58:41   
Anonimen
Ja, če hčerko mojega iz prejšnje zveze predstavljam kkomu, ki ga poznam preko najinega otroka (kakšni mamici sovrtičkarja ali vzgojiteljici ali kaj takega), potem rečem, da je to od Tiborja sestrica.

Če pa komu, ki otrok ne pozna osebno, pa povem, da je to partnerjeva hči.

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
10.1.2008 18:00:10   
Kepica83
tudi jaz imam dve pol sestri in enega pol brata. Z eno sestro sem živela skupaj in ji pravim da je moja sestra, z bratom sem kot otrok imela stike in mu rečem tudi brat, one sestre pa nisem nikoli spoznala pa včasih omenim da imam še eno pol sestro. Moj partner tudi ima 3 polbrate in eno pol sestro. Z vsemi brati ima stike in jim govori da so to njegovi bratje z sestro pa imata bolj malo stikov pa jo omenja kot pol sestro. Tak da mislim da tu ljubezen pogojuje kako kdo koga definira oz. poimenuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.1.2008 18:15:33   
ema79
Jaz imam eno polsestro za katero mi niti na kraj pameti ne pade, da bi ji rekla tako. Že skozi je zame sestra.
Moja hčer pa ima polbrata in polsestro in tudi oni so sestrice in brat.

Življenje je lepo....

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.1.2008 20:21:02   
Gina
Brat, sestra ....seveda. Kakšen polbratuser posted image

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.1.2008 17:51:40   
kaya2007
moj polbrat je zame brat, čeprav nimamo ne vem kako bližnjih odnosov, niti nismo živeli skupaj. pomoje se niti nobenemu ne da govorit pol-..sej to sploh ni tok pomembno! no, razen tistim,ki so v izredno slabih odnosih in hočejo s tem poudarit, da niso "čist" v sorodu

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.1.2008 21:06:11   
Naty_ka
Imam polbrata, ki je za mene vedno bil in vedno bo Brat. Steber, ki me drži pokonci o sem najbolj na tleh.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?