rozca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: malinca123 Moje mnenje je,da bomo itak delale "celo življenje". In če gremo na bolniško v tako občutljivem obdobju kot je nosečnost ni to nikakršno izkoriščanje. Konec koncev te bolniška udari po lastnem žepu in prav tako vpliva na porodniško,saj se upoštevajo prihodki zadnjih 12 mesecev. Res žalostno,da moraš skoraj na kolenih prosit zdravnika,da potrebuješ bolniško in se zafrkavat potem še s komisijo. Sama se s tem pač ne morem strinjat (kljub temu, da sem že nekaj časa v B in nikakor ne po lastni volji). Zdravnik skoraj nima nič pri tem, lahko ti odpre B, a kar se tiče podaljšanja pa mora v 1.vrsti potrditi G, da se lahko sploh kaj pogovarjaš o podaljšanju bolniškega staleža.. leilla, ni dovolj, da samo G napiše potrdilo oz. sklep za podaljšanje B, ampak je v veliki meri odvisno od komisije, da sploh odobrijo. Je pa sveeda spet odvisno s kakšnimi težavami se sooča nosečka. Sama trenutno nisem imela problemov, kot sem že rekla..pa bi dosti rajši videla, da bi lahko delala do konca, nekaj časa sem se mučila, ampak ko pa ni šlo več, pa mi ni preostalo drugega, kot iti v B. In če imaš prisilni počitek, nimaš kaj zapuščat doma, pa hodit na sprehode, če je to res tista prava rizična nosečnost. Komisija namreč na vsako odločno napiše, ali lahko nosečka sploh zapušča dom ali ne. Sicer pa če se slabo počutiš, itak da ne boš lutal okrog -no vsaj sama imam takšne izkušnje, ko npr. cel mesec in pol nisem bila sposoobna nič drugega kot ležati in na obroke opravljati gospodinjska dela.. K sreči se trenutno počutim vsaj toliko "sposobno", da lahko normalno skuham kosilo in opravim kak krajši sprehod. Tako, da kot je rekla leiila (s čimer se popolnoma strinjam), če je le nosečka kolikor toliko zmožna opravljati normalno vsa dela kot pred N, je to lahko zelo veliko in seveda koristno.. in res se ne splača tega izkoriščat, ker še prehitro pride kaj nepričakovanega vmes.
|