Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 21.9.2008 8:51:59
|
|
|
|
ema111
|
Jaz imam napisano da se lahko gibljem v okolici hiše ali stanovanja. Meni se zdi, da je tvoje veliko boljše napisano. V kolikor ti je že v odločbi napisano po navodilih gin.in dr. po moje lahko ziher greš kam na obisk, nakup. Če pride do kontrole imaš itak dovoljeno v odločbi, če pa še ne bo kaj štimalo, pa ti bosta tvoja dva dr. dala potrdilo, d aje lahko giblješ tudi okrog, seveda v mejah normale.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 21.9.2008 8:54:31
|
|
|
|
glen
|
Emma hvala, sem prov podrobno prebrala celo odločbo, in razen drugih formalnosti, ne piše nič, no razen tega, da naj se zavarovanka v času bolniškega staleža ravna po pravilih lečečega zdravnika. lp
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 21.9.2008 9:02:59
|
|
|
|
ema111
|
ja, jaz mislim, da si veliko bolj krita glede komisij in najverjetneje je niti ne boš dobila. No če si v dobrih odnosih z delodajalcem potem itak ne, ker je ne bo poslal ven. Jaz sem tudi od prvega meseca n.na bolniški, sedaj sem v 32.t. pa nisem imela nikoli kontrole, oktobra pa itak začnem z porodniško in mislim, no ne smem reč prehitro, ampak najverjetneje sedaj kontrole več ne bo. Lepo še naprej.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 21.9.2008 9:34:02
|
|
|
|
Mijavček
|
Oj, jaz sem tudi od začetka na bolniški, napisano imam, da se moram zadrževati na domu in mirovati, razen če grem zdravniku. Ne vem zakaj so mi tako strogo napisali, ker od G nimam predpisanega strogega mirovanja. Jaz sem vseeno šla večkrat k mojim staršem na kosilo, ki so 5 min z avtom stran, ali pa peš do pošte in knjižnice (200 m). čez cca 10 dni se mi začne že porodniška, do zdaj nisem imela nobene kontrole.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 21.9.2008 22:45:12
|
|
|
|
enkratna
|
Pridobi si pisno potrdilo svojega G (če se odločba nanaša na "ravnanje po navodilih zdravnika")... Jaz sem tudi doma že dva meseca, v odločbi mi piše: "V času začasne zadržanosti od dela mora biti zavarovanec-ka, ki se zdravi doma, na svojem domu in morivati ali izvajati fizično aktivnost, ki jo odredi osebni zdravni. Odhod z doma je dovoljen le ob odhodu na zdr. pregled ali predpisano terapijo". Moj ginekolog mi je odsvetoval sprehode, tako da jaz še v trgovino več ne hodim, odkar imam odločbo
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 22.9.2008 20:28:00
|
|
|
|
glen
|
Meni pa nič ne piše, da se zadržujem doma in mirujem, le da naj se zavarovanka v času zadržanosti z dela ravna po navodilih lečečega zrdavnika.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 27.9.2008 0:31:13
|
|
|
|
bati
|
ponavadi kadar gre za nosečnost ne pošiljajo kontrol na dom.....ker gre itak za nosečnost in ne boš prišla kar tako delat.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 27.9.2008 0:38:39
|
|
|
|
rija
|
jaz sem jo imela. po njihovo bi morala glede na to, da sem živela v bloku na 40 m2 dobesedno gnilit 6 mesecev v eni sobi če imaš kao hišo, si lahko na dvorišču, v bloku pa ne...tak si oni to razlagajo.... jaz sem po kontroli enostavno šla na zzzs in rekla, da če mislijo, da bom v hišnem zaporu, da bom na njihovo odgovornost prekinila bolniški stalež....ker g mi je priporočala sprehode.....zrak....in ker se mi bo zmešalo v eni sobici.... in mi je ona odgovorna rekla, da naj pač grem mal ven...da mi itak nič ne morejo drugega,kot mi ne plačati bolniške za tisti dan, ko me kontrola ne bi našla doma.... torej je tole vse samo hudo napihnjeno, sankcije pa skoraj nične.
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 27.9.2008 5:44:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Rija, pozdravljena! A, to si šla že po tistem, ko so ti pustili doma obvestilo, ali si bila slučajno doma? a, ni tak, da te pošljejo nazaj delat? Sem namreč ena tistih primerov na 40 m2 v bloku, in si ne upam nikamor, kljub temu, če mi je splošna zdravnica svetovala sprehode, nimam nič napisanega v rokah, na odločbi mi pa piše, naj se ravnam po navodilih osebnega zdravnika, kaj to mislijo na G, ali zadostuje splošna? namreč že lep čas gnijem v stanovanju, čist se bom zamorila in moram nekaj ukrenit!! mi je pa zoprno rečt moji G Naj mi kaj napiše, ker bo verjetno mislila, da sem ena tistih "kofetkarc", lažje rečem splošni zdravnici, naj mi napiše sprehode.saj sploh nevem, če ima pravico mi kaj napisat, in mi izdat v roke, ali to zadostuje če napiše v kartoteko? Še zdaleč pa ne izkoriščam bolniške( krvavitve po 16 t, nizka posteljica,..), ampak za samo ležanje pa tud ni!! pomagaj-te mi z odgovori- hvala!! resnično obupana!!! lp
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 27.9.2008 12:12:53
|
|
|
|
Naja30
|
Če ti je osebna zdravnica svetovala sprehode, se nimaš kaj bat. Verjetno je to napisala tudi v tvojo mapo. Le pojdi in si privošči eno kavico na svežem zraku.
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 27.9.2008 12:42:40
|
|
|
|
sunny24
|
Jst sem tudi na bolniški že od junija in bom do nastopa porodniške (na začetku težave, zdaj ni primernega del. mesta zame na firmi) in sem pač na komisiji. In 2 dni nazaj dobim, da so mi podaljšali do konec novembra ampak morem bit strogo doma in mirovat... No, G mi je napisala da imam dovoljene sprehode, na firmi sem povedala situacijo in so tudi oni rekli, da kar naj hodim okoli in da z njihove strani ni nobenih problemov... Sicer je pa res tako, da če te komisija ne dobi doma, je vse kar te doleti to, da pač za tisti dan ne dobiš bolniške. Drugo pa je, če komisijo pošlje tvoja firma...takrat zna bit pa kar zaj... Anonimna, ti kar pojdi na kak sprehod, ti bo bolj koristil kot škodil!
|
|
|
|
RE: bolniški stalež v nosečnosti??? 29.9.2008 11:50:50
|
|
|
|
orto2
|
živjo! Mene pa zanima, ali so od vas zahtevali iz komisije, da pošljete kopijo materinske knjižice, predno so podali odločbo o bolniškem staležu? Sem v 21 tednu nosečnosti, prvič na komisiji in so mi poslali list, da moram posredovati še podatke. Ampak meni nič ne piše v materinski da gre za rizično nosečnost, ker mi nič takega ne vpisujejo. Priporočilo je ginekolog napisal, ampak kot da mu ne verjamejo . Prosim za kak nasvet.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?