|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška in dopust
28.9.2009 12:23:01   
somic
lep pozdrav!

imam precej rizično nosečnost in končno se je komisija odločila, da mi podeli bolniško do porodniške, kar v mojem primeru pomeni do 31.12.2009.

od letošnjega dopusta pa sem koristila samo tri ali štiri dni. se pravi, da imam v "dobrem" skoraj še ves dopust.

razmišljala sem o tem, da bi prekinila bolniško toliko pred porodniško, da ga porabim, je pa veliko vprašanje, če bom sploh rodila na določen datum ki ga imam, tako, da se na to ne morem zanest.

zanima me, če mi lahko pomagate pri tem kaj naj naredim.

razmišljala sem, da bi prosila za izplačilo dopusta ali pa se pozanimala, če lahko dopust prenesem na partnerja (oba sva namreč zaposlena v istem podjetju)

hvala

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška in dopust
28.9.2009 13:00:19   
petea
Dopusta ne moreš prenesti na drugega, prav tako ti ga ne morejo izplačati, razen če bi prekinila delovno razmerje.

Iz zakona o delovnih razmerjih:
'163. člen (izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.

166. člen (neveljavnost odpovedi pravici do letnega dopusta)
Izjava, s katero bi se delavec odpovedal pravici do letnega dopusta, je neveljavna. Neveljaven je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o odškodnini za neizrabljeni letni dopust, razen ob prenehanju delovnega razmerja.'

Zakaj ti je tako važno izkoristiti dopust? Samo zaradi občutka ali zaradi višje porodniške? Zakaj pa sedaj ne izkoristiš dopusta in greš potem na bolniško? Povprašaj na komisiji ali pri svojem zdravniku, kakšna je procedura v tem primeru - če ti velja ista odločba ipd.

Še vedno lahko bolniško na lastno željo vedno prekineš kadarkoli, obvestiš zdravnika, da ti jo zaključi, in greš na dopust (seveda ob ustreznem obveščanju delodajalca). Dobro si izračunaj, kako se ti stvari najbolje izzidejo.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2009 13:32:17   
somic
pogodba ki jo imam sklenjeno v firmi kjer sem zaposlena, mi poteče v maju naslednje leto, med tem ko bom na porodniški. in sem sigurna, da mi pogodbe ne bodo podaljšali, zato bi nekako rada koristila dopust ki mi pripada. seveda bi lagala, da bi rekla da se mi ne gre za prihodek.

sem tudi razmišljala o tem, da se pogovorim z osebnim, da vidim kaj mi bo rekel on, če je to možno.

res pa je, da bi bilo najbolj enostavno, da prekinem z bolniško toliko dni pred porodniško, kolikor dni mi je še ostalo od dopusta, ampak ne vem kako bo vse skupaj, glede na to, da mi grozi tudi predčasni porod.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2009 13:45:01   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: somic

pogodba ki jo imam sklenjeno v firmi kjer sem zaposlena, mi poteče v maju naslednje leto, med tem ko bom na porodniški. in sem sigurna, da mi pogodbe ne bodo podaljšali, zato bi nekako rada koristila dopust ki mi pripada. seveda bi lagala, da bi rekla da se mi ne gre za prihodek.

sem tudi razmišljala o tem, da se pogovorim z osebnim, da vidim kaj mi bo rekel on, če je to možno.

res pa je, da bi bilo najbolj enostavno, da prekinem z bolniško toliko dni pred porodniško, kolikor dni mi je še ostalo od dopusta, ampak ne vem kako bo vse skupaj, glede na to, da mi grozi tudi predčasni porod.

ja, to je res najbolj enostavno in mogoče tudi edina variantauser posted image pri meni je bilo isto. Sem imela še ves dopust, na bolniški sem pa itak vedela da bom do konca. Sem ga hotela že vmes nekaj vzet (da bi mi malo dohodek dvignilo) pa ni šlo, saj mi komisija potem gotovo ne bi več odobrila - kao, na dopustu sem lahko, v službi pa neuser posted image tako da sem ga vzela pred porodniško, ga pokoristila, zdaj sem pa že na porodniškem.
Svetujem, da narediš enako, upam da te kaj ne preseneti in da bo z vama vse okuser posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2009 13:55:16   
Anna86
Jaz pa mislim,da komisija ne ve ali si ti delala ali si bila na dopustu...Ker jaz sem isto šla iz bolniške,da izkoristim mesec pa pol dopusta pa potem nazaj na bolniško pa ni bilo nobenega problema.Je pa res da ko mi je takrat odločba potekla od komisije sem šla na dopust.Kako je pa v primeru,da prekineš odločbo...

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2009 14:00:46   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Anna86

Jaz pa mislim,da komisija ne ve ali si ti delala ali si bila na dopustu...Ker jaz sem isto šla iz bolniške,da izkoristim mesec pa pol dopusta pa potem nazaj na bolniško pa ni bilo nobenega problema.Je pa res da ko mi je takrat odločba potekla od komisije sem šla na dopust.Kako je pa v primeru,da prekineš odločbo...

ja, v tvojem primeru je malo lažje. jaz imam pa odločbo do konca leta.

najboljše da grem res s tem vprašanjem do zdravnika, da vidim kaj bo rekel.

(odgovor članu Anna86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2009 14:02:54   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

ja, to je res najbolj enostavno in mogoče tudi edina variantauser posted image pri meni je bilo isto. Sem imela še ves dopust, na bolniški sem pa itak vedela da bom do konca. Sem ga hotela že vmes nekaj vzet (da bi mi malo dohodek dvignilo) pa ni šlo, saj mi komisija potem gotovo ne bi več odobrila - kao, na dopustu sem lahko, v službi pa neuser posted image tako da sem ga vzela pred porodniško, ga pokoristila, zdaj sem pa že na porodniškem.
Svetujem, da narediš enako, upam da te kaj ne preseneti in da bo z vama vse okuser posted image user posted image

zakaj nisi mogla koristit dopusta? kdo ti je tako odgovoril- zdravnik?

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2009 14:04:14   
Anna86
Ja pri tebi je malo drugače.Mi je pa takrat moj osebni zdravnik kar sam napisal predlog komisiji za podaljšanje jaz sem bila pa že dogovorjena za dopust v službi.No potem je samo sporočil komisiji,da naj prekinejo bolniško.Mislim da ni nič pisal razloga.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2009 14:08:03   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Anna86

Ja pri tebi je malo drugače.Mi je pa takrat moj osebni zdravnik kar sam napisal predlog komisiji za podaljšanje jaz sem bila pa že dogovorjena za dopust v službi.No potem je samo sporočil komisiji,da naj prekinejo bolniško.Mislim da ni nič pisal razloga.

ja, se bom res pozanimala pri osebnem. sicer pa mislim, glede na to, da imam bolniško do konca, da načeloma ne bi smelo bit težav. razen, če v firmi potem tega ne bodo želeli "sprejeti", da bom morala ponovno odpret bolniško. to zna bit tut probelm potem

(odgovor članu Anna86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2009 14:21:30   
Anonimen
Po 4. tednih bolniške nisi več strošek podjetja, temveč države. Tako, da te morajo v podjetju imeti zelo radi, če se bodo strinjali,da ti dajo vmes dopust. Saj potem si strošek podjetja ves dopust in ponovno 4 tedne, ko gre ponovno tvoja kartoteka na komisijo.. Žal je tako, da gledajo na stroške...

(odgovor članu somic)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2009 14:26:37   
Gwendolen
Jah, jaz imam tudi s strani G priporočeno bolniško do konca. Vendar imam zaenkrat odločbo do 4. 11., pa tudi skoraj še ves letošnji dopust mi je ostal.

Zase vem, da bi lahko rekla osebni zdravnici, da bi prekinila bolniško (pač ob poteku ne bi več dala na komisijo) in bi potem po porabi dopusta do porodniške še dobila bolniško pri osebni zdravnici. Sploh ne bi bilo problema.

Problem pa je firma oz. šef. Zdaj mu je fajn, ker kljub temu, da me ni, nima nobenega stroška z menoj. In sem prepričana, da se ne bi strinjal, da jaz prekinem bolniško, zato da bi pokoristila dopust (ki mi ga bo moral ON plačati) in potem po porabi dopusta hop nazaj na bolniško (ki mi jo bo spet moral ON plačati, saj bo štela na novo in bo šla v breme delodajalca).

Meni bi bilo to npr. idealno, ker bi imela višje povprečje za porodniško, tako pa bom zaradi te mizerne bolniške (sem lani imela ful nizke dohodke zaradi določene okoliščine) imela porodniško za ca. 150 EUR nižjo, kot pa je moja plača. Eh, pa brezveze, da se sekiram, ker zaradi tega ne bo nič boljše.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2009 14:30:52   
Anonimen
Plus, upoševaj dejstvo, da se mora delodajalec s tvojim dopustom strinjati! In ker boš ta čas njegov strošek, namesto državni (kot si v dolotrajni bolniški) in glede na to, da očitno nimajo nobenih posebnih razlogov, da bi ti šli na roko (glede na to, da ti ne bodo podaljšali) - močno dvomim, da ti bodo odobrili dopust.

Vsekakor ne prekinjaj bolniške, preden nimaš čeno na belem, da imaš dopust odobren (podpisana vloga za dopust, ali kakorkoli že urejate pri vas te zadeve).

(odgovor članu Gwendolen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2009 14:37:37   
živa
In če bi koristila dopust pred porodniško, torej da bi šla z dopusta direktno na porodniško, se ti večje plačilo pri pordniški ne bi upoštevalo, ker itak moraš 2 meseca prej oddati papirje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2009 14:39:56   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: živa

In če bi koristila dopust pred porodniško, torej da bi šla z dopusta direktno na porodniško, se ti večje plačilo pri pordniški ne bi upoštevalo, ker itak moraš 2 meseca prej oddati papirje.

to vem, škoda se mi zdi, da bi vrgla proč še 22 dni dopusta

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2009 14:43:22   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Plus, upoševaj dejstvo, da se mora delodajalec s tvojim dopustom strinjati! In ker boš ta čas njegov strošek, namesto državni (kot si v dolotrajni bolniški) in glede na to, da očitno nimajo nobenih posebnih razlogov, da bi ti šli na roko (glede na to, da ti ne bodo podaljšali) - močno dvomim, da ti bodo odobrili dopust.

Vsekakor ne prekinjaj bolniške, preden nimaš čeno na belem, da imaš dopust odobren (podpisana vloga za dopust, ali kakorkoli že urejate pri vas te zadeve).

delam na takšem delovnem mestu, da vem, da mi pogodbe ne bodo podaljšali. z otrokom takšenga dela kot ga imam tukaj ne morem opravljat. to vem in jaz in vsi v moji firmi.

kar se pa odobritve dopusta tiče, pa ni tak problem kot predvidevaš ti.

časa imam še kar nekaj, zato povprašujem na okoli. vsekakor pa preden bom kaj naredila, da bom imela vse papirje v rokah, preden bom naredila zadnji korak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2009 15:11:48   
divja
no naj še jaz napišem kako je bilo v mojem primeru....

jaz sem bila zadnja dva tedna v juliju na bolniški ( ko sem bila v 5 mesecu), ker se nisem dobro počutila, z 31.7.09 sem prekinila bolniško, z 1.8 pa sem mislila pokoristiti ves dopust ki ga imam (18 dni), tako sem se tudi z mojo nadrejeno pogovarjala in ona mi je že ustno to odobrila, nakar me 2 avgusta kliče ( ko sem že bila na morju) da je šef zahteval potrdilo zdravnika da lahko koristim dopust, oz. da sem sposobna za delo, ker kao v nasprotnem primeru mi dopusta ne bo odobril..kličem mojega G in osebno Z pa mi noben ni upal izstaviti tega potrdila, tako da sem ponovno odprla bolniško z 1.8.09 in sedaj sem do nastopa porodniške na bolniški, tako da sploh nimam možnosti da letos pokoristim dopust. Mi je pa nadrejena rekla da naj bi ga pa pokoristila naslednje leto, ko se mi porodniška zaključi, da pridem toliko dni kasneje v službo... zdej ne vem ali je to pravno sploh mogoče da potem kazneje izkoristiš dopust

lp

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2009 15:39:22   
Februarka08

ja, zdravnica mi je tako rekla. Je rekla, da ne moreš kar prekinit bolniške, vzet dopust in potem spet na bolniško. Saj po eni strani se mi zdi logičnouser posted image je rekla da potem nima kaj napisat komisiji, oz. bi mogla it delat, pa še to ni zdaj več tako da greš delat za 1 dan in potem lahko na bolniško, ampak za več časa... tako so meni povedali.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.9.2009 15:41:03   
somic

ja, zdravnica mi je tako rekla. Je rekla, da ne moreš kar prekinit bolniške, vzet dopust in potem spet na bolniško. Saj po eni strani se mi zdi logičnouser posted image je rekla da potem nima kaj napisat komisiji, oz. bi mogla it delat, pa še to ni zdaj več tako da greš delat za 1 dan in potem lahko na bolniško, ampak za več časa... tako so meni povedali.

ja, logično

Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2009 15:46:32   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: živa

ni res da moraš 2 meseca prej oddati papirje - papirje moraš oddati najkasneje 28 dni pred PDP-jem. Jaz sem počakala na še zadnjo plačo, da je bilo upoštevanega nekaj dopusta in šele nato oddala. Je rekla na CSD-ju da ni panike, valda da bom počakala če bo potem boljše povprečje. V mojem primeru mi je začela porodniška teči 16.9. papirje sem pa oddala mislim da 3 dni prej.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.9.2009 16:22:26   
luan
Tudi jaz sem bila na bolniški do porodniške.Pa sem si izračunala koliko dopusta imam še in sem v začetku septembra prekinila bolniško in začela koristiti dopust do 20.10.Sem pa samo svojega osebnega zdravnika poklicala in obvestila, da prekinjam bolniško in so mi izdali. bolniški list.V službi pa tudi niso nič komplicirali.
Papirje za porodniško pa bom tudi jaz oddala samo nekaj dni prej preden nastopim porodniško.

Neposredna povezava do sporočila: 20
28.9.2009 16:50:28   
tassika
Po zakonu se letošnji dopust koristi 10 dni obvezno v tekočem letu, ostalo do 30.6. prihodnjega leta, vse ostalo pa lahko v dogovoru z delodajalcem, ker v gospodarstvu nihče ne preverja kako se koristi dopust, samo divja jaz bi na pisno zahtevala, da mi dajo, da so mi odobrili prenos dopust, ne da ti bodo potem drugo leto rekli, da ga nisi pokoristila in ti je propadel.

< Sporočilo je popravil tassika -- 28.9.2009 16:51:13 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.9.2009 9:12:20   
Anonimen
Aja, še to sem se spomnila - mislim, da je možnost, da dopust koristiš po porodniškem dopustu (po tistih prvih 105-ih dneh) in predno nastopiš starševski dopust ali kako se že imenuje drug del "porodniške".

Preveri to možnost!!

Sicer ti 10 dni, ki bi jih morala koristiti letos, propade (oziroma 10 dni - število dni, ki si jih morebiti že pokoristila), pa vseeno ne bo šlo vse v nič.

Glede na to, da boš vse naslednje leto v porodniški, itak ne moreš prenesti letošnjega dopusta v leto 2010, ker ne boš imela kdaj koristiti.

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.9.2009 10:46:07   
zmajči25
Somic - imava zelo blizu PDP (jaz ga imam 30.12.2009 user posted image ) Zakaj pa si ne izračunaš kdaj točno nastopiš porodniško (torej 28 dni pred PDP) in si potem izračunaš še 22 delovnih dni dopusta in s tistim dnem prekineš bolniško? Torej sedaj si na bolniški, potem 22 dni na dopustu in potem direkt porodniška? Tudi če bi prej rodila (upam, da se ti to ne bo zgodilo) pa se pač porodniška začne prej oz. na dan poroda. Tako bi izkoristila ves dopust in dobila višjo plačo (10% več pa tudi ni tako malo, ker ti na dopustu priprada 100% plača, na bolniški pa samo 90%), 22 delovnih dni pa je več kot en mesec dopusta! Jaz bom vsekakor izkoristila ves dopust pred porodniško, ne pustim jim niti 1 dan! Pa sem prav tako trenutno na bolniški (zaradi visokega pristiska), čeprav bom najverjetneje še šla v službo za kak teden-dva, da predam posle.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.9.2009 10:50:45   
stuhica
no jaz sm skor na istem... sme si vse prekalkulirala da bom koristila dopust preden nastopim porodniško po bolniški se pravi vmes, dogovorjena z sindikalistom in z direktorjem ki naj bi azdevo odpbril.. ja ko je bilo treba 3 dni pred prihodom prit v službo še enkrat pošljem mail če zadeva velja... in dobim lepo povabilo v službo... potem pa na vrat na nos podaljšat bolniško KAR NI IN NI PRAV:::..sem bila jezna ko hudič... zdaj morm sam preveriti al obstaja kaka možnsot izplačila dopusta saj mi propade celotn dopust, v podjetju mi g ap aniso omogočili koristiti vsaj polovice sopusta...

ma teli delodajalci eni so za popent.... Bemti... sej jaz ko pridem nazaj me tko čaka odpoved... kaj čmo tak je life...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.9.2009 11:34:27   
divja
ja tile delodejalci so res ene ***** meni ga niso odobrili zato, ker če bi se mi kao kaj naredilo v času dopusta da nebi oni kaj odgovarjali za to, zdej ko imam pa še od komisije podaljšano pa sploh ni variante da bi ga vsaj 10 dni izkoristila, pa nimam kaj, zdaj upam da se bodo držali ustnega dogovora da ga bom lahko pokoristila naslednje leto, drugače sem pa vesela da sploh imam službo in da me bo počakala ko pridem nazaj....
pozdrav vsem

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?