|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška - nosečnost
15.9.2007 17:01:41   
Nataska
    Kakšne imate izkušnje z bolniško med nosečnostjo. Pri prvi nosečnosti sem se super počutila, zato sem bila v bolniški samo zadnje tri tedne.
Sedaj pa delamo na tem, da bi imeli še enega člana (upam da bo kmalu user posted image ), pa vem, da bom sigurno šla prej na bolniško ker imam zelo, zelo, zelo stresno službo. Imam pa tudi kar hudo ginekologinjo, ko ne da kar tako v bolniško.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška - nosečnost
15.9.2007 17:09:31   
zvezdica.1
Ne morem ti svetovati glede bolniške. Trudiva se za user posted image   že 1 leto pa nama ne uspe nikakor.

(odgovor članu Nataska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2007 17:53:13   
sayuri
Jaz sem bila na bolniški približno od petega meseca naprej. Vzrok je bil, da nosim precej nizko. poleg tega so se tisti čas  šoli začele norice, rdečke, ošpice....tko da me je ginekolog po hitrem postopku dal na bolniško.

(odgovor članu zvezdica.1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2007 19:39:16   
cindy
Tudi jaz imam bolj strogo ginekologinjo, ki ni naklonjena bolniski.Karkoli sem ji rekla me je grdo zabila nazaj. Mislim, da me ima za hipohondra na kvadrat.To se mi ni zdelo fer saj v desetih letih sluzbe sem bila le 16 dni na bolniski.In tu se ne gre tolio zame kot za to, da rodim zdravega otroka.Hvala bogu, da imam bolj razumevajoco osebno zdravnico, ki je bila mnenja, da moja sluzba ni primerna za nosecnico. Tako, da sem od cetrtega meseca na bolnisk.

(odgovor članu Nataska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2007 19:59:38   
Tanayya29
Jaz sem šla na bolniško pri 6,5 mesecih..
vzrok je bila kila v dimljah,ki se mi je začela večat.Tako,da me po porodu čaka še odstranitev tegauser posted image ..no jaz delam v vrtcu in mi je takoj ,ko sem povedala,da me je začela motit napisal bolniško,ni nič kompliciral.
Si pa ne predstavljam,da bi zdj v 33 tednu še kar delala,s tem trebuhom za tamalmi skakala,ko sem že tko počasna...
Eni kr komplicirajo glede bolnišk,ja...

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2007 20:14:53   
Anonimen
ne zamerite ko ze govorite glede bolniske ampak ce nimas pravega razloga za bolnisko potem je prav da je ne dajo sej nosecnost ni bolezen!

(odgovor članu cindy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2007 20:20:15   
Tanayya29
No,sej če ni zdravniško utemeljeno,kr tko pa tudi ne dajo na bolniško.
Ali se motim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2007 22:02:38   
Naja30
Ker sem delala v vrtcu, mi je G rekla, da me bo dala na bolniško, ko bodo razsajale razne bolezni, ampak na srečo ni bilo kritično. Na bolniški sem bila predvsem zaradi raznih vnetij, ki so med user posted image    pogoste in ko sem sama zbolela. Nisem pa bolniške izkoriščala, čeprav bi lahko, če bi rekla. Bi mi takoj napisala.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.9.2007 10:41:00   
benika
Jaz sem v bolniški od 5. meseca naprej zaradi dviganja težkih bremen v službi. Delam namreč kot kuharica v menzi.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.9.2007 12:28:50   
Ketrin24
Jaz sem na bolniški že od 2.meseca dalje. Vzrok je bil najprej slabost in krvavitev, sedaj imam pa probleme iz bolečinami v trebuhu (to je najbrž kriva matrnica ki se razteza), bolečine v križu, dva dni nazaj sem pa začela še zatekati, tko da vprašanje če bom videla še službo to leto. Sedaj sem pa v 22.t oz drugi teden bo točno polnih 5 mesecev.

lp

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.9.2007 12:35:51   
Estrella*
Punce, kako je pa s plačilom take bolniške. 90% ali 100%
Zanima me ker bom verjetno morala iti, če mi ne zagotovijo ustreznega delovnega mesta. Delam v kem. laboratoriju.

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.9.2007 12:54:50   
Klaudia
Jst sm na bolniški že od 8tedna nosečnosti. Prvi mesec zato ker imam delo z malimi živalmi, ki lahko povzročajo razne nepravilnosti. Potem pa naprej zaradi krčev in nizko ležeče posteljice.

Prvi mesec je bila bolniška 80%, zdravstvo pa potem da 90% se mi zdi.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.9.2007 13:10:16   
Tanayya29

IZVIRNO SPOROČILO: teodoral

Punce, kako je pa s plačilom take bolniške. 90% ali 100%
Zanima me ker bom verjetno morala iti, če mi ne zagotovijo ustreznega delovnega mesta. Delam v kem. laboratoriju.

jaz sem pogledala na mojo plačilno listo in piše bolniška v breme 90%...ampak sem bila šele prvi mesec na bolniški,in mi jo je plačal še delodajalec.Ko sem bila vmes med nosečnostjo en teden bolana pa je blo 80%user posted image .zdravstvo mi bo dalo pa ta mesec samo za 5 dni,ker potem sem že na dopustu,in pol že porodniška..

lp.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.9.2007 13:15:08   
bina30
 Sem pa v 7 mesecu in zelo pogosto mi otrdeva trebuh, predvsem, kadar hodim. Delam pa v šoli, kjer moram 100 x gor in dol po stopnicah. Moj G me je dal na bolniško najprej za 14 dni do kontrole, potem pa bomo videli.
Mi pa ful ni, da bom doma, ker rada delam in vem, da mi bo tečno.user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.9.2007 15:08:03   
sasa79
Jaz sem bila na bolniški od petega tedna zaradi visokega pritiska in zaradi dela samega. Dobila pa sem 90% od plače.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.9.2007 15:16:36   
Srčekgirll
Oj!
Mam eno vprašanje glede bolniškeuser posted image : za bolniško moram poklicat svojega G, da mi napiše al tud osebni zdravnik lahko al kako je s tem?user posted image user posted image
Hvala za oodgovoreuser posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu sasa79)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.9.2007 16:10:53   
Anonimen
    Kakšne imate izkušnje z bolniško med nosečnostjo.

Zanimive user posted image .

Ginekolog me je ves čas "podil" na bolniško, meni pa ni bilo za doma ležat.

(odgovor članu Nataska)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.9.2007 17:40:16   
benika
Mam eno vprašanje glede bolniške : za bolniško moram poklicat svojega G, da mi napiše al tud osebni zdravnik lahko al kako je s tem?

G ti napiše predlog za bolniško, bolniški list ti pa izda tvoj osebni zdravnik.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2007 7:46:56   
Anonimen
Ja na bolniško tista, ki si jo zasluži, kar po moje pomeni tudi, da tista ki je na bolniški, naj tam tudi bo, ne pa da kljub bolniški od samega začetka hodi v službo user posted image user posted image user posted image user posted image . Je pa res da stresna služba, bolečine v križu in seveda tudi krči za marsikatero ginekologinjo niso zadosten razlog za bolniško, no vsaj za mojo ne, pa tud če vse dni user posted image  zaradi podj....user posted image v službi! user posted image

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.9.2007 8:27:53   
Anonimen
Jaz nisem imela težav z G, bi lahko kadarkoli šla v bolniško, ampak je bilo takole.

Okoli novega leta sem ugledala user posted image . Po novem letu sem začela krvaveti in sem šla v bolniško. Morala sem strogo mirovati, ampak sem kljub temu še vedno krvavela (hematom se je čistil zelo počasi). Ko sem dopolnila 12.T sem šla nazaj v službo - šolo. Komaj sem čakala, da lahko grem nazaj, ker imam res rada svoje delo. Med tem časom sem se zredila za 6kg in skoraj se mi je zmešalo, ker sem samo študirala, kaj je lahko z mano narobe.

Potem sem delala do počitnic in še preko, kot nora. Nič me niso šparali. Doma pa sem res vsak dan samo počivala.
V 6. mesecu (junija) sem imela strokovni izpit, pred tem pa neko zoprno zastrupitev in 3-dnevno drisko. Takrat mi je začela user posted image zaostajat v razvoju. Potem sem šla na morje in otekla do skrajnih mej. Prišla domov, ampak user posted image se je čisto malo poredila. Še vedno je zaostajala, ampak ne preveč. Konec avgusta je UZ pokazal premalo plodovnice in čisto zahiranega user posted image . 2 kg v 37. tednu. Nasledni dan so mi naredili urgentni CR, da nebi umrli obe. Imela sem rahle znake preeklapsije. Rodila sem deklico 2030g in 44 cm. Joj kako je bila drobčkena.

Sedaj imam doma prekasno deklico, ki pač mora nadoknaditi tisto, kar v maternici ni mogla.

Na dan CR bi morala iti na popravne izpite, pa žal nisem mogla.

Če povzamem: bila sem na bolniški dokler je bilo kritično za splav. potem sem s pozitivizmom in dobro mero stresnega, ampak dela, ki mi je v neznansko veselje premagala preeklapsijo in preživela vsa brezmejna otekanja.

Še enkrat bi storila isto, saj me je delo držalo na liniji, da nisem samo razmišljala kaj vse je lahko narobe.
Delo krepi telo in duha.....kdo je že to rekel....niti ni čisto mimo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.9.2007 18:09:04   
Aurea
Moje mnenje je, da je verjetno vsaka user posted image na bolniški z razlogom in ne kar tako, kot morda želijo nekateri "anonimneži" (no, že to dosti pove o njih - še nicka si ne upajo nadeti) namigovati.

Kar se mene tiče, bi tudi raje delala, kot da sem na bolniški.... Vedno sem mislila, da bo pri meni tako - zanositev, devet mesecev brez pretiravanja, a še vedno športna aktivnost (lahkoten tek, plavanje, mogoče aerobika...).
No, pa me je na realna tla postavil rjav izcedek in krči po lepem nedeljskem popoldnevu, ki sem ga preživela na zelo športen način. Torej sem (hvalabogu, brez problema pri ginekologinji) dobila bolniško in se umirila. Ko je tudi izcedek popolnoma prenehal pa so se začele hude slabosti in neješčnost, zato sem šla kar k splošni zdravnici, ki mi je priporočila še počitek do novega ultrazvoka, potem pa bomo videli.

Moj nasvet tistim, ki ne dobite bolniške od G, pojdite kar k izbranemu zdravniku, ker ste pač do tega upravičene - mislim, jaz si ne predstavljam, kako bi naj delala (pa imam svoje delo zelo rada in ga opravljam z veseljem), torej, kako naj delam, ko zaradi slabosti komaj stojim pokonci.

Še vedno pa močno upam, da bodo težave ponehale in bom naslednji teden že spet lahko aktivna v službi.

LP, A user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2007 18:59:32   
bina30
Tudi meni bo zelo težko ostati doma, ker sem 6 mesecev uživala v nosečnosti in še sedaj uživam in sem polna energije, samo mi ti "popadki" onemogočajo delo, ki ga zelo rada opravljam (šola). Kljub bolniški sem še bila danes v službi, da sem vse porihtala in uredila zadeve. Vsi so mi rekli, če sem nora, ampak kar sem morala, sem morala.

Sedaj sem se sprijaznila z dejstvom, da sem raje sedaj mesec in pol na bolniški, kot pa da z user posted image  ne bi bilo kaj v redu in bi potem morala hoditi non stop leta in leta v bolniško.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.9.2007 19:27:13   
ašun
user posted image Na bolniški sem praktično od začetka. Najprej mi je bilo noro slabo (shujšala sem 6 kg) do 16t, potem so pa postavili sum na zastoj rasti, ker se mala ni dovolj hitro redila. Predpisan sem imela počitek. Zdaj sem pa že na koncu in samo še čakam, kdaj me bo štorklja obiskalauser posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2007 12:36:43   
mana25
Jaz sem tudi na bolniški že od samega začetka, najprej zaradi izgubljanja teže ker sem bruhala, nato zaradi nizke posteljce,zdaj pa zaradi nosečniške sladkorne.Tudi jaz delam v kem.laboratoriju in je bil to tudi velik razlog za bolniško na začetku in pa seveda 12urni delovnik(turnos).Bolniška je groznauser posted image in ko mi odtegnejo še kredit mi ne ostane niti za položniceuser posted image   Še enkrat vas spominjam, da če ste v bolniški skupaj tri mesece vam sindikat pomaga z enkratno pomočjo.Jaz sem dobila 420evrov kar pa tudi ni malo,saj mi ob odtegljaju kredita ostane slabih 300evrovuser posted image Pozanimajte se punce!!!Bi pa z veseljem šla delat ampak nosečnicam z gestacijskim diabetesom zdravniki ne dovolijo delat(verjetno zaradi nepravilne prehrane na delovnem mestu).

Pa lepo nosečnost vsem

Najina Urška je prijokala 05.12.2007

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2007 14:07:07   
novakatja
Meni se zdi, da če ni posebno hudih nosečniških težav ali resnih medicinskih razlogov, nima smisla, da si preventivno na bolniški, ker ne verjamem, da lenoba koristi mami in otroku.
Jaz sem delala prve 3 mesece še nočne, preden sem imela prvi pregled pri G in da sem povedala delodajalcu. G  je rekla da nočno in nadurno delo pač ni primerno, tako da sem redno delala samo še v dnevni izmeni brez vikendov, kar je bil itak zame luksus. Delala sem do 8 meseca, potem pa LD in še čakam PDP. 
Res pa vsak po svoje prenaša trganje v trebuhu in križu, težke noge...

(odgovor članu mana25)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?