|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška-kratek izhod
27.11.2007 21:47:13   
Anonimen
Zadeva je taka: sem na bolniški (komisijski). Vem, da je možna inšpekcija. Vendar bi rada šla z možem v soboto na hitro v Ljubljano (do tam imava 1,5h vožnje) v eno trgovino, ki je odprta od 8.00-20.00. A mogoče katera ve, kaj bi bilo boljše oz. manj rizično: da greva zjutraj in sva do 10h že nazaj ali zvečer in greva od doma 18h? Kdaj je večja možnost, da pridejo? Najbrž zjutraj, ne? A je že katera imela inšpekcijo, pa je ni bilo doma oz. ni odprla vrat? Se da potem izgovorit, da ste (sem) spale, se tuširale...? Res bi rada šla, vendar malo cvikam........ 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška-kratek izhod
27.11.2007 21:55:15   
melanija
Glej tudi jaz sem na bolniški od junija pa vseeno hodim okolil. V soboto sem bila od 14 pa do 22 zvečer v Lj. Sploh nisem pomislila da bi kdo prišel. Med tednom pa hodim popoldne okoli če že moram kaj opravit in zrihtat.

Je imela pa znanka primer da je prišla inšpekcija v torek, pa je ni bilo doma, so rekli da je bila pri zobotu (čeprav to ni bilo res) in se je nato najavil za petek. V petek pa jo je dobil z vedrom krompirja v roki. Sam ni nič kompliciral ko mu je rekla da pa otrokom mora skuhat kosilo. ž

Ti kar pojdi popoldne v Lj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2007 22:30:10   
Majuska
V kolikor sobota ni tvoj delovni dan, ni ovire da bi šla kamorkoli. Problem nastane le, če te v delovnem času (ko imaš bolniško), dobijo npr. na tržnici.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2007 22:34:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

V kolikor sobota ni tvoj delovni dan, ni ovire da bi šla kamorkoli. Problem nastane le, če te v delovnem času (ko imaš bolniško), dobijo npr. na tržnici.

Ja, halo??? Od pon do petka nisi sposobna za nič, v soboto in nedeljo bi pa gore premikala user posted image  Dajte, dajte, punce, če ste na bolniški, ste na bolniški zato, ker ste bolne oz. nesposobne za delo. Jao, kako z veseljem bi vam jaz poslala inšpekcijo domov. Res z veseljem.

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2007 22:45:32   
Anonimen
Draga Al bina, samo toliko za informacijo: jaz sem skoz doma, ker imam težave in ne simuliram in načeloma sploh ni problem zaradi inšpekcije. Za tale kratek izhod bom morala pa do takrat počivat, da bom sploh bila sposobna kam it za vsega skupaj 3 ure. Toliko, da veš in ni treba biti nesramna!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2007 22:47:20   
lelaval
Anonimna - če imaš zajebanega delodajalca, potem lahko pričakuješ inšpekcijo, sicer pa mirne volje pojdi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2007 8:43:31   
tosja
Najboljša rešitev je, da imaš s strani G odobrene sprehode, izhode... Pol ti osebni zdravnik napiše en list... pol si lahk mirna!
Če ne, pa...

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2007 10:21:23   
lana38
Komisija hodi vsak dan od 9h do 21h, razen v nedeljo. Nikoli ne veš, kdaj jih lahko pričakuješ.
LP

lana38

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2007 11:01:50   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: melanija

Je imela pa znanka primer da je prišla inšpekcija v torek, pa je ni bilo doma, so rekli da je bila pri zobotu (čeprav to ni bilo res) in se je nato najavil za petek. V petek pa jo je dobil z vedrom krompirja v roki. Sam ni nič kompliciral ko mu je rekla da pa otrokom mora skuhat kosilo. ž

Melanija, kako je pa znanka izvedela, da so bili pri njej? A so jo poklicali?
Pa ta je tut dobra, da se potem kar najavijo...

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2007 12:37:25   
Naja30
lelaval, saj če si na komisijski bolniški, te ne nadzira delodajalec, ampak ZZZS.

Aurea, ponavadi inšpektorji pustijo obvestilo, da so te iskali in te ni bilo. Prav tako, če si doma, napišejo, da so bili na obisku.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2007 12:50:27   
Taula
Najboljša rešitev je, da imaš s strani G odobrene sprehode, izhode... Pol ti osebni zdravnik napiše en list... pol si lahk mirna!
Če ne, pa...

Se pravi....najprej je treba do G in nato s potrdilom do osebnega zdravnika. Samo od G ne velja?user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2007 13:34:25   
rokapi
Jaz sem na bolniški že skoraj 3 mesece. Ves čas počivam in sem v hiši, izolirana od vsega. Ne morem niti po časopis, niti na sprehod, ker je moje stanej takšno. Še nedrček mi je šel mož sam kupiti.
Ko pa bo treba kupiti kaj za otročke, si pa ne prdstavljam, da bo mož sam lahko vse opravil. Upam, da bom toliko pri močeh, da bom šla vsaj do npr. Baby centra.
Ni tako enostavno biti na bolnški. Če bi le lahko, bi jaz delala, tako kot sem prej in bila med ljudmi.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2007 14:45:16   
Anonimen
Danes sem imela pregled. Ker sem na bolniški, mirovanje, me je ginekolog izrecno opozoril, naj bom doma (samo okoli hiše na zraku) , ker je komisija nepopustljiva. Dal mi je vedeti, da je kontrole ogromne.

Mislim, da kot odrasle osebe veste kaj razkirate.user posted image

(odgovor članu rokapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2007 20:23:51   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Če ne, pa...

Se pravi....najprej je treba do G in nato s potrdilom do osebnega zdravnika. Samo od G ne velja?user posted image

Tako je meni rekla G. Češ, če ona nič ne napiše mi osebni zdravnik ne more dat potrdila.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2007 11:29:14   
tasyo
Mislim, da je popolnoma upravičljiv razlog, da greš v trgovino, pa čeprav v ljubljano - sploh če te pelje kdo drug. Toliko zdrave pameti pa imajo vsi na zzzs, da je potrebno kaj postorit za otroka tudi med bolniško. Kaj pa če ti potečejo dokumenti, pa moraš na UE??
Načeloma pa mislim, da je bolje, če se tile izhodi opravijo med tednom, ker potem te lahko krije tudi tvoj G ali osebni zdravnik, ki so ponavadi razumljivi in ti potrdijo, da si bil pri njih. Je pa res odvisno od primera do primera.
Sama sem na bolniški od začetka nosečnosti in po pravici povedano, se ne počutim tako fajn, da bi bezljala po trgovinah, vseeno pa nisem samo doma - manjše nakupe opravim sama, težje pa itak ne dvigujem, tako da greva skupaj z možem. Pa med vikendom grem tudi na obisk k mojim domov, ko pa bom resno začela kupovat za malčka, bom pa tudi šla od doma, če se bom le dobro počutila.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?