|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška- bolečine v križu
25.10.2007 18:57:08   
Sandra*
Danes sem dobila odločbo od komisije, da so mi podaljšali bolniško za 14 dni, s 1.11. pa moram nazaj v službo. Križ me še vedno ful boli, ginekologinja pa pravi da se morem na odločbo sama pritožt.

Sploh mi ni jasno kako so mi za 14 dni loh podaljšal bolniško. A je katera tut imela težave z bolečinami v križu in kako je to rešila, a ste dobile bolniško?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška- bolečine v križu
25.10.2007 19:09:03   
Taula
Čakam na odločbo komisije, ampak ne zaradi križa. Če ne gre drugače pojdi 1.11 delati oz. vzemi tisti dan dopust, pol pa spet na bolniško, ker se ti šteje na novo 30 dni in ne rabiš komisije.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2007 19:14:13   
Sandra*
Kokr jaz vem morš vmes imet saj 10 dni delavnih da greš lahko ponovno na bolniško.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2007 19:24:58   
Taula
Punce na drugih temah so rekle da 1 dan.user posted image Če je res ne vem. Samo ni mi logično 10 dni...če je kaj nujnega npr. da bi kvavela..sej ne moreš 10 dni delati.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2007 20:04:09   
Anonimen
jaz sem tud z odločbo na bolniški do 30.10, ampak ne grem delat 2.11,ker imam 5.11 pregled in mi je osebna rekla,da bova poflikali ta 2.11

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2007 20:59:40   
melanija
Jaz sem zaradi bolečin v križu na bolniški, sem pa v 23 t in doma sem že od julija. Sam sem mela tudi druge probleme vmes tako da.. Jaz bi naredila tako kot so ti svetovale, en dan delat ali pa dopust in nato nazaj na bolniško.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2007 11:09:26   
3T
Mene pa zanima kakšen je odziv delodajalca, ker zopet štartaš bolniško na njihovem plačilnem seznamu? Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2007 14:12:55   
Anonimen
Mene res vedno bolj zanima kakšne imate vi to ginekologe - moj bi vam naložil še kakšno naduro. Nam se vedno samo smeje in pravi, da je vse to normalno. jaz za bolečine v križu nebi dobila niti minute bolniške od njega.

res me zanima kako mu vi to poveste: čujte, a me date na bolniško, ker me boli križ? pa moj bi umrl od smeha ali pa bi me nadrl. to je povsem normalno, da te boli križ in to ni razlog za bolniško.

(odgovor članu 3T)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2007 14:15:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene res vedno bolj zanima kakšne imate vi to ginekologe - moj bi vam naložil še kakšno naduro. Nam se vedno samo smeje in pravi, da je vse to normalno. jaz za bolečine v križu nebi dobila niti minute bolniške od njega.

res me zanima kako mu vi to poveste: čujte, a me date na bolniško, ker me boli križ? pa moj bi umrl od smeha ali pa bi me nadrl. to je povsem normalno, da te boli križ in to ni razlog za bolniško.

Bravo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2007 14:26:39   
Sandra*

Zanima me kako bi ti poleg tega da te ful svinsko boli križ previla 14 1-2 letnikov jim pomagala jest in pospravila ležalnike, potem prišla dam, kjer bi te čakal 14 mesečnik. Sori, ampak men to ni normalno, da delam, če sem doma se saj loh mal spočijem. In ne nakladam da me boli križ, ker če bi sigurno ne bi šla na fizioterapijo.
Sicer pa vsak ima svoje mnenje in tudi moja ginekologinja mi je kar težko napisala za bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2007 15:01:53   
Peli
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Bravo.

Predvidevam da vidve nista imele nobenih težav med nosečnostjo!
Meni se zdi logično da ženska ki jo boli križ, da je čist adijo, ne more delat - sploh ne v vrtcu, kjer ma karnaprej vzdigovanje user posted image
je pa razlika med tistimi ki simulirajo in med takimi ki jih res boli!!! user posted image user posted image user posted image

Ja nč, bo treba še enkrat do gin. da napiše mnenje, potem do tvoje dohtarce, da mogoče priloži še kakšne take izvide in pošlje naprej na komisijo. Potem lahko samo upaš da ti odobrijo bolniško za čimdlje.

Meni so v 1.nosečnosti podaljševali tud po samo 3 tedne, pa vedno smo dal iste izvide, - na koncu ko pa je bilo vseskupaj zelo kritično so mi pa dovolil še izhode.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2007 15:26:31   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra*

Zanima me kako bi ti poleg tega da te ful svinsko boli križ previla 14 1-2 letnikov jim pomagala jest in pospravila ležalnike, potem prišla dam, kjer bi te čakal 14 mesečnik. Sori, ampak men to ni normalno, da delam, če sem doma se saj loh mal spočijem. In ne nakladam da me boli križ, ker če bi sigurno ne bi šla na fizioterapijo.
Sicer pa vsak ima svoje mnenje in tudi moja ginekologinja mi je kar težko napisala za bolniško.

Jap, ene poznamo tudi take situacije kot anonimen in take situacije kot jih opisuješ ti:

Imam doma 16 mesečnega otroka, ki ima 14 kilogramov, imam nizko posteljico, ki prekriva maternični vrat, sem v 21. tednu nosečnosti, delam v knjižnici, kjer cel ljubi dan prekladam knjige in hodim gori doli po lojtrcah, torej imam deloma fizično delo, moj delovni urnik je od 10.30 do 18.30 in ob sobotah od 8. do 12. ure, med tednom pridem domov ob 19. uri, kar pomeni, da sem ves dan v službi in da popoldne ne počivam z dvignjenimi nogami, sem rh senzibilizirana, kar pomeni, da imam v krvi protitelesa,  ki napadajo plod kot da je tujek, zagroženo mi je, da je to moja zadnja nosečnost zaradi te situacije, kri dajem vsaka dva tedna, en teden imam ambulanto, drug teden imam ultrazvok...in ja...hodim v službo.

do zdaj mi še noben od ginekologov, ki jih obiskujem, ni omenil bolniške niti zdaleč, pa imam patološko nosečnost. tudi jaz sem utrujena in na trenutke obupana, ponoči ne spim že od 21. avgusta ko sem bila na nuhalni svetlini.

koliko se komu zdi določena nosečnost rizična, pa kot vidimo, je stvar osebne presoje.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2007 15:53:25   
Peli

Jap, ene poznamo tudi take situacije kot anonimen in take situacije kot jih opisuješ ti:

Imam doma 16 mesečnega otroka, ki ima 14 kilogramov, imam nizko posteljico, ki prekriva maternični vrat, sem v 21. tednu nosečnosti, delam v knjižnici, kjer cel ljubi dan prekladam knjige in hodim gori doli po lojtrcah, torej imam deloma fizično delo, moj delovni urnik je od 10.30 do 18.30 in ob sobotah od 8. do 12. ure, med tednom pridem domov ob 19. uri, kar pomeni, da sem ves dan v službi in da popoldne ne počivam z dvignjenimi nogami, sem rh senzibilizirana, kar pomeni, da imam v krvi protitelesa,  ki napadajo plod kot da je tujek, zagroženo mi je, da je to moja zadnja nosečnost zaradi te situacije, kri dajem vsaka dva tedna, en teden imam ambulanto, drug teden imam ultrazvok...in ja...hodim v službo.

do zdaj mi še noben od ginekologov, ki jih obiskujem, ni omenil bolniške niti zdaleč, pa imam patološko nosečnost. tudi jaz sem utrujena in na trenutke obupana, ponoči ne spim že od 21. avgusta ko sem bila na nuhalni svetlini.

koliko se komu zdi določena nosečnost rizična, pa kot vidimo, je stvar osebne presoje.

[/quote]

Sta dve možnosti ali nočeš na bolniško al pa si tolk "trapasta" da ne zatežiš za bolniško. če ne gre drugače pa zamenjaj ginekologa.
Ženska : gre zate in za tvojega otroka!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2007 16:03:35   
Neni13
Hm, meni so tudi podaljšali bolniško za 3 tedne. Pa mi je dejala sestra pri splošni zdravnici, da naj preden mi poteče te 3 tedne, prinesem nove izvide oz. se oglasim pri splošni zdravnici in ponovno napiše predlog Komisiji za bolniško. Dejala mi je, da je praksa, da ne dajo odločbe kar do konca nosečnosti..
Tudi v odločbi piše, če osebni zdravnik oceni, da je ...začasno nezmožna za delo tudi po datumu (v tvojem primeru 01.11), mora zdravnik posredovati nov predlog itd...
Pojdi se pogovorit do svoje osebne zdravnice...

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.10.2007 16:04:53   
Azzurra

Sta dve možnosti ali nočeš na bolniško al pa si tolk "trapasta" da ne zatežiš za bolniško. če ne gre drugače pa zamenjaj ginekologa.
Ženska : gre zate in za tvojega otroka!

Ginekologa so mi kar sami določili, glede na to, da gre za redko stanje. o tem sem že pisala tukaj. so me kar prešaltali k drugemu ginekologu, ker moj ginekolog ni vedel kaj bi z mano, saj sem mu prvi tak primer (ima pa nekje med 65 in 70 let po moje, tolko da si približno predstavljaš v kakšnem položaju sem), tako da kaj dosti izbire v tej situaciji nimam, če hočem donosit tega otroka.
Ma jaz samo pravim to, da so ginekologi kot vidimo zelo različni, jaz nimam kaj težit. je pač stvar osebne presoje.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2007 16:10:11   
Špelka
Jest se čist strinjam s Peli - anonimna in al bina - vedve pojma nimata, kako je ko boli križ! Pa ni važno, ali v nosečnosti ali ne! user posted image

Jaz recimo sem poleg vseh drugih diagnoz (zanosila z IVF, krvavela v 1. trimesečju, itd.) na bolniški predvsem zaradi križa. Sem sicer pred 2 leti imela hernijo (no, jo še vedno mam), zaradi katere sem bla praktično 3 mesece invalid! Prehodit nisem mogla sklenjeno več kot 100 metrov! Takrat mi je zdravnica na ZZZS (pritožila sem se na njeno odločbo, nato me je pozvala na osebni pogovor) osebno rekla, da ko bom noseča, bom brez pardona na bolniški! Namreč - v nosečnosti se ti sprošča hormon relaksin, ki rahlja vezi, poleg tega se zaradi teže ploda spremeni statika hrbtenice, ki je tudi bolj obremenjena!

In mi je zlo žal, če tega nekateri zdravniki ne vedo! user posted image  Ter se vam smejejo, ko jim potožite! Tak zdravnik zame ni vreden, da nosi ta naziv! Na srečo pa bolniške zaradi križa ne predlaga ginekolog, ampak osebni zdravnik!

Toliko... Po mojem mnenju bi se morale bolečine v križu v času nosečnosti obravnavati enako kot normalno - če pač preveč boli, se gre na bolniško! Pa kolikor jaz vem, mora za isto diagnozo ter ponovno bolniško miniti vsaj en mesec službe! Lahko pa seveda greste na bolniško zaradi druge diagnoze.

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2007 17:00:32   
Anonimen
Veste kaj me na teh debatah o bolniški najbolj pojezi; ko se nosečnice začnejo obsojati, kateri naj bi pripadala bolniška in kateri ne. Jaz jih kar nekaj poznam, ki jim ni bilo nič, pa so dobile bolniško, in kar nekaj, ki bi jim moralo manjkati še pol glave, pa niso. Jaz mislim, da je dejstvo tako, da nekateri ginekologi (prepogosto moški) preprosto nočejo razumeti, kako je biti nekaterim noseč in za kakšno delovno mesto se gre.
Če pa je že nosečnica na bolniški, je pa itak kazen zanjo manjša plača, in seveda s tem tudi manjša porodniška. Denar pa nam vsem prav pride, a ne? Pa še doma čepiš kot kup nesreče, ker grozijo s komisijami.  Pa še nekaj; pri drugi nosečnosti sem dvigovala čez 30 kg težke vreče, ena od sodelavk mi ni pomagala. Res je, da včasih niso mogle, ker delam na okencu, pa so imele stranke, ampak ko sem prišla domov, sem mislila, da bom od bolečin umrla. In zakaj bi se matrala?
Ne le delovno mesto, tudi odnosi med ženskami so žal prepogosto "pod podnom". Nato sem bila celo obsojena, da simuliram, čeprav sem komaj dobila bolniško (od 6 meseca naprej). Še danes vidim tiste "ksihte", pa vse so bile v nosečnosti na bolniški takoj, ko so zvedele, da so noseče.
Draga Sandra.
Mislim, da si 14 dni bolniške še dobila zaradi tega, ker te podjetje plačuje 30 delovnih dni (toliko ti je odobrila tudi komisija), po 30 tekočih dnevih pa gre na komisijo. Mislim, da moraš vmes delati najmanj 10 delovnih dni, če gre za isto bolezen. Najbolje, da vprašaš osebnega zdravnika in ne ginekologa. Prosi, stokaj, jamraj. Kar je tudi res! Jaz tudi tega nisem znala, še tistega nisem povedala, kar mi je res "falilo". Nobeden ginekolog pa ti ne bo sam ponudil bolniške, razen če bi bilo res kaj rizikega ali pa še to ne. Nobeden. Pa srečno nosečnost ti želim.
Lp

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2007 10:44:00   
sankica
Jaz tudi tega nisem znala, še tistega nisem povedala, kar mi je res "falilo".

Anonimen, hvala ti za tvoj post! Večinoma je res tako, da so določene pač pripravljene ali zmožne več potrpeti kot druge, po drugi strani je pa nekaterim težko "težiti in jamrati"... tudi jaz imam že dlje časa hude bolečine v križu, danes sem že od 4h zjutraj pokonci in si poskušam pomagati s telovadbo, pa ni dosti bolje... user posted image

pa že dva tedna razmišljam o temu, da bi šla k zdravniku, vendar mi je "nerodno".

tvoj post me je ohrabril, da v petek pa res grem in poskrbim, da bo meni in pikici bolje! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?