Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
bolniška, dopust, porodniška 2.4.2005 13:28:21
|
|
|
|
Gina
|
Po moje ti za dopust ne bi smeli komplicirat, saj je to v prid državi in ima s tem s tabo manjše stroške. Lahko ti pa komplicira delodajalec, ker lahko trdi, da si itak na bolniški in da nimaš za kaj nazaj hodit, če si bolna. Komisija ti pa po moje lahko napiše, kar se njej zdi. Ti se pa lahko pritožiš na njeno odločitev.
|
|
|
|
bolniška, dopust, porodniška 2.4.2005 13:30:08
|
|
|
|
NinaŠ
|
Jaz mislim, da bolniško prekinit ne bi smelo bit problema - tako ali tako greš le k svojemu osebnemu zdravniku in poveš, da želiš prekinit bolniško, pač pošteno poveš zakaj, pa mislim da ti ne bi smel delat težav, edine težave ti zaradi tega lahko delajo v firmi, ki ti plača dopust, ampak praviš, da se itak strinjajo. Izkušenj pa nimam. Na drugo vprašanje pa ne bi vedela odgovora. LP
|
|
|
|
bolniška, dopust, porodniška 2.4.2005 14:55:19
|
|
|
|
tinatona
|
Pozdravljena! Ena je na MONu podobno sprasevala, pa ji je na Delovnem pravu takole odgovorila... Če ste bolni oz. je vaš zdravnik presodil, da morate biti v bolniškem staležu, potem morate pač biti v bolniškem staležu. To ni stanje, ki bi ga lahko samovoljno prekinjali oz. se odločali, ali bi bili raje na bolniški ali raje na dopustu. Delodajalec vam tudi ni dolžan izplačati dopusta, ki ga eventuelno ne boste izkoristili, saj je razlog, da ga ne morete izkoristiti, na vaši strani. Lep pozdrav, Katarina ____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana http://www.sindikat-zsss.si/ LP Tina:nosecka: (še en dan in pol...)
|
|
|
|
bolniška, dopust, porodniška 2.4.2005 15:03:52
|
|
|
|
miševi
|
Hvala za odgovore... Verjetno bo res tako, čeprav poznam kar nekaj primerov, ki zaključijo z dopustom. Sem pa želela biti sigurna, da ne bi kaj narobe naredila. Lep dan še naprej:rozica:
|
|
|
|
bolniška, dopust, porodniška 2.4.2005 19:52:00
|
|
|
|
Willson
|
Jaz sem bila od 3 meseca v staležu, pa sem vseeno mesec dni pred porodniško izkoristila še letni dopust, moja G sploh ni komplicirala, pa tudi v službi glede dopusta nisem imela težav- tako, da se pozanimaj! Tudi jaz sem imela predpisano mirovanje, vendar ne aktivnega mirovanja, pa sem tudi hodila na sprehode, pa malo naokoli. Nikoli nisem imela težav, nisem niti slišala, da bi katero nosečnico, ki je v staležu kdo nadziral iz zavoda za zdr. zavarovanje. LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?