|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška, dopust, porodniška
2.4.2005 13:13:20   
miševi
Ali mogoče katera ve - če imaš od komisije bolniško do začetka porodniške - ali lahko vseeno bolniško prej prekineš in pokoristiš dopust pred porodniško (če ti v firmi to dovolijo)?
Ali lahko napiše komisija, da imaš izhode samo na preglede, če v zadnjem poročilu ginekologa ni bilo napisano mirovanje?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
2.4.2005 13:28:21   
Gina
Po moje ti za dopust ne bi smeli komplicirat, saj je to v prid državi in ima s tem s tabo manjše stroške. Lahko ti pa komplicira delodajalec, ker lahko trdi, da si itak na bolniški in da nimaš za kaj nazaj hodit, če si bolna.

Komisija ti pa po moje lahko napiše, kar se njej zdi. Ti se pa lahko pritožiš na njeno odločitev.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2005 13:30:08   
NinaŠ
Jaz mislim, da bolniško prekinit ne bi smelo bit problema - tako ali tako greš le k svojemu osebnemu zdravniku in poveš, da želiš prekinit bolniško, pač pošteno poveš zakaj, pa mislim da ti ne bi smel delat težav, edine težave ti zaradi tega lahko delajo v firmi, ki ti plača dopust, ampak praviš, da se itak strinjajo. Izkušenj pa nimam.
Na drugo vprašanje pa ne bi vedela odgovora.

LP

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2005 14:55:19   
tinatona
Pozdravljena!

Ena je na MONu podobno sprasevala, pa ji je na Delovnem pravu takole odgovorila...

Če ste bolni oz. je vaš zdravnik presodil, da morate biti v bolniškem staležu, potem morate pač biti v bolniškem staležu. To ni stanje, ki bi ga lahko samovoljno prekinjali oz. se odločali, ali bi bili raje na bolniški ali raje na dopustu. Delodajalec vam tudi ni dolžan izplačati dopusta, ki ga eventuelno ne boste izkoristili, saj je razlog, da ga ne morete izkoristiti, na vaši strani.

Lep pozdrav,
Katarina

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana
http://www.sindikat-zsss.si/

LP Tina:nosecka: (še en dan in pol...)

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2005 15:03:52   
miševi
Hvala za odgovore...
Verjetno bo res tako, čeprav poznam kar nekaj primerov, ki zaključijo z dopustom. Sem pa želela biti sigurna, da ne bi kaj narobe naredila.

Lep dan še naprej:rozica:

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2005 19:52:00   
Willson
Jaz sem bila od 3 meseca v staležu, pa sem vseeno mesec dni pred porodniško izkoristila še letni dopust, moja G sploh ni komplicirala, pa tudi v službi glede dopusta nisem imela težav- tako, da se pozanimaj!

Tudi jaz sem imela predpisano mirovanje, vendar ne aktivnega mirovanja, pa sem tudi hodila na sprehode, pa malo naokoli. Nikoli nisem imela težav, nisem niti slišala, da bi katero nosečnico, ki je v staležu kdo nadziral iz zavoda za zdr. zavarovanje. LP

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2005 12:16:28   
pravljica
vse je stvar dogovora...dr. ti bo bolniško že prekinila, kako bo reagiral delodajalec se pa le prej pozanimaj...jaz sem se, in mi je rekel, da ob koncu bolniške lahko zahteva od mene da pridem za tisti mesec delat :zmeden: ...adijo dopust!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?