|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška
24.4.2006 13:39:51   
Anonimen
Živjo!

Prosim povejte kaj mislite! Sem v 8. tednu in na prvi pregled sem naročena šele v 11. tednu. Vsak dan mi je slabo dopoldne in zvečer. Imam nizek pritisk tako da se mi pogosto vrti v glavi. V glavnem moje počutje je resnično zelo slabo, tako da sem v službi skoraj neuporabna. ZAnima me ali se za take težave (ki so značilne za noseč.) dobi bolniška, vsaj za kakšen teden da si vsaj malo odpočijem če že drugega ne?

Hvala za odgovor!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška
24.4.2006 13:45:37   
spelca1
Ojla,
v nosecnosti se vse to dogaja, zato je malo verjetno, da bi ti dali zaradi slabosti bolnisko, ce je sicer ''zdravstveno'' vse vredu. Poznam pa eno nosecko, ki ji je bilo tudi grozno slabo in so na pregledu ugotovili, da je dehidrirana. Zato so jo poslali celo v porodnisnico na infuzijo in  - seveda, je dobila bolnisko.
Zato moj nasvet: poklici G in prosi za cim prejsnji pregled. In ce se vozis v sluzbo z avtom, je to lahko zelo nevarno!!user posted image
Sicer ti pa zelim, da bi slabosti hitro minile user posted image  in bos srecna user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2006 14:44:33   
Doti
Imam dve prijateljici, ki sta v bolniški zaradi slabosti. Te trajajo po večini  čez cel dan in sta praktično "neuporabni", kaj šele, da bi se morali ubadati z vsakodnevnimi problemi in obremenitvami na delu.
Tako da, pokliči svojo G, poskusi dobiti čim prej termin in se pogovori o možnosti bolniške. Če je koliko toliko razumna, ti jo bo dala. Res pa je, da nekatere nosečke to s pridom izkoriščajo, zato je čisto odvisno od G, če se mu zdi to zadosten razlog.
Držim pesti in ti želim, da slabosti čim prej minejo!!  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2006 15:00:12   
milla
Meni je ginekolog svetoval, da če mi bo slabo ali bom bruhala, naj ostanem doma- pa na srečo ni bilo treba. Bolniško ti pa tako ali tako odpre osebni zdravnik in ti tudi izda bolniški list.
Če se slabo počutiš ostani doma in pojdi osebnemu zdravniku- bolniško ti lahko odpre tudi za nazaj- mislim, da za tri dni nazaj.

(odgovor članu Doti)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2006 15:00:22   
bskrle
Seveda lahko dobiš bolniško, pokliči osebnega zdravnika in se zmeni.
Saj ni treba da prej padeš dol in šele potem dobiš upravičeno bolniško. Ti kar pokliči, čim prej.

(odgovor članu Doti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2006 15:15:14   
Barbs
Absolutno naredi tako, kot sta ti svetovali dve predhodnici. Pokliči svojega osebnega zdravnika, povej tako, kot si nam in sem prepričana, da boš na bolniški, dokler ne boš imela pregleda pri G. Verjetno ti niti hodit ne bo treba k osebnemu zdravniku. Za naprej, če ti bo še slabo in boš boga boga, pa ti bo priporočilo za stalež dal ginekolog. Ni res, da je "kar normalno", da se tako počutiš. Je pa res, da so v nosečnosti zmerne slabosti in bruhanje, predvsem v prvih treh mesecih, pričakovane in nihče ne dela posebne panike. Če je tako hudo, da ne moreš delat ( in lahko je zelo hudo), potem....

poskrbi zase.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2006 16:17:57   
MarijaPo
Tudi jaz nisem sla po bolnisko, ker sem mislila, da je itak ne bom dobila in sem na zacetku enkrat celo v trgovini po tleh zgrmela, ker sem imela tako nizek pritisk. Ti kar lepo pojdi do zdravnika in naj ti napise bolnisko. Najbolj bedno je, da so nosecke na zacetku tako zmedene, da kar trpijo take scene. Meni ni bilo nic jasno in sem ga kar ornk lomila. Pazi nase.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2006 7:52:59   
Anonimen
Najlepša hvala za vaše odgovore in spodbudne besede.
Torej če vas prav razumem moram po bolniško k svoji splošni zdravnici?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2006 8:09:22   
Barbs
Da. Lahko seveda prej kontaktiraš tvojega G in mu poveš/ga obvestiš ( zgolj zaradi fer pleja)  za težave; ampak v vsakem primeru ti bo bolniško "odprl" tvoj osebni zdravnik. Le povej, da imaš G šele čez tri tedne in kakšno je tvoje stanje. Tudi za naprej, če bo potrebno, ti bo bolniško dal tvoj osebni zdravnik, le da bo tvoj G moral prej napisati "priporočilo za stalež" .

Ja madonca, zakaj pa še nisi šla? user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2006 14:45:32   
Nitka
Jaz sem takoj dobila bolniško. Celo G mi je rekla, da jo bi lahko celo samo poklicala, ne da se matram hodim k njej, ko sem tako slaba. Tukaj se ne gre zate, ampak za otroka. Moraš počivat, da bo lahko v miru rastel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2006 16:51:57   
Anonimen
pojdi k svoji osebni zdravnici naj ti odpre bolniško potem ko boš mela ginekološki pregled pa svoji gin. reci da si na bolniški če ti lahko podalčša da ti je slabo povej kako je da si slaba ne moreš delaT.......

(odgovor članu Nitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?