Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 12:26:32
|
|
|
|
Jessy
|
Mene pa boli predel križa in spodnja polovica hrbtenice. Nekaj dni sem ležala zaradi gripe, včeraj pa me je v zdravstvenem domu, ko sem čakala kar nekaj ur na tistih neudobnih stolih, začelo vse boleti in sploh ne popusti. Boli me, ko sedim, ležim, razen, ko stojim in hodim je dokaj vredu. Tudi, če si križ bodložim s kako blazino, ne pomaga. Problem pa je v tem, da moram še vedno počivati, da se res popolnoma pozdravim. Dragi me je že masiral, vendar ne učinkuje. Ima katera kak predlog, kako se znebiti te :hudicek: bolečine? lp, Jessy
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 12:28:15
|
|
|
|
dory
|
Jaz sem si bolecine v krizu lajsala o obiski bazenov...plavanje je res blagodejno vplivalo na to...drugace sem se vcasih komi premikala..
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 13:05:38
|
|
|
|
Tejčika
|
Jaz sem v 5 tednu in imam neverjetne bolečine v križu.
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 14:03:11
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz sem imela v zadnji nosečnosti tudi grozne bolečine,pa so minile kak mesec pred porodom,mogoče se ti pa počasi kaj pripravlja,lp,Darja!:nosecka::duda:
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 15:54:58
|
|
|
|
mami Lea
|
Drage :nosecka:! Do bolečin v križu in spodmnjem delu hrbta pride zaradi delovanja hormonov. Le-ti povzročajo, da se tkiva rahljajo zaradi priprave na porod. Notranja medenična mišica, ki je, preden ste zanosile, refleksno delovala in tako držala medenico skupaj, sedaj zaradi delovanja hormonov ne opravlja več svoje funkcije tako kot bi bilo treba. Zato lahko pride v času nosečnosti do zelo hudih bolečin v križu in spodnjem delu hrbta. V nekaterih primerih celo tako hudih, da hoja brez bergel ni mogoča. Tudi sama sem imela zelo hude bolečine in sploh nisem mogla ležati na ravni podlagi. In rešitev: Vaje za mišice medeničnega dna in notranjo medenično mišico. Izgledajo približno tako, da najprej nekajkrat globoko vdahneš popolnoma sprostiš trebuh in nato nežno potegneš proti hrižu predel okoli popka. Zveni malo zakomplicirano ampak je definitivno edina stvar, ki vam bo pomagala. Problem je v tem, da v večini vse ženske to vajo ne izvajajo pravilno. Jaz sem potrebovala približno 1,5 meseca, da sem se jo naučila pravilno izvajati, saj sem bila totalno brez občutka. V glavnem vse ženske to mišico preveč stisnejo in naredijo potem več škode kot koristi. Sedaj pa najpomembnejše: Za vse, ki bi se želele znebiti teh bolečin in naučiti pravilno izvajati to vajo. Obrnite se na fizioterapevtki Lidijo in Darjo, ki v stari porodnišnici v drugem nadstropju vsak četrtek ob 17:00 vodita vadbo za nosečnice:sloncek:. To vadbo res iskreno priporočam vsem nosečnicam saj je izredno dobro in strokovno vodena. Poleg tega pa sta ti dve fizioterapevtki eni najboljših na tem področju. Ena opd njiju je tudi predavateljica na fakulteti. In še cena: 1000 sit za enkratni obisk. Predhodne prijave niso potrebne ampak prideš tja in se udeležiš vadbe. Če imaš kakšne bolečine to tudi nujno poveš. S sabo prinešeš čiste soperge alo telovadne copate, Trenerko in malico s kratkimi rokavi (po želji pa si lahko oblečena tubi drugače, bažno je, eda ti bo udobno in ne prevroče). Lp. in upam, da sem vam vsaj malo pomagala. Lea
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 15:59:28
|
|
|
|
mami Lea
|
Se opravičujem zaradi tiskarskega škrata, ki mi je na koncu sporočila kar pošteno ponagajal. Poprava: S sabo prinešeš čiste superge ali telovadne copate, bombažne hlače in maljco s kratkimi rokavi (po želji pa si lahko oblečena tudi drugače, važno je, da ti bo udobno in ne prevroče). Lp. Lea
|
|
|
|
bolečine v križu in hrbtenici! 4.2.2005 17:22:55
|
|
|
|
Jessy
|
Lea, bom poskusila tudi s tem, če se stanje ne bo izboljšalo. Danes sem malce sesalcala, pa kopalnico malo pomila, pa prah obrisala in se mi zdi, da mi je pomagalo, ker sem se premikala. Nato pa sem ugotovila, da mi sedenje na kuhinjskem stolu najbolj ustreza, saj ima naslonjalo obliko hrbtenice, tako da ko sedim, se usedem na ta stol. Malce je že boljše. Sem šele v 14. tednu, tako da se mi zdi, da ima ta bolečina resnično vzrok v včerajšnjem pretiranem sedenju v zdravstvenem domu, pa seveda od predhodnega večdnevnega ležanja. Drugače sem učiteljica in imam veliko gibanja, kar mi odgovarja, to ležanje pa je naredilo enga :hudicek:! Se bom potrudila tudi s tvojo vajo, mogoče mi bo res pomagala! Hvala vsem za ideje! lp, Jessy
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.