|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečine v 5. mesecu- kaj naj storim?
10.6.2009 8:50:58   
beli
POzdravljene!

Obračam se na vas, da vidim kakšna so vaša mnenja. Sem v 5. mesecu nosečnosti. Prve 4. mesece sem imela strašne slabosti in bruhanja in sem komaj pretrpela delo v službi. Delam v pisarni za računalnikom. Zdaj mi ni več slabo, ampak mi pa plod tako močno pritiska dol, da se včasih komaj vstanem iz stola in prepognem. Tudi, ko sedim, mi na desni strani pritiska na kost, tako da me že to moti. Hodim bolj narazen in čisto počasi, ker me boli. Ko doma malo sesam ali pospravljam po stanovanju, zvečer komaj hodim, tako me boli trtica in medenica. Nimam interesa, da bi šla čisto na bolniško, ker potem hčere ne morem voziti v vrtec (hodi v vrtec v kraju, kjer delam- 30 km vstran), bi pa rada delalal 4 ure, tako da še vedno lahko počivam, ko pridem domov in še kaj postorim.Čisto sem obupana, ker doma komaj kaj naredim in imam stanovanje v razsulu, ker mi ne uspeva. Pa tudi malo depresivna sem vsak dan, ker ne zmorem. Ko pridem domov, bi se samo ulegla, noge podložila in zaspala, pa delo čaka....kaj naj? Mož se jezi naj se spravim na bolniško, če komaj hodim, jaz pa dvomim, če jo bom dobila. Poleg tega je šefica še za konec avgusta težila, ker sem rekla, da bi šla še 10 dni na dopust pred nastopom bolniške, da ne bi več septembra delala, ko je pričetek šole in je kaos.
Ne morem nikakor sprejeti, da stanovanje ni čisto in pospravljeno in se počutim nekoristno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolečine v 5. mesecu- kaj naj storim?
10.6.2009 8:56:15   
spelka12
Sem na istem kot ti. Najprej pojdi k g. naj ti izmeri dolžino MV (če še ni do sedaj). Če je spuščen potem ti bolniška v vsakem primeru ne uide. Če pa je ok, potem pa pojdi na bolniško za teden ali dva, da se stanje umiri. Pa ne pozabi na magnezij, men ful pomaga. Če te še kaj zanima pa pošlji zs.
Pa veliko sreče in čimmanj bolečin.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2009 9:03:22   
anika87
A si mogoče pomislila, da bi šla h ginekologu, pa da ti on pove svoje mnenjeuser posted image
Se mi zdi, da se premalo čuvaš. Ene nosečnice imajo pač več težav kot druge in očitno ti spadaš med te, ki jih imajo več... Misli predvsem na sebe in na svojo bebico. Stanovanje bo že potrpelo... Saj sem jaz tut takšna oz. bla sem no... Potem pa sem si pač dopovedala, da moram počivat, mož je bil priden in mi veliko pomagal (čeprav sem včasih raje stran pogledala, ko je v kakšnem kotičku pozabil posesat user posted image in se ugriznila za jezik... ampak tako pač je, ne smemo težit, ne...).
Mislim, da se ne smeš preveč igrat, če te boli, počivaj. Vse bo še prišlo na vrsto!
Če je stanovanje v razsulu (kar ne verjamem čisto), potem naj mož pospravi za sproti, saj ni treba, da se vse sveti. Za dopust pa se potegni in ga res izkoristi prej, da ti ne propade, ne sekiraj se, če te bojo postrani gledali... otrok in ti sta na prvem mestu.

Premisli še enkrat in nehaj se sekirat, če stanovanje ni tipitopi!

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2009 9:31:33   
Šaki
se strinjam s tvojim možem,,

in zaboga nehaj se že sekirat zaradi stanovanja,,in če ni pospravljeno pa kaj...boš pa pol pospravla ko boš lahko...to
je pa res najmanjša skrb zdj ko siuser posted image ..res..
jz bi šla na bolniško..seveda pejd prej k G na pregled pa nj ti vse pregleda,.tko kot je rekla spelka: tudi matewrnični vrat..

srečno!

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2009 10:09:03   
beli
Ja, se bom naročila pri ginekologu, da res ne bi pretiravala.
Vem ,da se moram sprijazniti, da pač ne moram doma pospravljat in gledat najbolj nase, ampak se vsak dan zjokam, ko vidim, da ne zmorem.
Mož sicer pospravi kuhinjo in včasih posesa, sicer pa se glih ne bo lotil čiščenja po tleh ali kopalnice, pa tudi oblek ne bo zlagal. Lika mi hvala bogu mami. Kuham pa rada, tak da tisto mi pa ni tak problem. Sem pa zadnjič okna čistila in zvečer bila spet čisto sključena od bolečin v hrbtenici in medenici.
Mož reče naj grem na bolniško, ampak ni mu čisto jasno, da ne bi mogla stanovanja pospravljat. Včasih reče naj se uležem, drugič reče da je tak kaos in umazano po tleh.user posted image
Mož ima firmo in nima veliko časa, da bi mi pomagal. Malo pomaga, ampak ne morem računat veliko na njega.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2009 10:29:12   
katka11
tud ti imas sluzbo in se otroka in nimas casa veliko narediti! poleg tega si pa se noseca  in imas tezave! jaz nimam nobenih takih bolecin pa to, pa se mi ornk pozna kolk sem zvecer zdej zmatrana al pa prej. normalno. ce tvojemu ni kaj prav nej naredi, ravno tako ma dve roki kot ti, al pa naj bo tiho. ti pa lepo na bolnisko, glej nase in na malega pikca, pol pa seveda n epozabi se na tamalo,ki ju tud bolj pomembna kot cistost stanovanja. cez teden na hitro mal pospravi, cez vikend pa skupaj pospravite, pa bo lazje. okna pa tud ce mal pocakajo, pa ta velikestvari!
pazi nase in poskusaj mal uzivati!

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2009 10:43:41   
beli
Hvala za spodbudne besede, ker mi res dvignejo razpoloženje. Stanovanje bo že počakalo in se bom raje bolj posvetila 3,5 letni hčeri kot čiščenju. Tamala želi ven, jaz pa nimam časa, če hočem malo porihtat noter- domov prideva ob štirih, in potem je zunaj s taščo in tastom, jaz pa jokam, če je ne vidim do večera. Zdaj sem tak občutljiva, da me vsaka malenkost vrže iz tira in v jok, še težje mi je, če sem sama. Jaz želim popoldneve preživeti s hčero in mi ne ugaja, da bi bila s taščo in tastom, ker smo že tako malo skupaj. A je to tak fejst egoistično?

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2009 10:45:08   
anika87
Ko boš na bolniški boš lahko veliko več počivala, tako pa boš zmogla tudi kakšno opravilo po stanovanju, vendar ne pretiravaj. Če si v službi, si že tako zmatrana od dela in vse res ne gre. Če mož ne pospravlja, mu reci naj pač pospravi nujno, saj najbrž se zaveda, da nosiš tudi njegovega otroka in ga moraš čuvat!
Vlezi se na posteljo in glej v luft in ne na tla, pa ne boš videla umazanije user posted image
Malo za hec, malo za res! Umiri se, vse te bo počakalo, če bo pa kdo drug kaj postoril pa toliko bolje.
Možu pa reci, da če je dobro za tebe, je tudi zanj, če ne, pa naj sam prime krpo v roke, pa če ima firmo ali ne, tudi ti si samo človek in ne nazadnje nisi dekla!

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2009 11:11:39   
katka11
nic nisi egoisticna, saj je tvoj otrok
tud jest najrajs prezivljam cas s tamalim - 4 leta. in nevem zakaj bi  ga dajala se popoldne nekam, ce sem samo takrat lahko z njim. ne recem kdaj ze, sam ne pa vsak dan. ce bi tko mislila ne bi mela otrok, zakaj pa, ce je dopoldne v vrtcu, popoldne v varstvu, cez vikend ga das pa se k drugi babici. haloooo?!? enim pac to pase meni pa ne. in sem ze dostkrat dobila pod nos od sestre, kao da sem mal cudna, ker ne dam tamalga kr za en teden tja, pa drug teden tja ipd. pa me ne briga kaj govori. jest rada prezivljam cas s svojim otrokom in mi to ni breme ampak sprostitev.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2009 11:46:41   
bskrle
Prosi za 4-urno bolniško. Pa čuvaj se!

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2009 11:52:04   
Šaki
nehaj no..stanovanje ali hiša bo že počakalo..najprej zdravje,veš....

pa če maš malo razmetano pa cel kup cunj...ja pa kaj...ne bo konc sveta... jz mam včasih bombo pa mi na misel ne pride pospravit grem raje ven  s tamalima....

ti kar bodi s svojo hčerko, če si lahko.seveda...ker meni se zdi da smo že tako premalo s svojimi otroci,vidm pri drugih/meni-......

lepo user posted image  ti želim..

< Sporočilo je popravil bad girl -- 10.6.2009 11:53:14 >

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2009 13:05:46   
TomTaylor
http://www.ringaraja.net/forum/m_4174561/mpage_1/key_/tm.htm#4175560

Naj povem, da sem po objavi svoje teme na bolniški s predpisanim strogim počitkom, zaradi skrajšanega MV.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2009 16:01:10   
urshak
pri meni je bilo zelo podobno tam nekje v petem mesecu. Me je tako bolela sramna kost da sem se včasih zjokala od bolečin. Ko sem to omenila svoji G, je rekla da to pač spada zraven in da mi ne more nič pomagat. Na UZ pa je ugotovila, da moja mala lepo "aja" prečno in me razteguje narazen. Sedaj, ko se je pa že lepo obrnila na glavo, tudi teh bolečin ni več.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?