|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečina po punkciji
27.1.2009 11:03:25   
Anonimen
Pozdravljene, punce!

V soboto sem imela punkcijo, v četrtek imam transfer. Danes je torek, mene pa še vedno fuuuul boli v spodnjem delu trebuha. Dala sem kri in vodo (šla sem nazaj, ker me skrbi, kaj bi to bilo), zdaj čakam izvide.

Punkcijo so mi delali pod narkozo, imela sem 15 celic.

Danes je torej tretji dan po punkciji.

Zanima me, ali ima katera podobne izkušnje ali vsaj kak asvet zame. V postopku sem prvič.

user posted image user posted image

Vsem lep pozdravček!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolečina po punkciji
27.1.2009 11:15:24   
T1979
Žal ti ne znam pomagati, mene je punkcija bolela samo ene 2 uri, potem pa nič več.

Mogoče pa imaš kakšno obliko hiperstimulacije.

Srečno. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 11:23:13   
Goldy
Mene je v 2. postopku kar fest bolelo, tako da sem večino dni do ET preležala. Imela pa sem 10 celic in smo mi delali na živo, samo ketonal sem dobila v tazadnjo (GK LJ). Mislim, da ni nič narobe. Če pa si se šla pokazat, bodo itak ugotovilo, če bi bilo kakšno vnetje ali kaj.

Upam, da se lepo izteče in da boš v četrtek lepo grela svoje otročke!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2009 13:30:47   
Anonimen
Baje naj bi bila hiperstimulacija! Dobila amoksiklav ... V četrtek, ko sem naročena na ET, se bodo odločili, kaj bodo. user posted image  Torej, če sploh bodo naredili transfer.

Ampak kako to, da šele po punkciji pride do hiper....? Ne razumem.

Žalostna in zaskrbljena in boleča fuuuul sem.

user posted image

(odgovor članu Goldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2009 13:44:27   
zarja1
Anonimna jaz sem dala skoz hudo obliko hiperstimulacije, bla v bolnici 12 dni, doma pa še 2 meseca. Imela sem 9 l tekočine, v pljučih, trebušni votlini- v glavnem cela štala. In ja ET je odpadel. Zraven vseh antibiotikov in ostalega niti ne bi želela ET. Že res, da se pikice lažje vgnezdijo, če je prisotna hiperca, vendar ob antibiotikih jaz sama ne bi želela v tistem trenutku ogrožat še pikic.

< Sporočilo je popravil zarja1 -- 27.1.2009 13:45:16 >

Horny Teddy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2009 13:54:51   
Goldy
Anonimna - jaz sem hiperco fasala šele po ET. Zadevo so odkrili na prvem UZ, ko smo šli že pikico gledat (sem pa res v tem postopku tudi zanosila). Takrat sem imela še vedno povečane jajčnike (kar je sicer normalno zaradi stimuliranega postopka) in tekočino v trebušni votlini. Meni ni bilo potrebno jemat antibiotikov in niti v bolnici nisem bila.

Kakor vem, ponavadi pride do hiperstimulacije po punciji, jaz sem jo imela pa celo po ET in to ob samo 8 celicah (v 3. postopku). Tako da je očitno vse mogoče. Drži se!!!user posted image

Zarja pa jo je odnesla mnogo slabše.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2009 13:55:11   
Anonimen
Zarja, kdaj pa si jo začutila? Šele po punkciji? Jaz sem namreč bila do punkcije kar ok ... V soboto po punkciji me je začelo boleti, ni minilo, zato sem šla nazaj v ambulantno danes zjutraj.

Kako misliš, da se pikica lažje vgnezdi, če je prisotna hiper?

Veš, na srečo (ali na žalost!?) še nimam tolk izkušenj, sem namreč šele prvič v postopku.

In ja - kaj točno je hiperstimulacija in kaj to pomeni zame na splošno in pozneje - za pikico ...

Hvala vsem!

(odgovor članu zarja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2009 14:03:01   
zarja1
Anonimna jaz sem imela 20 celic in še sem v prvem postopku. Pri veliko oplojenih celicah je to super, saj te kasneje, če ne rata v prvo, čakajo le tranferi z zamrznjenčki. Jaz pred punkcijo nisem čutla ničesar, tud treji dan po punkciji še nič, pol pa adijo živci. Full me je bolelo v predelu žličke, trebuh mi je rastel kot nor, težje sem dihala, ni mi pasalo ležat,.....
Ko sem šla nazaj sem bila takoj sprejeta, zraven hiperce so mi potrdili še vnetje, to je zelo pogosto pri punkcijah ki zaradi večjega števila celic trajajo dlje časa. HB sem tam naletela na Reljiča-najboljši od najboljših, velik človek in sploh brez njega bi se mi verjetno čist zmešalo.
Pri hiperci se pikice lažje vgnezdijo zarad pogojev v maternici. Najboljše, da se nam pridružiš na temi IVF/ICSI januar ali Ambulanta Mb, nad obema temama pa imaš tudi vse zapisano o hiperci.

Držim pesti, da se ti vse lepo izteče. Ti samo zaupaj zdravnikom, pa bo vse ok.

Horny Teddy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.