|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleči krči - popadki?
3.11.2006 20:19:50   
emaa
Noseča sem 32 tednov z dvojčki in že cel teden me muči boleče otrdevanje trebuha. Tri dni je bilo tako, da me je bolelo le popldne proti večeru pa je ponehalo. Od srede na čertek se zadeva ni umirila, zato sem šla popldne v porodnišnico. S CTG so preverili le utripe (so bile seveda motnje med krči), otipala me je vaginalno. Maternični vrat je že od prej skrajšan 10mm, sedaj pa se je tudi zmehčal. Dobila sem buscopan, ki mi prejšnjo noč ni ne vem kako pomagal, celo noč so me dajali krči, ki so ponehali okoli 6 ure zjutraj. Potem je bil 6 ur relativen mir, samo otrdevanje trebuha, popoldne pa spet. POjavljajo pa se na približno 7 minut.
V kolikem času po zaužitju buscopanu naj bi prenehali? Koliko časa se to lahko vleče pred porodom? Bi se morala iti spet pokazat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boleči krči - popadki?
3.11.2006 20:32:11   
cmokec
user posted image nosečka.

Raje se pojdi pokazati, ali vsaj pokliči. Pa nikoli si ne misli, da je kaka stvar brez veze, ali da težiš. Si nosečka in za vsako stvar, ki ti dela bolečine ali nimaš razlage - zdravnik te je dolžan pogledat in ti svetovat, razložit. Četudi vsak dan, to je tvoja prvica in pravic do zdravniškega obravnavanja tudi tvojih dveh nerojenih sončkov.

Bom sledila tvoji poti, srečno.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2006 21:24:56   
alfa
Glede na to, da si v 32 tednu in nosiš dvojčke, bi jaz vsekakor šla na ponoven pregled, po moje kar takoj. Boš vsaj vedela na čem si. Jaz sem rodila en teden pred rokom, od 6 zjutraj sem imela popadke na osem minut, naročena sem bila na ctg, pa ginekologinja je rejkla, da se pripravlja,  po dvanajsti uri so bili na pet- šest minut in sem bila še vedno prepičana, da so lažni, ker so bili samo neki malo hujši krči, tako, da sem se od zjutraj do popoldne potepala po trgovinah... prišla okoli 16 domov, kjer sem ugotovila, da se mi lušči čep in še vedno nisem bila prepričana, da je to to......ker do 21 ure niso ponehali in so se zgostili na 3-4 min sem se šla pokazati, ker je mož klical porodnišnico... in čez par ur sem rodila.....toliko o krčih.

Vso srečo ti želim in upam, da je lažni alarm.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2006 21:33:24   
ANDREJA 75
POJDI SE ŠE ENKRAT POKAZAT, BOSKOPAN PRIME PO 15 MINUTAH , PRI TEBI TO ŽE PREDOLGO TRAJA.POZDRAVČEK ANDREJA

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu alfa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2006 21:39:59   
sabini
Oj ema si se šla pokazat upam da niso že pravi krči oz. popadki

sporoči  Sabina

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2006 22:14:01   
Monika79
jaz sem bila 4 dni dni zaradi teh lažnih popadkov bolnišnici, mene je pa spremljala vso dopoldne bolečina v trebuhu in križu, pa sem takoj šla k G po napotnico, pa so mi rekli, da je vredu, da sem prišla, samo je pa tako, da iz teh lažnih lahko hitro pride do ta pravih, tako, da mislim, da si že na poti v porodnišnico, pa upam, da bo vse OK z tvojima user posted image user posted image

no meni so dali samo Spasmex, pa se je po 2 dneh pomirilo in tudi nisem bila nič odprta user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2006 23:08:12   
emaa
Pred kako uro se je pomirilo, v kolikor pa se bo spet začelo, šibava proti Lj. Hvala za nasvete.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2006 10:19:51   
Alisa
Upam da se je umirilo in da boš še malo zdržala s porodom, če pa ne pa čim lažji porod.
Srečno.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2006 12:19:09   
emaa
Zaenkrat smo še doma, pa upa, da bom še vsaj dva tedna, pol grem pa lahko rodit.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2006 12:54:18   
dory
Na bolece krce in otrdevanje trebuha moras bit zlo zlo pozorna...tudi na brcike...ce ti kej ne bo vsec se pejt rajs takoj pokazat...je ze bols zagnat vik in krik za prazen nic,kot pa da bi res kej blo...in ja..do poroda nimas vec dalec..

pa srecno...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2006 19:55:44   
Ocenia
Pojdi se pokazat h G. ! Noseča si kar dovolj visoko glede na to da nosiš dvojčka, menim da je najbolje, da vsaj pokličeš, tam ti bodo pa povedali kako in kaj.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?