|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bojim se poroda...
20.9.2007 16:50:55   
Anonimen
čez 3 mesece me čaka prvi porod....
že sedaj me je neznansko strah,ne morem si pomagati.Vaše izkušnje ob porodu?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bojim se poroda...
20.9.2007 16:57:35   
suzanamai
pomiri se, pri meni je bilo prvič super, skoraj brez bolečin, končano vse skupaj v dveh urah. Noben bav bav. res pa je, da moraš biti sproščena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2007 17:15:58   
caillou
Ne skrbi. Telo se samo pripravi na porod in na koncu boš že tako sita vsega, da boš komaj čakala da se že začne enkrat.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2007 18:34:35   
bina30
Zanimivo... Mene pa do poroda ločita še dva meseca in kak teden, pa sploh ne razmišljam o tem. Imam toliko lepših misli: mislim na malega fantka, ki bo potem delal družbo meni in mojemu lubeku, mislim nase, kako sem sedaj lepa, ko sem noseča, mislim na lepe stvari, ki jih bova kupila za dojenčka... Sploh se ne obremenjujem s porodom, čeprav sem taka bolj švoh in težko prenesem velike fizične obremenitve, ampak si mislim...ah, bom že nekak.

Raje se skoncentriraj na svojo nosečnost, uživaj v tem lepem obdobju, če imaš pa preveč časa, pa si najdi neko zaposlitev. Ne vem, pojdi na sprehod s kolegicami, če se dobro počutiš pospravljaj stanovanje, kaj dobrega skuhaj... Če je tvoja nosečnost normalna, boš rodila tako ali drugače in ti enostavno nič drugega ne preostane.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2007 18:39:13   
sayuri
JAz se pa spomnim, da sem komaj čakala, da grem rodit. user posted image  Sploh nisem razmišljala o tem al me je strah al ne, al bo bolelo al ne....
Pri meni je bilo v eni uri vsega konec. Bi šla še isti dan lahko domov. user posted image  Je pa tko - vsaka ima drugačno izkušnjo. Mene so tud strašili, pa si sploh nisem znala predstavljat te bolečine. Meni osebno porod ni bil boleč. Vse skupaj je šlo en dva tri mimo mene. Darilo na koncu je pa itak največje. user posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2007 18:49:05   
jinksy
Tud mene je ful strah poroda (sem namreč že čez rok) tak da vsak čas pričakujemo. Jaz mislim, da je to nekaj povsem normalnega, da te je strah sploh po vsem kaj včasih preberemo in kakšne zgodbe ti natrobijo, ampak pravijo da ven mora tako ali drugače, ker noter ni še nobeden ostaluser posted image .
Jaz se pač tolažim s tem, da če so zmogle druge bom hudiča potem tud jaz. Je pa res, da po drugi strani že komaj čakam, da je to za mano in da stisnem k sebi svojegauser posted image .

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2007 18:49:50   
Pingvinčica
Se kar pod Sayuri podpišem. Me ni blo strah, sej itak ne veš kaj te čaka, tudi pri meni je blo vsega konec v manj kot uri in sem rekla da lahka grem naslednji dan spet rodit. Tudi zdej v drugo sploh še ne razmišljam o porodu, me je bol strah da bo do takrat vse ok.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2007 18:59:51   
neja.bor2007
no,povem še mojo zgodbo....
Prvič,je bil moj porod katastrofa,zadnjih nekaj ur se sploh ne spomnim...in sem imela prav zaradi tega poporodno depresijo(nočem strašit,samo povem...).Ko sem šla prvič rodit,me ni bilo čisto nič strah....
drugič,me je bilo seveda zaradi tako slabe izkušnje zelo strah!Zato mi je tudi moj G. predlagal EA.Tako sem drugič rodila z EA,bilo je neboleče,tako lepa porodna izkušnja!

Seveda je vsaka zgodba drugačna,želim ti čim manj boleč porod!

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2007 19:14:45   
marita
brez veze se bojiš, danes obstaja toliko možnosti za lajšanje bolečin. Pač se odločiš za EA ali kaj drugega in si mirna. Jaz sem v prvo rekla, da želim roditi naravo, da bom sploh vedela kaj je to za en bav bav in če bom na lastni koži izkusila, da je hudo, me noben več ne prepriča v še eno nosečnost.
Je hudo, ne pa tolk, da se ne bi dalo zdržat. Rodila z umetnimi v 1,5 h. Hujši so bili kasneje šivi kot pa porod.

Zdej sem drugič noseča, pa grem spet naravno rodit, če ne bo kakšnih drugih komplikacij.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2007 19:16:52   
dudi2006
No jst bom pa mal bolj realna...porod je tako subjektivna zadeva, da ne moreš vedeti kaj te čaka...zato je najboljše, da se prepustiš. Če boš med srečnicami, ne bo tako hudo in bo hitro minilo. Sicer pa nek povprečen porod naj bi trajal ene 6 ur (od popadkov na 5 min)no, vsaj tako sem slišala. Recimo meni so bile bolečine katastrofalne, pa sem imela zelo lep porod in mali sploh ni bil pretirano težak (3230g). Če bi me takrat vprašal, če bi šla še enkrat čez to bi bil odg. NE!. Toda, ko imaš enkrat sončka v rokah in kasneje spremljaš njegov razvoj in ga ob vsem tem neizmerno ljubiš...začneš kar hitro razmišljati o tem, da bi svojo družinico še povečal...mame smo neverjetno trpežne in požrtvovalne zapomni si to. Bodi pozitivna in misli na nagrado, ki jo boš na koncu dobila...in tudi, če bo hudo, bo končni rezultat vreden vseh user posted image bolečin. Ne boj se, vse bo okuser posted image . Pa še enouser posted image za srečo!
Lp, Tina G

3+1=;)

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2007 19:59:56   
Naja30
Jaz sem tudi imela trenutke slabosti, ko sem pomislila na porod in kako bo... predvsem na koncu, zadnja dva meseca. Večinoma pa nisem misla na to oz ko sem, se nisem pretirano tresla. Itak veš, da bolelo bo, ampak na koncu dobiš prekrasno darilo user posted image

Haha, pa še malo heca - če je šlo not, mora it tud ven user posted image

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2007 21:05:22   
Blejka26
mene je bilo tud strah prvega poroda,a ko mi je odtekla voda in sem se peljala v bolnišnico sem se smejala in tudi bila sproščena.Sedaj ko sem v 36 tednu druge nosečnosti me je pa veliko bolj strah ker vem kako to poteka..nisem imela težkega poroda,samo vseedno ostane en strah pred določeno bolečino

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2007 21:20:45   
lelaval
Anonimna in domennatalija - svetujem vama, da se čimprej znebita tega strahu pred porodom. Le ta nameč otežuje sam porod in tako povečuje bolečino. Moj prvi porod je bil dolg 4 ure in kar boleč bi rekla. Dugi je šel 123 mimo - da bolečine še čutila nisem. Pri 3. pa me je bilo strah, da ne bom še enkrat rodila tako hitro, kot sem drugič (1,5 ure od prvega popadka do poroda). In 3. porod se je zavlekel v celih 17 ur.
Kot so že predhodnice napisale: če so druge preživele (celo večkrat, bom tudi jaz user posted image  - tako sem si nameč sama dopovedovala v drugi nosečnosti in porod je bil res kratki in skorajda neboleč)

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2007 23:46:36   
baja*
Mene pa niti ni utegnilo bit strah, ker sem rodila 5 tednov prehitro. Nisem še bila prav pripravljena in ko sem prišla v P in mi je babica rekla, da grem v porodno ker bom rodila, me začuda sploh ni zgrabila panika. Še danes ne morem verjet, da sem ostala tak mirna. Pred tem sem si pa vedno govorila: če so vse ostale mame tega sveta zmogle, bom tudi jazuser posted image . Drugače sem pa imela dokaj kratek (3 ure), a intenziven porod. Če bi rekla, da ni nič bolelo, bi se zlagala, ampak to je bil zame tako čustveno nabit dogodek, da dobi bolečina povsem postranski pomen. To je eden najlepših dogodkov, ki se ti v življenju zgodijouser posted image . In vesela sem, da sem ženskauser posted image

Želim ti čimlepšo porodno izkušnjo!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2007 7:55:24   
MUNAN
Če ti je kaj v tolažbo, nisi edina. user posted image  Tudi mene čaka prvi porod. Predvidoma čez en mesec.
Je pa res da me je bilo pred tremi meseci bolj strah poroda kot zdaj. Zdaj me je bolj strah kako bo po porodu... skrb za tako majhno štručko ipd. Ko bo to za mano, me bo strah naslednje stopnje... itd.
Je strah kar naravna zadeva, menda tudi malo koristna...samo da te ne prevzame.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2007 9:15:17   
Nika v službi
Mislim, da je precej normalno, da te je strah, se pa strinjam, da je v prvo mogole še najlažje, ker itak ne veš, kaj te čaka. Bolečine si ne znaš predstavljati.

No, mene osebno je jakost bolečine vendarle presenetila, pa nimam nekega nizkega praga bolečine. Ampak, ko sem prišla v porodno sobo, pa so na CTG-ju bili komaj zaznavni popadki, mene pa je že vse tako bolelo, sem mislila, da me bo konec. A to torej ni še nič in pride še veliko huje?! Halo?

No, potem pa je šlo z veliko hitrostjo, rodila sem v 3 potiskih, v 3 urah od rednih popadkov. B.p.

In sreča na koncu je neopisljiva.

Izredno pomaga, če se uspeš sprostiti. Meni je kar nekako uspelo -  s pomočjo babice, moža...

Je pa vsak porod tako drugačen, da je res težko vnaprej reči, kaj in kako bo.
Želim ti, da najdeš sproščenost in pozitivne misli. Pa zdravega otročka.
Potem bo vse o.k.

(odgovor članu MUNAN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2007 12:50:17   
pupika27
mene pa je strah prezgodnjega poroda saj so mi napovedali da bom prezgodaj rodila ker sem prvega tudi prezgodaj.čez dober teden bom izvedela približno koliko prezgodnji bo moj malček.in tega me je malce strah a bo že!!!!!!!!!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2007 13:21:16   
tonja
tudi meni ni bilo jasno, kako pride ven.

Ko sem imela popadke sem jamrala možu, kako bolijo in kako bo bolelo šele takrat ko bo šel ven pa takrat sploh ne boli, samo fajn moraš porinit.

Res je da moraš biti med popadki čim bolj sproščena, saj se boš veliko hitreje odpirala in porod bo veliko hitreje minil.

Srečno user posted image

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.9.2007 14:01:56   
sasa79
Jaz pa se samega poroda sploh ne bojim (verjetno zato, ker sploh ne študiram kako bo) in že komaj čakam, da bo 5.12. tu, da že enkrat zagledam najino pikico.

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.9.2007 15:08:12   
mateyka
ma ja, jaz sem tudi prvič rodila nedolgo tega - ni take panike, sploh user posted image če te mal skrbi (mene jeuser posted image ) pa vzemi EA kokr so punce rekle, jest sem tud - pa kaj user posted image
+ men so jo izklopili preden je tamala ven padla pa sem preživela (ziher je razlika in EA je res kul) in sploh mi ni zdej blema rečt, da bomo enkrat kmal delal še sestrco user posted image

(odgovor članu sasa79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.9.2007 16:04:46   
mateyka
aja, naj ti povem še eno stvar - vzemi enega sabo v porodno sobo (moža, mamo, sestro..). to ti bo imho ful pomagal. men je ogromno pomenil (prvič rodit in to). brez mojga moža bi mi blo tok samcato - res, vzemi enga sabo da te podpira, pomaga, bodri in je ob tebi do konca user posted image

+ z možem sva naredila seznam stvari, ki jih naj upoštevajo - npr. EA, porod sede če je možno, angleško govoreča babica (smo na Švedskem).. kar pač želiš, da ti bo bolj udobno in varno - naredi si gnezdece v porodni sobi, če se le da user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?