ronja
|
Če te je tako zelo strah, imaš dve možnosti: - ali greš rodit nekam, kjer je 24 ur na dan na voljo EA, da jo boš zanesljivo dobila - ali da probaš odstranit strah: nam je na materinski šoli v porodnišnici Lj. predavala o tem ena psihologinja in je rekla, da je bilo pri njej isto: stašno jo je bilo strah drugega poroda, tako zelo, da je hotela kar CR. In ker ji ga na lepe oči noben ne bi šel delat, je ugotovila, da se mora spopast s tem svojim strahom in ga je premagala z vizualizacijo. MOgoče jo probaš kontaktirat (dela na ginekološkem oddelku porodnišnice v Lj. ali pa ti bojo babice v MŠ povedale, kdo je, nisem si zapomnila imena ) Pri njej je delalo, jaz ne vem, ker me ni bilo strah prvič, bolelo je res ko , tak da sem se med rojevanjem tudi jaz vprašala, če res hočem toliko otrok in da bom še malo premislila o teh številkah , ampak začuda me ni nič strah za naslednjič (mogoče me bo ratalo, ko bom zanosila, zdaj je komaj slabe 3 mesece od prvega poroda, tak da ne vem...) Jaz sem si prvič rekla, da tistih par ur bom pa že zdržala... No, se je izkazalo, da je bilo bolj par dni, ampak zdržala sem pa vseeno, hehe. Na EA sama ne bi šla, ker je pri vsaki stvari neko tveganje in ker mi pač ni za tvegat, ampak če bi se pa tako bala, bi pa vsekakor razmislila o tem.
|