mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Mi smo imeli sestanek, kjer smo dobili spisek potrebščin, ki ga pa niti še pogledala nisem. Se mi je zdelo nekaj ful komplicirano, pa sme ga kar lepo pospravila. Upam, da ga bom našla, ko ga bom rabila. Nekaj vem, da se da prek učbeniškega sklada naročit, ker smo podpisali, da bomo. Samo zdaj pa res nimam pkjma, kaj, Upam, da so tam na seznam napisali, katerega od učbenikov na ta račun ni treba kupit. Ampak čisto moćno, da tudi niso. Kar se tiče torbe, sem jaz tudi mislila, d aje sploh ni treba, da kar kakšen nahrbtnik, pa je. Ampak so kar na začetku pri naštevanju potrebščin rekli, da torbo itak. Tako da res ne vem, izgleda, da jo bo res treba. Sem malo gledala v Astriji in so cene tam nekje med 120 evro, potem so pa ene znižane na 60. To si tiste, ki so kao za 1. razred. Da lepo stojijo na tleh, da so pregledne, ko jih odpreš. Samo po moje imajo ene že puščice zraven, to pa je spet brez veze, ker, če se ne motim, je tam na seznamu točno napisano, kater barvice je treba kupit. Vsaj zdi se mi. Nekaj so govorile o tem, da nekatere slabše pišejo, predvsem se je šlo tu za vočenke, in da so potem otroci žalostni, ker ne morejo izdelati risbe, ki jo drugi lahko. Se pravi niste doma še nič računali koliko bo treba odšteti za obvezne stvari - stvari iz seznama? Lani so na naši bodoči šoli samo knjige prišle okoli 70€ in ker so vse bile kombinirane z del. zvezki, izposoja ni bila mogoča. Ostale stvari pa so, brez torbe, prišle okoli 40€. Je pa zanimivo kako se seznami razlikujejo. V mojih časih sva si s sosedo izmenjevale stvari pa sva hodile vsaka na svojo šolo, pa še eno leto je bilo razlike. Danes je že težko, da so seznami na isti šoli z enim letom razlike isti. Sicer pa kar se mora se mora. Sama po eni strani komaj čakam izletke v knjigarne (ki jih sama obožujem), pa zavijanje, ...... lp, mojca
|