|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bodiji, plenice
30.11.2009 17:36:09   
legenda_m
hey, mal sm gledala bodije pa oblekce itd. v glavnem, kje so te stvari najugodnejše, pa kolk veliko številko kupit za novorojenčka...
in še katere pleničke so vam ok? ene mamice ful kritizirajo recimo pamprske, za une iz dmja al pa milerja (blagovna znamka) pa pravijo da so boljše. zakaj? kakšne so vaše izkušnje. aja še neki a grelnik za stekleničke, pa črpalko za mleko pa sterilizator stekleničk? a se vse to rabi? spet bi rada slišala vaše izkušnje. tnx. lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bodiji, plenice
30.11.2009 17:41:13   
Čebel@
moja user posted image  se je rodila s 48cm in ji je bila 52 prevelika,tko da odvisno kako velikega user posted image  nosiš.....jaz sem veliko bodijev in oblekic kupila v pikapolonici,sedaj pa razne bodije tudi v Kiku......hčerini ritki ne ustreza nič drugega kot millerjeve pamperske(po vseh drugih plenicah ima rdečo rito).....grelnika za stekleničko nimamo ker ji prekuham vodo  in jo dam v termovsko....črpalko sem imela sposojeno od prijateljice.....sterilizatorja nisem imela,sem prekuhavala stekleničke in cuclje

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2009 17:42:24   
bskrle
Plenice - če je otrok običajen (beri nima alergij), so vsake dobre.
Ostale pripomočke, ki jih navajaš, kupiš, ko jih rabiš. OK - eno stekleničko je dobro  imeti doma.

Mama štirih deklic in 5ra

Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2009 17:45:31   
Hope2
Pleničke sem prvo rabila nemške pampers, dobijo le v mullerju. Nato mullerjeve plenice, zdaj pa hoferjeve, ki se obnesejo najbolje. Najcenejše so mullerjeve, hoferjeve in dmove. Sprobaj ene od teh ali pa dražje nemške pampers, ker so mehke in manj alergij, kot od poljskih pampersk.
Nisem kupila in nisem rabila grelnika, ne sterilizatorja. Črpalko sem imela sposojeno, vendar je nisem rabila niti enkrat. Svetujem ti, da gresta s partnerjem v trgovino, mu pakaži vse te stvari in če boš rabila  po porodu, ti gre on iskat. 

Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2009 17:58:04   
veselka
svetujejo, da se manjše od 56 ne kupuje... mi smo 56 po 2 tednih prerasli. jaz sem mela 2 bodija 56 in 1 pajacka, ostalo pa 62. če je dojenček manjši, lahko manjše naknadno kupiš.

pleničke imamo mi alana od dm... drugih niti probala nisem.

črpalko smo kupli ko sm bla v porodnišnici, ker sem skor mastitis fasala. sterilizator tud imamo, smo kupli, ker pač dodajam in mi precej olajša delo. grelnika nimam.prekuhano vodo držim v termovki.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2009 18:27:41   
miapia
Hčera se je rodila z 49cm, tako da kar dolgo nosili 52 in 56cm. večino bodijev sem imela sposojenih, kar sem kupila je bilo pa ali BC ali Pikapolonica, ker sta mi bila blizu in sem šla lahko peš. sedaj večino stvari kupim v H&M.
Plenice: najprej sem imela pamers, potem sem muellerjeve, sedaj pa uporabljam dm-jeve, s katerimi sem najbolj zadovoljna. Občutljive rite pa mi nimamo, tako daq bi je bilo zaradi tega vseeno.
Črpalka: če imaš možnost, kupi rabljeno ali pa si jo sposodi. Jaz sem jo uporabila glih ene petkrat.
Sterilizator: meni je bil res zakon, ker mi ni bilo treba prekuhavati v vodi. Tudi kupi rabljenega ali pa si ga sposodi.
Grelec stekleničk: bila sem sprva navdušena nad tem, da bi ga imela, pa se nikoli nisem mogla odločit za kupiti ga. Pa mi ni žel, ker zelo hitro dobiš občutek za toploto mleka. Jaz sem imela vnaprej pripravljeni termovki s prekuhano vročo in hladno vodo in sem samo zmešala. Lahko boš pa samo zgolj dojila in ne boš nič od tega potrebovala.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2009 20:27:18   
misamuk
Kupuj večinoma bodije na preklop (ne kupovat mako/tetra majčk, ker lezejo ven izza pasu). Številke so najboljše 56 in nekaj 62. Kupuj v Leclercu, KIKu, NKDju, H&Mju, ker v baby trgovinah (a la Baby Center, Pikapolonica, itd), so pasje zasoljene cene, kvaliteta pa ista.
Črpalka za dojenje: kupi po potrebi. Aventova ročna stane okoli 50€ in nima smisla, da ti leži v omari. Jo imajo vse 24urne lekarne, tako da tvoj lahko skoči kupit kadarkoli.
Sterilizator stekleničk: ne rabiš. Imaš lonec vrele vode, noter prekuhavaš 10min in je to to.
Grelnik stekleničk: ne rabiš. Prekuhano vrelo vodo v termosko in malo ohlajene prekuhane vode v hladilnik. Če rabiš mleko, namešaš v vroči vodo in nato dodaš hladno. 15sek posla. Sem imela Aventov grelec in sem ga vrnila v trgovino. Preveč dela za 6-7x dnevno.
Glej, rabiš 1 flaško in cucelj, 1 paket adaptiranega mleka (oboje za vsak slučaj, če ne boš mogla dojit), vse ostalo pa NE KUPUJ VNAPREJ, ker nimaš pojma, če boš sploh rabila.
Plenice: to boš sama najbolje ugotovila, katero so ti najboljše. Je res, da je razlika v ceni precejšnja (recimo med nemškimi pamperskami in mullerjevo blagovno znamko). Svetujem, da kupi ene nemške pamperske in recimo mullerjevo/DM blagovno znamko (itak rabiš vsaj 2 paketa imet doma), pa boš sama sprobala, katere so ti boljše.
Pozdravček, pa srečno.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2009 21:06:56   
juniorka
Ce se imas cas, malo spremljaj akcije, jaz sem bodije na preklop "uvozila" iz Leclerca, je blo 5kosov za 8 eurov, pa so dost boljse kvalitete kot tisti iz bebycentra. Stevilke.... 56manj, vec 62, lahko se zmeraj dokupis manjse. Plenice Pampers newborn 2, pr 4kg pa smo na activefit 3... imajo mrezico in kakec ne stece iz plenice. eno flasko in dudo in paket adaptiranega mleka, druga ne rabis prej...
Uzivaj v nosecnosti!!!!!!!!!!

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2009 23:41:43   
Anonimen
Bodiji in cunjice - jaz ti svetujem, da si nakupiš tudi kaj manjših zadev ... meni so sprva napovedovali velikega otroka pa sem potem rodila punčko s 49cm in 2370g ... tako da je na začetku kak mesec nosila tut cunjice št. 46 ... naprimer na 62 smo mi prišli šele pri enih 2h mesecih in pol, če ne kasneje ...

Pleničke ... ker je bila tako mala so na začetku prišle v poštev samo tamale pamperske, ki sem jih kupovala v Müllerju, pa še te so ji bile do podpazduhe. Potem smo uporabljali DM-ove, potem Müllerjeve in sedaj smo na Hoferjevih in so res super.

Sterilizator ... ga nisem imela ... flaške sem razkuževala nad soparo v posodi za kuhanje zelenjave user posted image ... potem sem pa kupila od Chiccota tekočino za razkuževanje ... velika falaša, ki jo imaš res za dolgo pa te pride nekaj čez 5€ ... superca.

Pumpica ... sem jo imela pa je nisem veliko uporabljala, ker ni bilo mleka user posted image

Grelnik stekleničk ... sem kupila, ker sem si predstavljala, kako je to fina zadeva in da ti ful hitro ogreje obrok ... malo morgen ... je vroča prekuhana voda v termovki veliko boljša rešitev.

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.12.2009 7:07:19   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Sterilizator ... .. potem sem pa kupila od Chiccota tekočino za razkuževanje ... velika falaša, ki jo imaš res za dolgo pa te pride nekaj čez 5€ ... superca.

to smo imeli mi od rojstva, res super zadevauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2009 10:44:21   
legenda_m
punce hvala za nasvete!!!!! user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2009 14:05:24   
izgubljena_ovcka
Še naše izkušnje...

Otroku je prve tedne gladko vseeno v kakšnih plenicah je (itak ga previješ vsaj 8x na dan tako da niti ni časa, da bi se mu ravno od plenic rita vnela), mi smo takoj za začetek kupili take od 2 do 5 kil, ki smo jih sicer kmalu zamenjali za večje to je vse kar rabiš za začetek. (plus tetra seveda v primeru slabših kolkov)

Cunje smo imeli pripravljene številko 56. Naše dete je imelo lepo povprečo težo 3500 ob rojstvu. Prva dva do tri tedne so mu bile malenkost prevelike kar pa je popolnoma vseeno. Če ni novorojenček res majhen in če mamica ni udarjena na stajliš oblečenega novorojenčka se manjših skorajda ne splača kupovat.

Oblekice št 56 smo mi nosili do enega meseca, nekatere so se še malo raztegnile in so bile uporabne do dveh mesecev (redke).

Meni se je zdelo brezveze kupovat manjše stvari, ker je sin vse prerasel v največ mesecu dni. So pa to le naše izkušnje, seveda ne rastejo vsi otroci enako hitro... V kolikor se pa izkaže, da je detece manjše pa pač dokupiš kakšen teden ali dva po porodu ali pa lepo pošlješ sorodnike v nabavo! user posted image

Aja...jaz sem imela doma le eno aventovo stekleničko, za vsak slučaj. Še dobro, da nisem ničesar drugega kupila ker bi bilo brezveze, naš otrok flaše videti ni mogel (pa smo si tako želeli, da bi včasih jo!). Prav tako bo prekuhavanje za kakšen teden isto v redu in sterilizator in dodatne flaške kupiš le v primeru če vidiš da dojenje ne bo šlo ali če se odločiš, da ne boš dojila.

< Sporočilo je popravil izgubljena_ovcka -- 2.12.2009 14:08:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2009 21:27:04   
anika87
Upam, da še sprejemaš odgovore user posted image

Jaz sem rodila 53 cm dolgega fantka, pa sem prvi dan, ko smo prišli domov, moža nemudoma poslala po 50-ke, ker se mi je zdelo, da se v 56-kah kar zgubi... bil je bolj suhec. 3300 g. Tako da, mogoče ni slabo, če si z možem skupaj ogledata kje se kaj kupi in mu razložiš kaj boste mogoče rabli, pa bo potem on kupil še kaj...
Kupujem v KIK, NKD, BC in Pikapolonici... drugje še nisem, ker pač nimamo teh trgovin pri nas... Bodiji so mi všeč tudi tuševi, sparovi mi niso fajn, so se preveč skrčil v sušilcu, pa v Lidlu majo tudi super stvari občasno - majčke super, slinčki...

Pleničke smo sprobal Pampers poljske, DM, Mueller, Lidl, Spar. Vse so ok, najrajši mam DM-ove, lidlove so tudi ok, malo manjše (enaka številka), sparove ok, Pampers nimam rada, je prišlo prek, nemških pa nisem probala.

Grelnika nimam, ne pogrešam. Ko sem črpala sem mleko grela v vodni kopeli (lonček z vodo na rink in segrevala, je zelo hitro).

Sterilizator imam, nisem misnla kupit, pa je šel kar mož ponj, in zdej mi je super, vsak večer naštimam. Lažje kot prekuhavanje v velikem piskru, pa vodni kamen ostaja... čeprav bi po moje tudi komot preživela brez in bi pač prekuhavala.

Črpalko boš kupla, če boš rabla, tut v porodnišnicah ti posodjo, da probaš, če rabiš. Prav tako nastavke, za katere sicer nisi vprašala - ampak vseeno povem.
Je pa fajn, da si prej vse malo preštudiraš in mogoče zapišeš, da boš lahko možu točno povedala kaj naj kupi, da ne bo prinesel narobnih stvari user posted image user posted image user posted image

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2009 14:48:52   
livia
Številka je težko rečt, odvisno kako velik se rodi. Mi smo bili zelo mali (49cm, 2790g), pa smo začeli z 56. Vedi, da jih večina začne z 62. Pač malo zavihaš rokave in hlačnice. Na začetku kupi za 1 mesec stvari, ker običajno v enem mesecu vsi prerastejo to prvo številko.
Meni se splačajo bodiji v Leclerku.
Pleničke smo za prve mesece imeli Fixis, ker so kao najbolj bombažne, nato Pampers, sedaj Hofer. Res je, če ni alergij, so vse ok.
Grelnika ne rabiš, lahko pogreješ v vodi ali mikrovalovki, itak pa greješ vodo in ne stekleničke. Sterilizator mi tudi nismo imeli, sem prekuhavala v enem starem loncu. Črpalka za mleko je meni osebno prišla prav, da sem si prvi mesec stimulirala nastajanje mleka, ne pa prav črpala in shranjevala. Sem si jo pa sposodila od prijateljice.

Imej na zalogi kako dudo in stekleničko s pravi cucljem in malo adaptiranega mleka, če vam dojenje ne steče.
Nam pride prav baby phone, pa grelec zasegrevanje vode ter ležalnik, ki se kasneje lahko nastavi kot stolček za hranjenje.

Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2009 14:34:22   
legenda_m
punce zares vam hvala za smernice, bojo prov prišle, ne gori še voda sam tko da vem kam se usmert, k teh stvari je toooooooooook, no k sm že ravn tle me pa zanima še kej o kovtrih pa o spalnih vrečah......

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2009 14:38:49   
Anonimen
Dokler je mulček še tako mali, da se ponoči ne obrača, je kovter povsem dovolj in ne rabiš vreče. Vreča bolj potem pride v poštev, ko otroček ni več namiru in se premetava po postelji med spanjem in posledično zbrca kovtr iz sebe dol ... to ne morš verjet v kake položaje so se to sposobni vse spravit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2009 15:16:14   
livia
Tudi meni so spalne vreče zakon. Glih prvi mesec je nismo uporabljali, potem pa že. Pa še fajn je, če ponoči dojiš, da je na toplem otroček, ko ga vzameš iz zibelke ven.
Mi imamo spalko še sedaj pri skoraj 4 letih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2009 12:11:05   
soncek3
IZVIRNO SPOROČILO: legenda_m

hey, mal sm gledala bodije pa oblekce itd. v glavnem, kje so te stvari najugodnejše, pa kolk veliko številko kupit za novorojenčka...
in še katere pleničke so vam ok? ene mamice ful kritizirajo recimo pamprske, za une iz dmja al pa milerja (blagovna znamka) pa pravijo da so boljše. zakaj? kakšne so vaše izkušnje. aja še neki a grelnik za stekleničke, pa črpalko za mleko pa sterilizator stekleničk? a se vse to rabi? spet bi rada slišala vaše izkušnje. tnx. lp

Še sprejemaš odgovore?user posted image user posted image user posted image  Mi je tako lepo razmišljat o teh stvari in delit moje izkušnje z drugimi.
Ja bodiji na preklop so super zadeva, da dojenčka ne matraš z oblačenjem čez glavico. Meni so zelo všeč TUševi bodiji, pravi bombaž, ne spremenijo oblike.
Plenice, ja od začetka Pampers 2-5, so mi bile zelo všeč, ker imajo tisto mrežico in se kakec lepo ujame not. user posted image user posted image user posted image . Tudi potem sem uporabljala Pampers, čeprav št.2 in 3 so zanič (poljska), nič elastične, zato moraš te imet nemške - Muller, 4 pa so OK tudi Poljske. Mi smo na 4 že 9 mesecev in so nam super. Tu pa tam kupim tudi Hoferjeve, so mi OK, medtem ko mi DM in Muller zgledajo tako debele in mi niso všečuser posted image , pa čeprav so tako hvaljene. Ko jih kupujem, pa jih vedno vzamem, ko je kaka akcija; Mercator ima vsake tolko 20 % popust na vse plenice, pa 10% popust z jokerjem v Sparu, pa Dm, Trenutno so v Baby centru v akciji, tako da jih nikoli ne kupim po redni ceniuser posted image .  Ok dost o plenicah.

Grelnik in sterilizatorja nismo rabili - štedilnik, vroča voda in mikrovalovka. Črpalko za mleko smo pa kupili (Avent ročna), pa zraven dobiš še dve steklenički, ki ju še zdaj rabim. Črpalko niti nisem uporabljala dostikrat, edino na začetku, ko sem imela malo problemov in sem dvakrat tako uspešno ušla mastitisu (temeljito sem zmasirala, ogrela dojke in izčrpala, sicer je bolelouser posted image , ampak je pomagalo). mleka pa nisem shranjevala nikoli.

Kovterček/spalna vreča: Od začetka skoz kovterček, ker ga ne more še zbrcat stran, potem sem pa nabavila spalno vrečo (KIK zelo poceni) , ker drugače se je skoz odkrila. Lepo spi v njej. Ta je brez rokavov, ne vem, razmišljam da bi ji nabavila še z rokavi.

Upam, da ti bo kaj pomagalo!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.