Hope2
|
Ojoj, benika Nekaj podobnega je skoraj mene dočakalo. Pri meni se je začelo pa z zelo tankim kakcem in vedno mehkim blatom. Nikoli nisem posvečala kaj veliko pozornosti, dokler se mi ni čist razsulo črevesje, driskala tekoče, bolečine da umiraš zraven, nič ostalo v želodci in črevesju dlje od 5 minut, bruhanje, ogromno sluzi in krvi v blatu. Takrat smo živeli v tujini, po 3 dneh sme šla k zdravniku, ki je našel da sta se v črevesju nenormlano povečali 2 vrsti zelo slabih bakterij. Dobila antibiotik in neko zdravilo in ravno takrat smo šli v Slovenijo na dopust. Stanje se mi je malenkost izboljšalo (imela tudi dieto), ampak ker mi ni dalo miru sem težila znancem, ki jih poznam na gostru. Ti so mi zrihtali, da sme prišla takoj na vrsto za kolonoskopijo- seveda samoplačniško. Tu pa nastopi vsa katastrofa slovenskega zdravstva. Po parih cm kolonoskopije, naletijo na oviro- mučili so me na živo 20 minut- mož je šel v 2 nadstropje, ker ni mogel poslušat mojih krikov. Rezultat je bil, žal gospa ne moremo naprej, ne vemo kaj je tam, če vam bo še kaj hudo, pa pridite nazaj. Najbrž imate kakega chrona, ampak nismo ziher. Nato so me še našopali z sredstvi proti bolečinam, ker sem jim 2 skup padla. Po vrnitvi nazaj v tujini, smo takoj drug dan šli še tu v bolnico. dOBILA NAVODILA Za ponovno kolonoskopijo in čez 2 dni, ko sem se spucalo so jo opravili. Tudi tu niso mogli skozi, pa so vzeli cevko za gastroskopiranje, ki je precej tanjša- KAK S ENAŠI TEGA NISO SPOMNILI. Pridejo brez problema skozi, dali so mi tudi pomirjevala in protibolečinam, da sme na pol spala. Isti dan so me sprejeli v bolnico, odkrili kao tumor, me dali isti dan na CT in na drug dan operirali, ter odvzeli cca 14 cm debelega črevesja. Po prvi diagnozi tumarja, je slidilo olajšanje- tetsi so pokazali endometriozno bulo. Sledil ap je šok, ko so mi povedali, da mi j epraktično že skor zaprla črevesje. Le nekaj dni in bi počilo tudi vse k vragu. In če pomislim, kako so me v slo odslovili, koliko časa bi čakala na CT... bi ravno pristala tam ko benika . Žalostno, najprej zato, ker se že sami takoj ne odpravimo, in še bolj žalostno, ker te prelagajo sem in tja, ter čakaš ko budala na čakalno vrsto. Je pa bilo čudno zdravnikom, da nisem imela še več krvi v blatu in še večjih težav. Vse kar sem jaz čutila so bile občasne hude boečine, predvsme pred Menstruacijo, te so bile vedno hujše in tanko blato ali rahle driskice. Šele tik pred najhujšim scenarijem se je poslabšalo. Zato vsak sum takoj na kolonoskopijo. Res da je neprijetna, ampak reši marsikaj. Jaz zdaj hodim na 3 leta in ne pustim več da bi brskajo tam dol na živo. Letos sem šla tak na 1 kontrolo (v sloveniji), malo sem nekaj posumila (bolečine, driske- nenadzorovane...) pogledali so izvide iz tujini in me isto našopali z protibolečinskimi. Sploh nisem vedela, da so že končali- res pa je, da so mi takrat odtsranili ravno ta najhujši del, kjer je baje črevo najbolj zavito- tak so mi po domače razložili. iN kot je ena že rekla, svetla kri ni nikoli iz želodca, zato je gastroskopija praktično nepomembna. Če je želodec kri potemni, zato je v kakcu videt črno. Svetla pride iz debelga črevesja ali danke
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.9.2011 5:52:34 >
|