|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bitke s spanjem
27.7.2009 15:12:48   
josephine27
Doma imamo 14 mesečnika, ki nikakor noče zaspati, pa tudi ponoči se pogosto zbuja. Težave s spanjem so se pojavile pri 11mesecih oz. takrat ko sem jaz znova šla v službo. Prej je z izjemo enega obdobja ko so mu zobje nagajali spal kot angelček.Večerno rutino imamo že nekje od 3meseca enako kopanje, pižama, mleko, uspavanka in spat. Vse se sliši dobro če bi res zapal pa ne. Večerno dretje traja tudi po tri ure ko naposled le omaga. Poskušali smo praktično že skoraj  vse. Ne pusti se niti polež v posteljo, tudi v moji postelji če ležim zdraven noče, še v naročju ga lahko nosim le v pokončnem položaju ali pa še to ne. Ko končno le omaga spi dve uri potem se znova zbudi...zbuja se na 20 minut. Če ga položim k sebi v posteljo spi bolje ( tud po 2 uri supaj) s tem da se me ves čas z rokami oklepa za roko. Ker to traja že tri mesece sem precej neprespana in utrujena kar se mi pozna tudi v službi. Mož je na koncu z živci in znori za vsako malenkost sama se trudim ostati mirna ampak počasi prihaja tud meni do živega. Edina nepreizkušena možnost ki jo še vidim je ta da ga pustim da se dere in zaspi sam. Ampak za to nekako nimam srca, ker se mi zdi da me že tako odkar sem šla v službo pogreša. Kaj bi storili vi?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bitke s spanjem
27.7.2009 15:53:33   
bskrle
A ga daješ spat ti ali tudi mož? ALI OBA?

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2009 16:34:57   
mamamajča
Sicer nisi nikjer omenila, ampak a se še dojita?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2009 17:19:19   
josephine27
Dojiva se ne več. Spat ga dajem jaz, ker je mož obupal in prehitro zgubi potrpljenje kar zadevo še poslabša. Prej sva ga spat dajala oba tako da je bil navajen zaspat pri obeh. Moram pa poudarit da se je mož ful trudil ko delam popoldansko iz meno da ga bi ob uri spravil spat pa ga je baje odrival, klical mama in hodil h vratom, tako me sedaj vedno počakata da iz službe pridem.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2009 19:41:43   
Jožica Č.
ali hodi v vrtec-je morda kriva varuška????primer-
-hodila sem čistit hišo go. katera je imela na domu varuško za svojega sinčka.nevem kako je bilo druge dneve vendar pri njih sem bila vsaki torek.
ob 8 zjutraj je go. šla v službo,varuška je z nasmehom prevzela otroka,nekaj torkov je bila z njim kar tiho in mirna ko je en torek mene povabila na kavo v kuhinjo in začela z pravljicami o tej družini .naslednji torek nebote verjele so se začele risanke -dretje na malčka--mali je jokal tudi po uro pa varuške nisem slišala da bi ga tolažila(sem bila v zg. nadstropju)nato mi je neki torek prekipelo -go ,je prišla domav .varuška je z nasmehom predala malčka in kmalu rekla -adijo .jas sem vse povedala gospe ker na žalost ne prenesem trpinčenja otrok .hvala bogu  go.ni imela več težav z malim, ker so takoj menjali varuško .SO HUDOBNI IN DOBRI LJUDJE -eni dajejo drugi pa uničujejo . kako je pri vas nevem vendar kakorkoli preverite ali varstvo privat -ali vrtec.nekaj zagotovo ni vredu pa lp

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2009 22:40:07   
mateja in peter
Uf, kar hudo!
Zgleda je mali res zelo navezan nate in ima krizo. Ena stvar je, da ga bo najbrž čez nekaj časa minilo, če le nima kakih drugih prehudih stisk (npr. v vrtcu). bo treba bit malo potrpežljiv.user posted image

Dobro je, kot so že nekateri nakazali, da bi mali tudi očka dojel kot "enakopravnega mami". In zato ga naj ON, tudi če mu je težko, čimveč neguje: hrani, preoblači, ponoči tolaži itd., torej da prevzema več skrbi zanj, tudi če si ti zraven.

Potem je pa še to - kar mogoče že izvajate, v tem primeru to ignoriraj- da je njalažje dat otroke spat, če gredo vsak dan ob isti uri. To velja za dnevni počitek in nočno spanje. Preverjeno, se vedno tepem po buči, če mi par dni po vrsti to ne rata, je potem problem.

A si veliko odsotna od doma? V tem primeru mogoče skrajšan delavnik (6 ali 4 ure)?

Saj bo šlo, sicer pa zelo sočustvujem s tabo, ker imamo mi tudi težave s spanjem, sicer manjše, a se kar vlečejo že lep čas.

LP,

Upam,

Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.7.2009 23:33:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateja in peter)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.