Katy78
|
Starejši sin (konec novembra bo star 5 let) obiskuje vrtec 2 leti, no, zdaj se bo začelo 3. leto. Nikoli ni bil nad vrtcem posebej navdušen in je po vsakih počitnicah nekaj krize, vendar ko je tam, se vklopi in tudi sodeluje. Nikoli mi ni pojamral čez vzgojiteljici oz. je povedal, če je bil kregan in tudi zakaj je bil kregan in po tem, kar je povedal, je bil vedno upravičeno oštet. Zdaj bo dobil novi vzgojiteljici, prejšnji gresta v drug vrtec. No, pa ga tašča pred nekaj dnevi vpraša, če bo N in C kaj pogrešal, pa mali reče da ne, ker: - sta ga poslali, da se sam igra (ok, če je npr. drugim otrokom med igro nagajal, mi je srejemljivo, da sta ga poslali, da se igra sam) - da so morali za kazen stati v kotu in gledat v steno (tega se doma ne poslužujemo ampak ok, sprejmem, ni nič kritičnega) - da je moral tisti, ki je nagajal, iti na hodnik (to mi sploh ni sprejemljivo, ker so takoj zraven igralnice drsna vrata in ko jih odpre, je v avli šole - vrtec je v šoli in par korakov, pa je lahko zunaj - ok, saj načeloma je šola zaklenjena dopoldne, ampak kaj, če kdo pozabi?) Ko pa mu je danes rekla, da naj gre po kosilu malo počivat, tako kot grejo v vrtcu, ji je rekel, da v vrtcu kdor ni zaspal, je moral tiho stati zraven ležalnika Mislim tole, če je res, mi pa nikakor ni sprejemljivo. Jaz sem bila nad zadnjima dvema izjavama totalno šokirana. Nikoli mi ni kaj takega omenil, pa sem ga vedno vprašala, kako je bilo v vrtcu, vprašala sem ga vedno, ali je počival in je povedal, kdaj ni mogel zaspati in je samo ležal - nikoli ni omenil stanja zraven ležalnika. Jaz ne vem, kaj naj si mislim. Svojega otroka poznam in ne verjamem, da bi si kaj takega lahko izmislil, po drugi strani pa se sprašujem, zakaj tega ni, če je seveda res, tega prej povedal? Drugače je vedno povedal, ta in ta mi je vzel igračo, ta me je pocukal ipd. Čez vzgojiteljici pa nikoli nič. Vzgojiteljica mi je delovala zelo v redu, topla oseba, pomočnica pa je bila bolj ostra, na momente groba, tudi verbalno, tudi v prisotnosti staršev, vendar še vedno v meji sprejemljivosti, ker je vedno vse nekako na hec obrnila. Nekako si bi lahko predstavljala, da bi ona zahtevala stanje ob ležalniku... Kaj ve mislite, bi si lahko še ne 5-letni otrok vse to izmislil? Jaz nekako ne verjamem, da bi si lahko vendar pa se po drugi strani sprašujem, zakaj vse do zdaj ni tega nikoli povedal?
|