Pikica76
|
Glej nočem bit pametna vendar vama samo opišem mojo situacijo, ker želim, da bi ljudje vedeli že na začetku kako in kaj ne pa tako, kot jaz, ki nisem imela vseh informacij na začetku. Tudi moj prvorojenec je bil zlatenčen, ves čas spal, sicer je visel non stop na joški, a kaj ko je bil tolk švohcen zaradi zlatence, da ni veliko spil. In meni nihče v LJ. porodnišnici ni rekel, dajte dodatek, ampak ja sej lepo je, kar dojit. Teža pa ni šla nikamor. Potem so naju po enem tednu odpustili domov, ker naj bi bilorubin padel, vendar naju je patronažna takoj naslednji dan poslala v pediatrično, ker je otrok zgledal preveč rumen in apatičen, pa tudi ni pridobival na teži. Sledilo je še 10 dni zbijanja zlatence v pediatrični, kjer sem potem končno ugotovila kako naj hranim našega zaspankota. Pač vsakič sem ga mogla dat na joško, potem stehtat in potem še dodatek. Z živci sem bila čist na koncu, mleka sem si izčrpala ravno tolk, da bi lahko rekla da je nekaj. Drugi otrok - isto zlatenca, vendar sem že vedla v čem je finta in sem takoj zahteala dodatek in se dve noči v porodnišnici zbujala na 3 ure in ga hranila z dodatkom in izčrpanim mlekom (samo takrat, ko ga je bil dovolj), saj dojenje za malega predstavlja tudi velik napor in je po flaški lažje jedeč. Takoj smo zbili zlatenco in šli domov, doma pa kot sem napisala, prvi teden sem dvakrat dodajala kar cel obrok po flaški ostalo dojila, potem je prišel na porodno težo, sem pa počasi ukinjala dodajanje. Od takrat mleka kolikor želiš in nič ne dodajamo več. Aja pa še to, pač takrat ko dojiš, pustiš otroku da je na prsih kadar želi in koliko želi, saj si s tem dojenček sam ustvarja povpraševanje in ponudbo.
|