|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   beseda mama
27.9.2009 13:24:08   
PetraSkok
mene pa tako infortmativno zanima, kdaj so vaši otroci prvič izgovorili besedo mama? Pri kateri starosti in ali ste jih na to kaj ''pripravljali'' - učili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: beseda mama
27.9.2009 13:59:31   
mateyka
se mi zdi da okoli osmega meseca. samo se mi zdi da je bilo prvic naključno user posted image
hm, pripravljaš? itak da jim redno govoriš "reci mama" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2009 16:17:51   
SaaS
Moj je najprej rekel ato (avto) pri 10 mesecih, mama je prišlo kasnejeuser posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2009 16:51:52   
flik
Mama je rekel mal pred svojim 10. mesecem

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2009 16:59:19   
Onasiss
Moja malo pred 6. mesecem... iz mame je potem nastalo ammmamm....user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2009 17:06:52   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

mene pa tako infortmativno zanima, kdaj so vaši otroci prvič izgovorili besedo mama? Pri kateri starosti in ali ste jih na to kaj ''pripravljali'' - učili?

ko je bil star nekje 6-7 mesecev...nisem ga nič posebej učila, le velikokrat je slišal to besedo

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2009 19:37:36   
poli*
Pri nas je bila pri 5 mesecih prva beseda tata in je tudi vedela komu to govori in ga je klicala cel čas... potem je za neki časa to pozabla... ko je bila pri 9 mesecih zlo bolna je začela govorit mama, mama.... danes pri 11 mesecih pa že kar nekaj pove user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2009 19:41:02   
maktub
ja nas je tudi zelo zgodaj izgovoril mama vendar pol sem sem vidla da blo mama ampak am am:) drugače nas ima 18 mesecev in se zdaj me namensko me kliče mama, da bi nevem ko se zbudi klical mama... in čakam in čakam to čast da me pokliče mama ko kaj rabi al kaj tko pa se niččč:((

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2009 21:04:08   
bina30
Uau, naš je bil pa proti ostalim res zelo pozen. Besedo mama je prvič prav izgovoril pri 16m, ampak od takrat dalje jo izgovori 200x na dan. Je pa prej že kar veliko ponavljal, samo "mama" je prišla bolj pozno.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2009 21:19:15   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

ko je bil star nekje 6-7 mesecev...nisem ga nič posebej učila, le velikokrat je slišal to besedo
tudi pri nas že kakšne 14 dni skos govori mama,pa lupčka pošilja in ploskauser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2009 21:24:30   
Anonimen
Pri 6 mesecih mama, pri 7 ata, blabla, pri 8 baba, dej dej gaga, pri 9 maja, ati, razločno oči (ki je bil pol 2 meseca oto), pri 10 mescih pa se ji je odfrcljal jezik: oponašanje živali, pokliče deda, reče hvala, pokliče sestrično Anjo, kuža Ada...pri 15 mescih mamo pravo mamo čebljavkouser posted image user posted image vsak dan se nauči najmanj 2 besedi, govori že v stavkih (3 besede skupaj- mami kuha kavo, oči pele avto....) mamo vsak dan poln smeha.

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2009 21:49:19   
taki
Pri nas je bilo tudi tam nekje v 16. mesecu. Najprej tata, čez kakšen teden pa še mama...user posted image . Vse tetke pa strice je pa že prej znal poklicat....Midva sva pa čakala in čakala...

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2009 21:54:23   
Anonimen
A da je razumela, kaj in zakaj nekaj izgovori? Da je bilo torej izrečeno z namenom? Potem je rekla mama pozno, nekje pri 18. mesecu, vem da po posvetovalnici.

Je pa pri šestih mesecih začela ponavljat zloge ma-ma-ma-ma, ta-ta-ta,... ampak to ni bilo mama in očka, temveč zgolj ponavljanje zlogov.

Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2009 22:12:16   
glen
pri 7m reče mama,mammma,in podobno,ampak to niti slučajno nisem jaz oz. ne reče meni,bi pa rada bilauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2009 9:41:16   
Splišni
Tam pri ene treh letih ali malo pozneje.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2009 15:34:23   
dushka
Mama pri 7 mesecih. Ata je pa rekla že prej.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2009 15:38:43   
lenika
Pri 16. mesecih, čez dva meseca pa je že govoril v stavkih. Drugače pa sploh nisem vedela, da nekateri otroci začnejo govorit že pri 6. ali 7. mesecih.

< Sporočilo je popravil lenika -- 28.9.2009 15:39:33 >

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2009 14:10:10   
_sanja_*
Naš je rekel ata malo pred 6m, mama pa pri 8m. Prišlo je samo od sebe.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.9.2009 19:20:40   
petruscha
ata pri 6 mesecih, mama pri 7, pri 9 pa še baba (babi), brrr (avto), ama (jesti), daj user posted image user posted image . Kaki cukri so, ko čebljajouser posted image .

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
29.9.2009 19:23:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
29.9.2009 20:37:39   
Anonimen
Ne vem, itak pa vecinoma niti ne vedo, kaj pomeni. Meni ni bilo bistvenega pomena.

Se pa spomnim prve besede, kjer je povezala sliko in besedo in to je bil razlocen avto.
In prvega stavka. Srce moje, postelja caka.

Neposredna povezava do sporočila: 21
30.9.2009 11:57:33   
tasa.m
Pri osmih mesecih, je pa začela z mmmm in iz tega je sledila beseda mama. Zdaj to ponavlja samo takrat, ko je lačna user posted image .

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.10.2009 12:28:05   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ne vem, itak pa vecinoma niti ne vedo, kaj pomeni. Meni ni bilo bistvenega pomena.

Se pa spomnim prve besede, kjer je povezala sliko in besedo in to je bil razlocen avto.

Se strinjam.
Moj je tudi prej že govoril mamamama, pa vem da tudi slučajno ni vedel, da to pomeni mene. Pač zlogi, mama, tata, kakor pač otorku rata povezati glasove.
Da pa je zavestno povezal predmet in zvok, ki ga je izustil je bilo pri 10 mesecih - avto, kot sem že napisla. kazal je s prstom na avto in govoril "ato, ato". Mama, ko je s tem mislil mene in ne naključno zlaganje zlogov, pa je prišlo kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.10.2009 12:33:40   
2.2.
okrog 6 meseca. pri 1 letu je že vse živali oponašala....mislim da kar vse hitro, kar nato dooolgo nič novega glede povezovanja besed, razločnost. zdaj pri 2.5 let še vedno ne lepo govori.

jo pa nismo nič silili veliko  je videla živali, pa knjigice ima že od nekdaj rada in tako je v začetku oponašala.
mamina slika pa je v jedilnici na sliki in tako jo je vedno videla in se navadila reč mama. smo se ji pa včasih nasmejali, ker ko smo jo vprašali kje je mama je pokazala sliko ne pa name.....

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?