Anonimen
|
Ok, bom probala bit kratka. Ce zacnem pri vzrediteljih: psarna Brakada bo pravi naslov. Zdaj v kratkem bodo parili psicko Luno in bo leglo okrog 20.12. Mi Lune ne bomo parili, ker nima rodovnika in je sterilizirana. Baje so mladicki od Hoocha (www.beagle.si) zdravstveno ''oporecni'', ker jih pari s psicami s spicastimi gobci in napakami (krivo zobovje npr.). Pes je lahko 7 ur sam, ni panike, samo poskrit moras vse eventuelno mamljive zadevice. No, ce je tolk blesav kot je moja, ti lahko skoplje kako luknjo v zid (jap, meni je skopala 3, prav do ometa .. najbrz bliznjica iz moje sobe do kuhinje ). Drugace v nasi odsotnosti ni unicevala drugega kot cevljev, pa moje plisaste igrace iz postelje mi kdaj pa kdaj za kazen okrog nosi, ker jo pustim samo (ali pa jo kdo drug, ampak moja ribica Sting je vedno zrtev). Zgrize jih sedaj ne vec, ker ve, da ne sme .. jih pa hoce skrit. Ima ogroooooooooooomno energije, zato rabi en dolg sprehod dnevno OBVEZNO, se bolje, ce sta dva. Pa so zelo ucljivi, ampak tudi zelo zelo trmasti. Po naravni zasnovi niso lih the one za agility (kot pise na mojpes.netu), najdes pa v agilityju izredno uspesne beagle. Moja Luna je bolj zabavljac na tekmah, zato bodo zaenkrat tekme na stand by-u. Obvezna dosledna vzgoja od vsega zacetka. Fajn tema o beaglih se je razvila na pesjanar.si, kjer sem tudi na dolgo opisala mojo Luno. Tukaj je link: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=717.msg160214#msg160214 Na pesjanarju je tudi na kratko razlozeno o vzrediteljih (zadnji dve strani), na mojpes.net bos brala in brala, preden se bos dokopala do pomembnih informacij. Ja, beagli so ena najbolj cistih pasem, so najmanj mesani baje in zato zelo zdravi. No, mi nimamo takih izkusenj - je pa nerodovniska in dolocene tezave pripisujem temu. Zakaj ne nerodovniskih psov, si lahko preberes tudi tukaj na RR, mislim, da sem ravno zadnjic dala temo dol iz Opozarjamo. Je pa bila kak mesec nazaj. Lahko pogledas se malo po Luninem blogu: http://beaglicaluna.blogspot.com, kjer imas link se do bloga od beagla Arija in beaglice Xsare in do dveh beaglov iz Nemcije. Ce te se kaj zanima, pa vprasaj, lahko tudi prek ZS. Imam tudi telefonsko stevilko od ge. Neve iz psarne Brakada, ki ti lahko veliko pove o pasmi. LP, Ribica
|