|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:20:13   
simonas
Dobro jutro punce!

Imam eno vprašanje za vas. Koliko si vas meri bazalno temperaturo? Jaz sem ta mesec prvič poskušala, pa nič ne razumem:zmeden::(:zmeden:...

Po O sem jo imela 36,8, potem pa en dan 36,5, dugi dan 36,7, tretji dan 36,8, pa spet nižjo, pa višjo... Merim pa si v ustih. Kaj to pomeni?:zmeden::zmeden:

Simona
Neposredna povezava do sporočila: 1
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:27:28   
Skye
Merjenje bazalne temperature

Temelji na tem, da se 24-72 ur po ovulaciji zaradi hormonskih sprememb dvigne temperatura za tri ali več desetink stopinje Celzija. Tu moramo izključiti vse druge možne vzroke za dvig temperature (bolezni, neprespanost...). Bazalno temperaturo je potrebno meriti zjutraj pred vstajanjem in vsakršno aktivnostjo vsak dan skozi ves ciklus. Šele po več mesecnem merjenju z določeno večjo ali manjšo verjetnostjo predvidimo čas naslednje ovulacije, ali pa štejemo kot plodne dneve vse dni od 1. dne zadnje menstruacije do porasta temperature in še tri dni po njej. Ženske morajo imeti redne menstruacije in stabilen ciklus, moramo pa upoštevati, da se ob porodih splavih, ob težjih boleznih in raznih drugih stresih ta fiziološki ritem poruši.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:27:55   
baguSka
Ojla, jst si jo sicer ne merim konstantno vsak dan, je pa normalno da BT niha, sploh na okoliščine ipd. Kar pa najbolj baje vpliva je pa to, če si meriš ob različnih urah. Kje si pa meriš je pa vseeno. Vsaj po moje..:zmeden:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:28:47   
pi
Dobro jutro,
tudi jaz si merim BZ in ti morem povedat, da sem bila na začetku tako zmedena kot ti, potem pa sem si začela temperaturo vpisovat v programček na tej strani
http://ttc.fertilityfriend.com/ttc/ in mi je bilo vse bolj jasno.
Simonas glede skakanje temperature pa ti na žalost nevem pomagat.

Tudi jaz imam eno vprašanje, če se katera mogoče razume na BZ.
Kaj pomeni še se ti BZ poviša na 14 dan in ostane na višji ravni potem pa se 19 dan spet poviša za 2 stopinji in spet ostane na tej še višji ravni.
Kdaj sem zdaj imela ovulacijo, pri prvem ali drugem dvigu temperature. Program mi je označil O pri prvem dvigu ampak jaz seeno premišljujem kaj pa če sem jo imela og drugem dvigu.
Se je kateri zgodilo že kaj podobnega ?

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:29:56   
baguSka
Skye od kje teb vsi odgovori tok na hitr? A maš vse pri roki?:zmeden::)-

..vesela da te mamo..:bravo:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:30:36   
Skye
pi vzrokov za dvig temperature je več, zato si je potrebno BT meriti več mesecev, da lahko z njeno pomočjo določiš O.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:31:39   
Skye
baguska...ja sem živi leksikon:)-

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:33:04   
baguSka
:)-:)-:)-Vidm ja! Čist vse stresaš iz rokava. Sploh ne rabš časa!8)8)8)

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:33:13   
balaena
zdravo,

jaz si jo merim cetrti mesec. ampak je zelo vazno, da si jo meris vsako jutro ob isti uri in "se preden se sploh pretegnes", kot pravijo. takrat meni pokaze vedno 36,3 ali 36,4. ce pa malo predolgo spim, ali pozabim takoj izmeriti in se ze prebudim, potem je pa malo visja (tudi 36,6)
Vedno pa je visja nekako takrat, ko si izracunam, da bi morala biti tudi ovulacija (takrat je 36,7 ali 36,8 ). Potem se mi je pa po pravici povedano niti ne da merit do menstruacije. Na zacetku sem si jo, ampak je bilo podobno kot pred O (je kazalo vedno enako visoko, decimalka je nihala za 1)

Ne vem zakaj tebi tako niha. Morda ne meris cisto "po navodilih"?

Sicer imam pa tudi jaz en dvom... Ali je takrat ko T naraste pravzaprav ze prepozno, torej naraste ze po ovulaciji? Mislim, da je tako in zato tudi neham merit. Nisem pa ziher.

Ne vem, ce sem ti sploh kaj pomagala.

LPB

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:33:52   
Skye
internet vse ponuja, jaz samo copy...paste izvajam;)

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:35:52   
baguSka
Hja! Sam dobra si da vse tkole izbrskaš. Jst pa samo tukile na RR visim, pa pol zmanjka časa.:) Sicer mamo pa zdej itak tebe, pa druzga ne rabmo več!:):)-

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:35:56   
Skye
Priporočam knjigo

NARAVNO IN ZANESLJIVO - dopolnjena izdaja - Sestavila jo je skupina nemških strokovnjakov, ekologov na področju spolnosti. Druga razširjena izdaja, dopolnjena z najnovejšimi medicinskimi ugotovitvami s tega področja.

tukaj je vse zelo natančno razloženo.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:36:45   
Skye
baguska ti sam vprašaj če te kaj zanima...leksikon dela 100 na uro:)-

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:39:04   
pi
Jaz pa si merim BT do konca, saj potem že zjutraj vem, če mi BT pade, da bom dobila M.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:41:00   
pi
Skye, saj si jo merim že več mesecev, vendar se mi ni zgodilo še kaj takega.
Sem pa enkrat prebrala da lahko še en dvig temperature pomeni nosečnost, vendar ne upam niti sanjat o tem saj bom potem še bolj razočarana.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:43:04   
baguSka
OK Skye! Eno vprašanje mam pa res! Res da si tegale ne merim tko kot bi mogla, si pa sem in tja zjutraj zmerim in vem da sem imela med O povišano na 37. Zdej mi M zamuja že od sobote, a sem si dons merila T in jo imam 36,6. Zdej me pa zanima neki: a je v nosečniškem času 100% da je T povišana al to ni vedno nujno!?:zmeden:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:49:12   
Skye
koliko pa je tvoja normalna BT?

Padec temperature JE normalen tik pred pričakovano menstruacijo:(

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   bazalna temperatura
18.1.2005 8:50:54   
Skye
pi držim :miska::miska::miska: da boš ugledala :modri::roza: in da ta ponovni porast T ne pomeni kaj drugega.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:00:12   
baguSka
Nimam normalne BT, ker sem nenormalna!:):)-
Ne merim si je redno, vedno ko pa si jo imam vse zmešano in vsakih drugače..:zmeden:
Vem da je padec pred pričakovano M normalen, kaj pa pred nepričakovano!?:)-:)-:)-

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:06:58   
Skye
kdo pa je normalen:)-

če bi približno vedela koliko je tvoja normalna BT - povprečje nenormalnih;) bi zdaj vedela ali je tvoja trenutna T povišana ali normalna. Mislim pa da padec T še ne pomeni, da ni nosečnosti;)

Držim :miska::miska::miska:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:12:03   
simonas
Jaz si jo vedno merim zjutraj ko se zbudim pred službo preden se vstanem, tako da ne vem zakaj bi kazalo drugače. Je pa res, da čez vikend malo dlje spim in zato malo kasneje merim, grem pa tudi kasneje spat...

Saj sem samo tako poskusno merila, samo se mi je pa ful čudno zdelo, da tako skače.

Hvala punce!

Simona

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:16:17   
baguSka
Hvala Skye!:love::love::love::love: Vsekakor sporočim enkrat v sredo, četrtek, mogoče petk, če tale T drži al ne drži!:)-

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:17:34   
enci
Ciao punce,
tudi sama si merim BT ze od septembra ... pa je bil graf katastrofalen! No so mi pa ugotovili, da nimam svojih O, tako da imam sedaj Klomifen in tudi prvi ciklus s Klomifenom je bila BT cisto neobicajna.
Dr. Pušenjak pravi, da je metoda z merjenjem BT zanesljiva pri 30-40% žensk, tako da :zmeden::zmeden:?!?!?
ri meni je edina zanesljiva zadeva ta, da ko BT pade pomeni, da bo ta dan prisla M ...
Srecno vsem in cimprej :modri::roza:
lp
enci:metulj:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:21:04   
Skye
baguska

:miska::miska::miska::miska::miska: zate

Joj me že dlani bolijo;)

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   bazalna temperatura
18.1.2005 9:27:53   
pi
Upam, da se bo seznam nosečk danes tako povečal kot se je včeraj, daj če bo šlo tako naprej sigurno vse pridemo na vrsto.
Držim pesti za vse ki v teh dneh :sloncek::sloncek: in tiste , ki čakate :roza:.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?