|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bazalna T
18.6.2006 17:32:28   
gaja*
Hej, zanimajo me vaše izkušnje merjenja user posted image
Zdaj si že nekaj časa merim BT - s presledki, ker me je vmes parkrat minilouser posted image . Zanima me, kako kaj pri vas zgleda ta krivulja? Ker pri meni je to bolj čudno? Vse skače gor in dol brez nekega reda!user posted image user posted image user posted image
Sicer se mi je zdaj zgodilo, da si nisem cel mesec merila, ker je prejšnji mesec trajal cikel ulala dolgo, pa sem zgubila voljo.
Zdaj sem nekako nabita s pozitivno energijo in imam ful dober občutek, zato sem discipinirana user posted image user posted image in si zopet merim in zgleda zadnjih nekaj dni nekako takole:
... 36.2, 36.4, 36.3, 36.4, 36.6

Koliko je bila pri vas najnižja T, pa za koliko se je dvignila ob O?

LP, gaja

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bazalna T
18.6.2006 18:52:14   
lučka 25
gaja*, tudi jaz si že lep čas merim BT kajti preden sem šla k G. sem vedela, da ti prvo naroči, da si meri BT, pa sem jaz to naredila že prej, da ne bom potem čas zgubljala saj si po 1 letu truda user posted image , ne mislim časa krasti še s tem. V glavnem, moja BT je najnižja 36 in najvišja 36,8. Ampak mi pa tudi ves čas skače, tako kot tebi, dokler mi v času O ne pade npr. na 36,2 in nato skoči na 36,6 ali 36,7 pa se potem nekako giblje tu nekje. Pa mi je ravno v torek rekel, da se vidi krivulja in ker sem mu rekla, da se trudiva na user posted image  že 1 leto in pol (malo sem dodala, da te bolj resno vzamejo) in me je naročil v naslednjem ciklusu na PCT. To mi je kar malo čudno, ker ponavadi pri nerednih ciklusih, kot jih imam jaz, kjer je razpon med 29 in 48 dnevi, ponavadi predpišejo klomifen. No zdaj sem se pa še malo razpisala in zašla s tvoje teme. Upam, da ne zameriš. Pa kar meri si BT, da boš vsaj vedela če pride do O. Lep pozdrav.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2006 21:15:13   
*Karmen*
Tudi meni ob ovulaciji pade iz 36,6 na 36,2 in potem spet skoči gor na 36,6 do 36,8. Imam pa še eno vprašanje. Pred kratkim sem bila na IVF postopku. Zaenkrat še ne vem ali je uspel ali ne. Si pa še vedno merim temperaturo. Na sluznici imam temperaturo 37,4 do 37,6. Včeraj sem zaradi tega ful zapaničila. Potem pa sem si izmerila temperaturo še pod pazduho in je bila 36,4. Malo sem se pomirila, bi pa zelo rada izvedela kako je z bazalno temperaturo na začetku nosečnosti. Hvala že vnaprej za pomoč. Lp. Karmen.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2006 21:18:07   
lana38
gaja*
To je tipična krivuja BT, kar imaš ti. Tudi pri meni je tako prvi del ciklusa. Po O pa se dvigne za 0,3 do 0,5 stopinje in je potem okrog 36,8 do 37,1. Kar meri naprej.
LP

lana38

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2006 18:07:20   
Lana25
Tudi jaz merim BT, čeprav ne delam na user posted image . Mi je G naročila naj merim, da bo vidla, če mi jajčniki še funkcionirajo. Pa se mi po M temperatura giblje nekje med 36,3 in 36,6 s skoki gor in dol približno 4 ali 5 tednov. Potem pa počasi narašča kakšen teden za stopinjo na dan in pride tik pred M na 37,1 ali 37,2 največ. In potem dobim M. Ni pa skoka temperature v času O. Ne pade in potem ne naraste za 5 stopinj, največja razlika je 3 stopinje. Tako, da sklepam, da več ni O. Pa ciklji so tudi vedno daljši, daljši od 40 dni obvezno. user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2006 18:30:38   
lana38
Lana 25!
Zakaj pa je tvoja G predvidevala, da bi lahko bilo  jajčniki kaj narobe?user posted image   Mislim, ker si napisala, da ne delate na user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2006 20:49:00   
violet
Živjo punce!
Zdej pa res ne razumem...Kdaj je o, ko je temperatura najnižja al najvišja in zakaj je najbolj priporočljivo si mert BT preden zjutri vstaneš?user posted image  Rada bi to vedla, ker sem si enkrat že merla BT, pa sva s partnerjem takrat delala na user posted image  , ko je bila temperatura najvišja.
Upam, da mi boste znale odgovort. Želim vam vsem, da ste čimprej user posted image .
Pozdravček, violet.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2006 20:54:53   
Lana25
Odg. za Lano38
Ker imam policistične jajčnike in se najbrž jajčece ne izloči iz jajčnika - ne ovulira, oz. nastajajo na njem ciste. Pri laparoskopiji mi ju je pregledala in je rekla, da sta se ji jajčnika zdela še kar vredu in ju zato ni prešpikala, ker je rekla, da to naredi samo v primeru, če je njihova površina zelo gladka, ker baje, da zdrav jajčnik mora izgledati kot luna - torej ravno nasprotno kot gladek, ves gručast. In po operaciji sem jo vprašala, če bosta zdaj normalo funkcionirala, torej ovulirala, pa mi je zato dala tisti listek za merjenej BT.

< Sporočilo je popravil Lana25 -- 21.6.2006 20:58:35 >

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2006 21:32:44   
barbarela77
pozdravljene!

tudi jaz sem si že merila BT. In na podlagi grafa, ki sem ga prinesla s seboj k g. na pregled, je predvidevala da imam ovulacije (v drugi polovici ciklusa se je BT zvišala in ostala zvišana vse do dneva, ko je prišla menstruacija). Ko mi je naredila vaginalni UZ je svojo domnevo potrdila(da imam ovulacije), ker je na UZ lepo videla folikle v obeh ovarijih.

Violet, mislim, da je takrat, ko se ti poviša temperatura že prepozno zauser posted image , ker je takrat ovulacija že mimo.

lp, barbarela77

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2006 7:08:09   
lana38
Tako je, user posted image  prinaša user posted image , ki je do 5 dni pred O, ker semenčice ostanjejo žive do max 5 dni in lahko čakajo na sprostitev jajčeca. BT pa se dvigne po O. Torej user posted image treba pred tem dvigom BT, ker se BT dvigne naslednji dan po O. BT nam samo pove, ali je O bila in kdaj je že bila, ne more pa je napovedati vnaprej.
LP

lana38

(odgovor članu barbarela77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.