|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   barve
17.3.2008 15:43:06   
Mašolina
Živjo!user posted image

Pri kateri starosti naj bi otroci začeli ločevati barve. Naša je stara dve leti in je stvar ne zanima. Doma imamo knjigico z barvami, na njej piše, da je primerna za otroke do 18. mesecev. Naša se tudi noče učiti oz. ponavlja, vendar barv ne loči. Zanima me, kda ste vi začeli in kako.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: barve
17.3.2008 15:50:33   
Lunc_a
mi smo se učili tako--zelena kot travica,rdeča kot jagoda,rumena kot sonček itd. tako se lažje zapomnijouser posted image

(odgovor članu Mašolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2008 16:20:42   
Mašolina
Ja, saj smo tudi mi to začeli, pa tega nekako noče slišati. Rada ima Nodija in smo tudi govorili modra kot kapa, rumena kot cofek, rdeča kot srajčka ... Pa je raje kazala oči, ušesa, nosek inp. Verjetno bomo še poskušali na "tvoj" način ...

Hvala.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2008 16:20:57   
Meceno
Pri letu in pol je sama spraševala kakšna bajva je tota moja kiklicka? Pri dveh letih je znala pokazat vse barve ki smo jih imeli v vrečki z baloni. Smo jo vprašali, pokaži mi rdeči balon, modrega, rumenega, zelenega, roza,belega ..Ko pa smo jo vprašali kakšna barva balona je ta, pa ni znala povedatuser posted image  .

Julija bo stara tri leta, pa priznam, da ima obdobja, ko niti pravilno ne pokaže ( kot da se ji neda, ali pa res drži, da so otroci, ki še niso obremenjeni z besedami, bolje skoncentrirani). 
Črna barva in bela, pa morda in rdeča, to jauser posted image

Finte ki smo jih imeli v zvezi z barvami so bile iz dedkove straniuser posted image  Kadar sem jo spraševala kakšna barva je to ali to, ji je dedek, če ni vedla, na uho povedal, potem pa ona naglas in smo se vsi smejali. Priznam, da se mi je sprva zdelo to kot mala potuha, ker mala potem ni hotla na nobeno vprašanje v zvezi z barvo rečt, brez dedkove pomočiuser posted image  in sem mislila da je vse pozabla, a se je izkazalo, da to ne držiuser posted image

Rada gleda tudi Nodija in tam je ena pesem, ko od smeha in hahlanja vsi roza so. Je pa res, da sama sprašuje veliko po barvah, ko riše na tablo, list,... pri roza barvi si pomaga s to pesmicouser posted image  In še ena je, ko hoče gospodič Toni ( isto iz risanke Nodi ) avto prebarvat z vijolično.

(odgovor članu Mašolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2008 17:08:49   
frutka_
Naš je hitro obvladal barve. Mislim da okrog leta in pol. Ampak znal jih je vse pokazat pa enih par poimenovat.
Začeli smo na stvarnih predmetih v naravi. Rdeča jagoda, rumeni sonček, modri oblaček,....Pa na avtomobilih....

(odgovor članu Mašolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2008 19:43:30   
Muca Copatarica
Ti ji le vedno povej kakšne barve je kakšna stvar. Ko jo bo zanimalo, bo to pokazala, lahko pa si bo že zapomnila kakšno barvo in boš čez čas presenečena, ko ti bo povedala kakšne barve je npr. banana.  Zaenkrat verjetno le posluša in če ji boš to večkrat povedala, si bo tudi zapomnila.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2008 20:45:20   
bskrle
3-4 leta mora imeti otrok, da zna barve

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 8:26:34   
viv_
Naša je ful hitro obvladala barve. Ko je začela govorit, je znala tudi poimenovat vse barve. Torej nekje okrog dveh let.

Nikoli se nismo učili barve... Kar nekako jih je pogruntala. Pri treh letih je obvladala vse, vključno s svetlo/temno.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 8:59:55   
dana
Naš je star 3 leta pa če mu rečem pokaži to in ono barvo, jo pokaže, pa prinese recmo igračo pravilne barvo. Če pa vprašam recmo kakšne barve ja pa jagoda ki je narisana v knjigi - je pa rumena ali pa zelena. Vse je rumeno ali zeleno.

Enkrat se jih bo že naučil.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?