KIRA
|
živijo! optično sobo povečajo svetle barve, predvsem v pastelnih tonih - ne v živih, tei so za majhne prostore premočni. glede na psotavitev sten ter stropa, pa sobo povečajo tudi črte, vertikalne jo zvišajo, horizontalne pa optično raztegnejo. kombinacija 2 usklajenih barvnih tonov, lahko tudi z nasprotnega konca barvne lestvice je vedno dobrodošla, da vzame monotonijo in razgiba prostor. hladne barve so modr, zelena, vijolična, pa tud še rumena bi spadala sem. tople bare pa se vse od apricot (oranžne, pa do rdeče in kakega toplega rjavkastega tona). Tvojega okusa sicer ne poznam, ampak k modremu laminatu in sivim tlem bi jaz dala kako barvo, ki je bolj topla in prostoru vzame hlad. recimo kak topla bež barva bi pasala, kakšna niansa bledo-rumene, morda s pridihom oranža, vsekakor je najbolje prepleskat delček stene, da vidiš, ali so barve skladne. če pa prostor želiš obdržat hladen, pa pašejo tudi mint barve, pa flider (bledo-vijolične...). glede sedežne ti pa svetujem, da si pred nakupom sprosi vzorec tkanine, pa preveri če paše, če se le da. cene so v lesnini malo nižje, kot v rutarju,ampak zadnje čase tudi kar zasoljene. ker sva midva z možem v isti situaciji kot ti in imava takole razporeditev: strop bel, stene apricot, tla bledo zelena, omare črno-sive, sva se odločila za sedežno barve beige, ali bordo. ena bo naredila prostor večji in svetlejši, ampak bo optično izgledala precej velika, druga pa tudi lepo paše, pravzaprav bi bila idealna da prostor poživi, a se mi zdi za niansko pretemna, tako da bo potrebna dodatna osvetlitev: v glavnem - odločila sva se za nakup preko kataloga. vzorec tkanine sem prejela brez težav (neckermann) in mi je tudi pomagal pri odločitvi. sedaj čaksava samo še na dokončanje prostorov, pol bova pa naročila, saj se mi zdi cena dosti primernejša kot pa v bilokaterem razstavnem salonu, kjer sva bila, pa tudi model in oblika mi odgovarjata.... upam, da si dobila kako idejo... LP
|