|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bančni izpiski
23.5.2006 13:20:56   
Anonimen
Pozdravljeni!

Sama sem prejemnica socialne pomoči, ta mesec sem oddala za podaljšanje vloge in dobila poziv, da jim prinesem bančne izpiske, za obdobje treh mesecev pred podalšanjem vloge. Pa user posted image  sej ja vejo, kok denarja so mi nakazovali!
In me zanima, a se to sploh lahko zahteva, oz. a s tem, ko jim prineseš izpiske, in si preberejo za kaj vse si porabil denar, ne posegajo v tvojo "intimo"?

Hvala za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bančni izpiski
23.5.2006 13:23:52   
ona
po moji logiki nima kdo gledat izpisov z banke!Naj raje oni to zahtevajo od banke in verjetno jim tega ne bodo dali!
Svašta,kaj se spomnijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2006 13:31:46   
Anonimen
ja in če imaš na računu nekaj privarčevanega denarja, ti zavrnejo pomoč. to so naredili eni moji varovanki, ki je ves denar pustila na računu, in je živela bolj skromno-z mamino pokojnino. Ko so videli da ima denar na računu, so ji zavrnili pomoč.Po naši urgenci ga je sicer dobila, ampak, če si sama, brez koga, da se bo pritožil, boš gladko dobila zavrnjeno. Čimprej dvigni denar, če ga imaš kaj na računu, še bolje, da odprešđ dodaten račun in imaš enega za socialno drugega zase.
Aja še to, smatra se da če imaš denar na računu, lahko od tega živiš.Nihče ne bo toleriral za kaj ti šparaš(tista moja punca je hranila denar, če bi ji mati umrla, ker je bila precej bolana-si moreš mislit?!?)
In žal to ni poseganje v tvojo intimi, taki so žalostni zakoni.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2006 13:34:40   
muki1
Pa to ne moreš verjeti, no..... Jaz mislim, da je to nezakonito.....

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2006 13:59:02   
Anonimen
Vse to lahko zahtevajo in še marsikaj več.
Koliko so ti oni nakazali, zagotovo vedo, zanima pa jih, če si poleg njihovih nakazil dobila še kakšnega.
Zato kar lepo odnesi izpiske, kajti če jih ne boš, je to razlog, da ti vloge za DSP ne odobrijo.
Na izpiskih pa piše samo, koliko si dobila nakazano in od kod, ne pa, za kaj si ta denar porabila. Saj ne zahtevajo računov iz trgovin.
Če pa si plačevala s kartico in ti to piše na izpisku, pa se sprehodi do svoje matične banke in naj ti oni sprintajo samo seznam nakazil. Brez dvigov. Obrazec je enako veljaven na CSD.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
23.5.2006 15:09:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2006 22:38:52   
Anonimen
Znižanje DSP zaradi denarja, ki ga ima privarčevanega mladoleten otrok, ni možno (oz. se DSP zato ne sme znižati), če je privarčevan denar na vezani vlogi, rentnem varčevanju ali čem podobnem, in če ne presega zneska cca. 18-24 minimalnih plač.
Če je katerakoli socialna delavka komurkoli znižala DSP zaradi tega, se prejemnik DSP lahko pritoži in bo pritožba rešena v njegovo dobro.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.5.2006 10:03:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2006 11:13:59   
Anonimen
Prihranki SE upoštevajo, vendar ne vsi in samo do določene višine. Nisem popolnoma prepričana, kaj je kot merilo za DSP in kaj ne, se bom pa pozanimala. V vsakem primeru pa premoženje otroka (kamor torej spadajo tudi prihranki) ni merilo za DSP. Kajti ponavadi je eden od staršev prejemnik DSP. In starš ni LASTNIK otrokovega premoženja, ampak samo njegov SKRBNIK. Ali pa UPRAVNIK, če se drugače izrazim. Skrbnik premoženja mladoletne osebe pa mora po zakonu skrbeti za to, da premoženje do otrokove polnoletnosti ostane nedotaknjeno oz. njegova vrednost nespremenjena ali pa, da se kvečjemu veča. Niso dovoljene nobene menjave, prodaje ali karkoli podobnega. Saj se danes tudi otrokovih delnic ne da več prodati brez dovoljenja CSD. Da ti pa izdajo dovoljenje (kar pomeni, da ti dovolijo, da "oškoduješ" lastnega otroka), moraš imeti pa že kar dober razlog. Trenutna finančna kriza sicer to je, ampak ne v vrednosti nekaj tisočakov na mesec. Nič ne rečem - tudi to dovolijo na CSD, ker se jim s tem ne da ukvarjati, ampak drugače pa ne bi smeli dovoliti, v kolikor ni ogroženo zdravje družinskih članov ali njihova streha nad glavo.
Kar se pa tiče premoženja npr. matere, ki oddaja vlogo za DSP - se šteje. Upošteva se predvsem premoženje, ki bi lahko prinašalo dohodek. Vezane vloge in rente ga npr. prinašajo - obresti. Obresti so dobiček in so zato obdavčene. Sicer le nad določeno vsoto, ampak na DURS je tako ali tako drugače kakor na CSD. Ne smejo zahtevati, da prekineš vezano vlogo ali rentno varčevanje. To je povezano s stroški in to pomeni, da svoje finančno stanje še poslabšaš. Lahko pa upoštevajo vse, kar prosto "leži" na TRR. 47.000 SIT gotovine na TRR lahko pomeni, da dobiš DSP za en mesec manj.
Zato nasvet vsem tistim, ki nekaj gotovine le imate, a kljub temu želite dobiti DSP. Če gotovine ne potrebujete, jo vežite na otrokov račun. Ali pa raje denar dvignite z računa in ga imejte doma. Ali na nekem drugem računu. Na CSD namreč prinesete samo eno številko TRR. In CSD nima popolnoma nobene zakonite podlage, da preveri pri vseh slovenskih (ali celo tujih) bankah, ali imate vi tam TRR in koliko je na njem. Saj vprašajo lahko, ja, ampak na srečo so banke zavezane k molčečnosti. In ko vam na CSD rečejo, da prinesite izpiske zadnjih treh mesecev, vi pa ste pol ure pred tem dvignili "previsoko" vsoto - ne nosite izpiskov, ki jih dobivate na dom. Tam je vse - nakazila, pologi, dvigi in plačila s karticami. Pojdite na svojo matično banko in zahtevajte, da vam natisnejo izpiske PRILIVOV za zadnje tri mesece. To je enako veljavno na CSD kakor domači izpisek. Saj v osnovi jih ne zanima, za kaj ste potrošile denar. Njih zanima, od kod ste ga dobile in koliko. To pa jim položite na mizo.
Za dohodke, ki jih želite skriti pred CSD, pa imejte drug račun.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
24.5.2006 12:32:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2006 13:42:53   
Anonimen
Jaz sem si od brata sposodila določeno vsoto denarja (200.000 sit), da sem pokrila izredni limit, poravnala položnice,... s tem, da moram bratu vračati vsak mesec po 10.000 sit. Sem pa ta denar položila na račun kot polog gotovine, vendar se vidi, da je šlo za pokritje stroško.
A mi zaradi tega lahko zavrnejo vlogo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2006 23:41:52   
Anonimen
Izpisek iz matične banke, kjer piše, kdaj si pokrila minus in kolikšen je bil, in podpisana izjava brata, da ti je posodil gotovino - pa nimajo kaj komplicirati.

Radha - počakaj, da Kamikaza konča svojo šolo (še dve leti), potem sem pa jaz na vrsti. Obema naenkrat ne bi zneslo (že zaradi varstva otrok in služb, če ne zaradi financ). Jaz si bom morala vse sama plačat. Ajme, kakšni stroški bodo to spet... me že betica boli...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?