|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bakterije v urinu
14.8.2009 22:01:39   
PetraSkok
pozdravljene, mene pa zanima, ali je od katere otrok imel pri kontroli urina prisotne bakterije in zato dobil antibiotike? Kako se je ''stvar'' istekla?

Moja pupa je stara dobrih pol leta in so ji pri kontroli urina (smo se šli cepit, pa so ji še kar vrečkico prilepili gor, češ, da malo preverimo) ugotovili, da ima prisotne bakterije, zdaj me pa skrbi gledel tega.

Vesela bom vsakršnega odgovora.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 22:12:10   
krtek 1
Naš je imel uroinfekt že v bolnišnici,ko se je rodil,ampak je sanford po drugi kontroli padel in sma šla lahko domov.Potem sma pa kar nekaj krat šla na kontrolo(mislim da vsak mesec,skupaj enih trikrat) in je bilo vredu.Od kolegice hčerka je tudi imela pri šestih mesecih prisotne bakterije in so jo že v bolnico poslali,ampak so potem tam še enkrat naredili test in sta šle lahko še isti dan domov,ker je število bakterij padlo.Tako,da mislim da bo vse vredu.Drugače se pa zdravi z antibiotiki v žilo,kar nekaj dni,če se ne motim.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 22:15:54   
suzanica
tudi naš ta mali jih je imel, ko so mu prvič vzeli urin. drugič je blo ok. ugotovitev - spolovilo mu niso v redu očistl user posted image

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 22:16:17   
suzanica
aja, nisva pa imela nobenih tablet.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 22:18:33   
J.L.
mi smo ga že imeli pri 4 mesecih in sve z malo pristale na oddelku 4 dni, pol pa šle domov in 2 tedna zapored vsak dan hhodile po antibiotik v žilo, po teh dve tednih, pa nadaljevale 4mesečno zaščitno terapijo z Primutrenom.
Petra kaj pa so ti rekli pri pediatru? ker midve sve dobile zaradi številnih bakterij takoj napotnico za sprejem. v bolnišnici pa so seveda opravili preiskave stanford urikult.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 22:20:06   
tejči28
Pri našemu je tudi bilo nekaj bakterij v urinu,poslali so nas na ultrazvok trebuščka in tam je bilo vse vredu,pol smo še enkrat dali vodo in je bilo vredu.Brez antibiotikov.Menda je imel malo vneto kožico in je zato bil takšen urin. 

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bakterije v urinu
14.8.2009 23:16:58   
muca79
ejla,

tudi naš mali sonček je imel uroinfekt in sva pristala v bolnici kar cel teden. sedaj je imel pregled in še čakamo na izvide kateri upam da bodo bp...

ni pa nič fajn to ker baje se rado ponavlja še posebej pri fantkih...

lep pozdrav vsem :-)

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bakterije v urinu
15.8.2009 9:17:44   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: muca79



ni pa nič fajn to ker baje se rado ponavlja še posebej pri fantkih...

lep pozdrav vsem :-)


jaz sem slišala obratno, da majo več ponavljajočih roinfektov ravno punčke, kar je res.

(odgovor članu muca79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bakterije v urinu
15.8.2009 9:21:19   
PetraSkok
hvala vsem za odgovore. Res ste super!

Ali katera ve, zakaj sploh pride do tega? Ali je možno, da sem jaz kaj kriva? Kar se tiče higiene - ta je popolna, pravijo drugi, da že pretiravam. Zato ne vem, zakaj je prišlo do tega?

J.L. spraševala si me, kaj so mi rekli. Zdravnica je rekla, da jo pokličem drug teden, da bo dala še ene preiskave tega urina in se bo potem videlo, ali bodo potrebni antibiotiki ali ne.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bakterije v urinu
15.8.2009 11:19:27   
PetraSkok
pozabila sem vas punce vprašati, vse tiste katerih otroci so imeli uroinfekt, ali so imeli kakšne simptome, npr. vročina, driska, slabo počutje, manjša živahnost ali karkoli kar bi vam lahko dalo vsaj malo vedeti, da je nekaj narobe??

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bakterije v urinu
17.8.2009 10:06:29   
sunflower girl
Do uroinfekta pride zaradi prirojenih nepravilnosti secnih poti (povratni tok seca iz mehurja v secevod,nepravilni razvoj ledvic,pri deckih nepravilnosti secnice)ali pa je vnetje posledica okuzbe secil z bakterijami pri normalnih secilih.

Moj tamali je dobil uroinfekt po rojstvu (proti koncu nosecnosti so ugotovili,da ima eno ledvicko povecano),urin so dali na urikult tretji dan po rojstvu in je pokazalo,da so prisotne bakterije.Ni imel pa nobenega drugega znaka.Takoj so zaceli 7-dnevno kuro z antibiotiki.
Imeli smo tudi UZ ledvic,pri 2 mesecih so nas poslali na scintigrafijo ledvic,ki je pokazala,da ima prehod iz ledvicnega meha v secevod zozan.Torej uroinfekt je bil posledica tega.
Od takrat redno pregledujemo urin.Pri 6 mesecih pa je predel,ki je bil zozan,prisel v normalno stanje.HB.Urin bomo pa vseeno vsake toliko pregledovali.

_____________________________

Ne teci za sreco,ce je tik za teboj.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bakterije v urinu
20.8.2009 20:14:43   
Anonimen
in kaj če pri 6 mesecih ne daš urina.ker že nekaj časa poskušava pa nama ne uspe ali se pokaka ali pa se vrečka odlepiuser posted image

(odgovor članu sunflower girl)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?