Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 17.4.2009 18:08:28
|
|
|
|
FORZA
|
Jas imam to bakterijo. Trikrat sem že rodila. Sprva sploh nisem vedela kaj to je Nič nisem zaradi tega imela težav, vsaj mislim, da zaradi te bakterije ne. Moraš pa dobiti antibiotik pred porodom, da se otrok nebi okužil in tudi če boš še kdaj zanosila isto, ker ta bakterija ostane. Se je pa že kar nekaj o tej bakteriji govorilo na forumu mal uporabi iskalnik pa si poglej. Ni nevarno če pravočasno dobiš antibiotik. Marsikatera sploh neve da ima to bakterijo ker ji G ne dela teh preiskav.
|
|
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 17.4.2009 19:08:55
|
|
|
|
Baucek
|
Meni so v bolnici v 31 tednu ugotovili, da sem z to bakterji okuzena, ko so mi vzeli bris iz maternicnega vratu! Na oddelku sem lezala, ker mi je grozil prezgodnji porod oz. so mi ga v zadnjem momentu se lahko ustavili. Takrat je zdravnica rekla, da je ta okuzba vplivala oz. povzrocila odpiranje....! En teden sem dobivala antibiotik v kri, potem pa sem pred porodom dobila v porodni se eno dozo v zilo, sele nato so mi predrli plodovni mehur, saj bi se sicer lahko otrok okuzil.
|
|
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 18.4.2009 13:58:08
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jaz sem tudi imela to bakterijo, pa sem šla čez rok in se kljub sprožitvi nisem odpirala. Če ti ugotovijo, pač v žilo dobivaš ene 2 al 3x antibiotik in to je to. Ne skrbi, vse bo ok.
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 18.4.2009 20:38:52
|
|
|
|
mišk
|
Meni so jo ugotovili tam nekje okol 30. tedna nosečnosti. Ob porodu sem dobila v žilo dva deci antibiotika, po porodu pa je tudi hčerkica imela v rokico napeljan kateterček z antibiotikom. Posledic ni bilo nobenih, razen hčerka je imela neko reakcijo na prvi antibiotik, zato sva morali ostati 2 dni dlje v porodnišnici, da so ji dali drug antibiotik, ki ga je dobro prenašala.
|
|
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 15.7.2010 15:47:31
|
|
|
|
Soncchhek
|
Jaz za tole bakterijo sploh nisem vedela, da obstaja, dokler zaradi določenih težav nismo čekirali urikulturo ( mislim da se tako reče) in je bila ta bakterija izolirana. Ginekologinja je rekla, da to ni nič kaj takega, da pač zdajle sem dobila eno kuro Ospena za pojest ( tudi moj partner), pa pri porodu dobim antibiotik. Ker sem po zdravila letela 5 min pred koncem njihovega delovnega časa, niti nisem spraševala točno kako in kaj, glede na to da imam čez par dni pregled in se bom z gin. vse pogovorila.Tako da jo moram podrobno izprašat, ker kolikor sem prebrala ( predvsem po forumih), to ni kar tako. Je treba biti zelo pozoren. Odsvetujejo se menda tudi spolni odnosi do poroda.... Je katera bolj podučena o tem?Jaz sem informacije našla samo na raznih forumih+ v odgovorih Dr. Pušenjaka....
< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 15.7.2010 15:48:53 >
|
|
|
|
RE: bakterija streptokok v nosečnosti 17.7.2010 22:01:53
|
|
|
|
soncnica 3
|
Jaz sem imela to okužbo, v glavnem, obvezno antibiotik pred porodom, pa vsakega opozori /babico, zdravnika, tudi pediatra.../ v porodni, da imaš okužbo. Mojemu sinu so potem preventivno dajali antibiotik, vzeli popkovnično kri in jo poslali na analizo... Je blo ok. Seks, no midva sva pač s kondomom, sem bila jaz bolj mirna... Vse bo ok!!! Kar te zanima vprašaj še svojega ginekologa, pa ne razmišljaj preveč o ,ožnih slabih scenarijih, zaupaj pa zdravnikom in sestram. Srečno.
< Sporočilo je popravil soncnica 3 -- 17.7.2010 22:03:00 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?