|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bakterija
13.7.2005 20:08:36   
giti1
Pozdravljene! Moj beli tok je rumenkaste barve. Mojo G sem prosila, da mi vzame bris. Izvid : bakterija streptokok(agalactiae). Rekla mi je, da mi zdaj ne bo dala nič in dobim antibiotik med porodom. Jaz pa se bojim, da se otrok med porodom ne bi okužil. Ima mogoče katera kakšne izkušnje s tem?
Hvala. LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   bakterija
13.7.2005 20:52:33   
Anonimen
Ja, kar pogosta stvar, čeprav je pri nas ne ugotavljajo. Si imela srečo, da ti je ginekologinja vzela bris, in da veš, da jo imaš.
Zelo pomemben podatek je ta, da moraš TAKOJ, ko ti odteče voda, v porodnišnico POD NUJNO. Po odteku plodovnice se otrok lahko okuži. Takoj ti bodo intravenozno vbrizgali antibiotik in s tem bo stvar rešena. Poskrbi, da bo v materinski knjižici zapisano, da imaš to bakterijo, in takoj, ko prideš v porodnišnico, zahtevaj porodničarja in mu to takoj povej. Če ti je odtekla voda, še preden izpolniš dokumente, formularje ipd.

(odgovor članu giti1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 21:31:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu giti1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   bakterija
14.7.2005 7:51:27   
tajčy
Jaz bi pa rada vedela kaj več o tej bakteriji. A to je tako, da če jo enkrat imaš, jo imaš potem vedno? Pri prejšnih dveh porodih nisem nikoli zasledila kaj takega, zdaj pa mi je moja G predlagala (samoplačniško), da vzameva bris za to bakterijo, da mi bo dala antibiotik še pred porodom vkolikor bi jo imela. No, izvida še nimam, zanima pa me vseeno .... če se kateri ljubi odgovorit.

Pozdravček!

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   bakterija
14.7.2005 9:29:22   
Anhelo2

No meni je moja G v 36 tednu tudi vzela bris in ga poslala na analizo in je bila tudi ta bakterija ugotovljena, predpisala mi je kuro z vaginalno kremo, tako sem si 7 večerov zaporedoma vbrizgavala to kremo.

Jutri imam PDP, imam pa zopet izcedek, sicer zaupam, da sva jo uspešno odpravile, vendar vseeno mislim opoziriti pri porodu.
Najbolje je da jo odpraviš pred porodom - vsekakor!!!

LP Buu

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   bakterija
14.7.2005 14:50:14   
Anonimen
Ne, te bakterije nimaš vedno. Ugotavlja se vsakič sproti. Lahko pa jo ponovno dobiš potem, ko si se je tekom nosečnosti znebil. Ponavadi je ne zdravijo s kremami ampak kar s tabletami (antibiotiki) - če jo ugotovijo zgodaj v nosečnosti. Če jo ugotovijo kasneje, je ne zdravijo, ampak med porodom, potem ko odteče voda, antibiotik intravenozno vbrizgajo materi.
Prenaša se z vsakodnevnimi stiki, precej pogosto z oralnimi spolnimi odnosi, saj se bakterija nahaja v grlu. Odraslim je popolnoma nenevarna, za otroke pa je lahko po porodu usodna. Precej pogosti so primeri poporodne sepse. Materam velikokrat niti ne povedo, za kaj točno gre, rečejo, da ima otrok neke težave in ga dajo za nekaj dni na intenzivno nego.
Žal v Sloveniji te bakterije sistematično ne iščejo, čeprav je zelo pogosta.

(odgovor članu giti1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   bakterija
14.7.2005 15:49:28   
nogometas
Super, da ste odprle temo, tudi jaz imam zadnje dni rumenkast izcedek (brez srbenja ali da bi me kaj peklo), sem že prej, nekje v 15.t predlagala svojemu G, naj mi naredi ta bris (nasvet dr.Pušenjaka, ker sem imela rjavkast izcedek), pa je rekel, da je še prehitro, da bo to naredil kasneje:zmeden::zmeden:

Zdaj vem, da bom vztrajala.
Hvala in LP

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   bakterija
14.7.2005 16:32:05   
Teya
tudi jaz imam izcedek že celo nosečnost, zdravili smo ga z različnimi vaginaletami, pa ni nič pomagalo :zmeden: zadnjič mi je vzela bris in zdaj čakam na rezultate....ste me prav malo prestrašile :zmeden:....imam pa jaz bel izcedek, brez srbenja ali pekočega občutka :zmeden:
izcedek za to bakterijo naj bi bil rjav oz. rumen, ali to nima nobenega pomena :zmeden: ?

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   bakterija
14.7.2005 17:57:29   
nogometas
Očitno rumen?:zmeden:

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   bakterija
14.7.2005 20:43:12   
Anonimen
Lahko si popolnoma brez vsakega izcedka.

(odgovor članu giti1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......