|
RE: bakker, sivka, nagrade 18.2.2010 16:44:55
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Dobila danes baker katalog domov. Koliko se dejansko splača naročat pri njih, so kaj cenejši? Kupila bi sivko, pa me zanima kaj naj do pomladi z njo, če je še zdaj sneg? Jo dobim v lončku? Bo počakala? Kdaj jo naj posadim? Pravtako z ostalimi rožicami, kaj lahko počneš z njimi, če je še zunaj mraz in sneg Pa še vprašanje o nagradah. Kaj res dobiš kake nagarde? na sliki so mamljive nagrade, so to samo iluzija. Baje mi dajo kar 5 nagard , dobijo vsi kodo s 5 nagradami No, tole ti pa lahko odgovori ena zasvojenka z rožicami : - bakker je zelo drag - bakker ni preveč kvaliteten, če kaj naročaš, naroči bolj čebulice kot že ozelenele rastline, ker so izkušnje mnooooge večine (lahko pobrskaš po rr-ju, če mi ne verjameš) zelo slabe (z mano vred) - slike v katalogu in dejanska rastlina niso niti malo podobni po bujnosti, včasih ti pošljejo celo druge barve rastlino, ali gnilo rastlino, ali presušeno ratlino, ni prave velikosti.... - rastline ti ne pošljejo ob najboljšem času, ampak kr enkrat, se pravi takrat, ko jim pride na lager (ne glede na to, kaj napišeš tam,kdaj bi jo imel) - s sivko ta hip ne moreš delat nič, razen če imaš prave pogoje zanjo doma, ven je ne moreš postavit, v stanovanje pa še manj - imaš rastlinjak? - nagrade sicer res pošljejo, ampak so po domače rečeno bolj ko ne kilave, manjše, nekvalitetne, ne delujejo dolgo, edino ko pošiljajo čebulice za nagrado, tisto pa se je meni prijelo in še kar dela - vsi dobimo kodo z ogromno nagradami Skratka, moj nasvet je, da počakaj do aprila, če stanuješ na celini in takrat v eni vrtnariji kupi kvalitetno ornk sadiko sivke, jo presadi direkt na vrt. če pa nimaš okrog sebe vrtnarij, pa pojdi v merkur, ki ima zadnji dve leti res dobro ponudbo sadik, pa niso tako zelo dragi, kot kdo drug. Jaz sem pri njih kupila sivko dve leti nazaj, ap je kraaassssnaaaaa, skor taka ko na morju.
|
|
|