|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avtosedež Fisher Price
14.2.2011 21:19:20   
UOBERC
Ali ima katera od vas avtosedež Fisher Price od 0-18kg? Pri nas ne vem, če se ga dobi oz. nisem še toliko pogledala, jaz bi ga pripeljala in anglije.  Samo vprašam, če ga kdo ima ali pozna, koga, ki ga ima? Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: avtosedež Fisher Price
15.2.2011 7:43:32   
zaspancek1
To je v bistvu sedež Nania 0-18kg. Do 16.2. ima BC akcijo, kjer ga dobiš za slabih 40 EUR. Po crash testih je čisto zadovoljiv sedež (glej Teamtex Dirver SP - ocena priporočljivo na www.oeamtc.at).

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: avtosedež Fisher Price
15.2.2011 12:13:00   
zaspancek1
Da še dodam nekaj - mi imamo takšen sedež (sicer Nanio) sedaj pri drugem mulčku od dobrega 4. meseca dalje, ker je prerastel lupinico (pa preden se kdo spet ob to spotakne - jap, čisto zares ima ramena nad pritrdiščem ramenskih pasov). Čeprav naj bi bil primeren tudi za novorojenčka, tako majhnega otroka jaz vanj ne bi dajala - tam nekje po tretjem mesecu pa že. Sicer je naklon avtosedeža precej odvisen tudi od samega naklona zadnjega avtomobilskega sedeža (zato marsikje otrok tudi v lupinici leži precej pokončno), vendar je vsaj v enem našem avtu mali sedaj bolj pokonci, kot pa prej v lupinici (pri drugem avtu pa je naklon kar enak tistemu v lupinici). Prav tako je avtosedež pripet z avtomobilskim varnostnim pasom (pri lupinici smo imeli isofix podstavek), zato je dajanje otroka v in iz sedeža bolj zoprno. Ampak ok, to je zoprno tudi pri lupinici, če jo imaš v avtu pripeto s pasovi. Prav tako je potrebno upoštevati, da ti sedeži potrebujejo veliko prostora in dovolj dolg varnostni pas na zadnjih sedežih (nekateri avtomobili, tudi kakšni novejši, imajo prekratke varnostne pasove za pripenjanje lupinice, kaj šele takšnega sedeža).
V glavnem - po mojih izkušnjah je ta sedež čisto ok za otroke od enega 3. meseca dalje oz. pri nas kot prehodni avtosedež, ko otrok preraste lupinico, ni pa še za v sedež skupine I (ali skupin I, II in III), ki je obrnjen v smer vožnje. Kvaliteta blaga je zadovoljiva, za poletne mesece pa seveda potrebuješ spodaj kakšno prevleko oz. vsaj plenico (ampak tako je tudi s kakšnim Maxi Cosijem, ki je precej dražji).
Če imaš namen kupiti sedež 0-18 kg od rojstva dalje, potem bi najbrž bila boljša izbira kakšen Bebe Confort (oz. nekje se prodajajo pod znamko Maxi Cosi):
http://www.bebeconfort.com/collection/UK/voiture_iseos_neo.htm
http://www.bebeconfort.com/collection/UK/voiture_opal.htm

Pa Roemer/Britax (tega se definitivno splača kupiti v tujini):
http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/first-class-plus

Potem so tu še Concord ultimax, pa Graco, pa HTS (slednjih dveh pri nas najbrž ne dobiš):
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=18

Sicer ti sedeži (razen Nanie) niso med najcenejšimi, zato bi bilo najbrž ugodneje za začetek kupiti eno lupinico (lahko tudi rabljeno - na srečo večina vendarle ni bila udeležena v prometni nesreči, nekatere pa so zelo malo rabljene in dobro ohranjene, cene pa nekako nimajo nobene) in potem še en sedež naslednje skupine I ali pa skupin I, II in III.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: avtosedež Fisher Price
16.2.2011 16:41:58   
smrc
Zaspanček, že kar nekaj časa se dobi Romerjeve pa tudi Maxi-cosijeve sedeže po ugodnih cenah, podobnih nemškim. Kolikor sem prebrskal, je trenutno najugodnejši www.babyland.si. Na koncu koncev maš slovensko garancijo, možnost vračila...

Uoberc, sedež za tvojo starostno skupino najdeš tukaj ali pa tukaj ali pa tukaj. Cene so primerljive.
Če iščeš kaj cenejšega in še vseeno kvalitetnega poskusi še tukaj.

Pri nas smo ravnokar kupili King plusa in je vse štimalo.

smrc

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: avtosedež Fisher Price
17.2.2011 8:26:06   
zaspancek1
smrc, pišemo o sedežih skupine 0-18 kg, kar sedeži na prvih dveh linkih niso (so skupine 9-18 kg, kjer je otrok obrnjen samo v smeri vožnje). Samo zadnji IWH je takšen, vendar tega nikakor ne priporočam, ker ima slabo stransko zaščito, pa še dražji je od zgoraj omenjene Nanie.
Cene ostalih sedežev so res kar primerljive z nemškimi, vendar je tu cena enaka za modele 2010 in 2011 (v tujini je navadno starejši model malo cenejši). Žal pa nimajo sedežev skupine 0-18 kg (konkretno Roemerja First Class) in 9-36 kg (Evolva).


(odgovor članu smrc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 mam je pokazalo nered v hiši
photo
10 pogumnih mam je delilo slike svojih domov v resničnem stanju. Imena so bila spremenjena zaradi zaščite nedolžnih.
Izbor TOP popoldanskih dejavnosti za otroke
Katera dejavnost bo najbolj ustrezala vašemu otroku, da bo lahko preživel popoldneve na zabaven, poučen in aktiven način...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?