linči 312
|
mi imamo KIDDY-ja, in sicer infinity pro (to je od 9-18 kg) odločali smo se med Roemerjem, Recarotom, Maxi Cosijem. pa smo nekega dne v BC vprašali, kakšni pa so ti kiddiyi. niso nič kaj dosti jih pohvalili, dokler nismo naleteli na neko precej iskreno prodajalko, ki je pač iskreno povedal, da jih ne ponujajo prav preveč kupcem, ker na njih ni kaj dosti marže. dobro, moram bit tud sama iskrena in povedat, da je to rekla šele, ko sem jo tolk časa "masiral", zakaj mi kar naprej rinejo le roemerje in njim podobne in da naj mi še tega predstavijo, ker mi je znanka omenla, da naj bi bil trenutno najvarnejši na tržišču. potem sem še sama malce pregledala teste in ugotovila, da ima ta sedež na vseh testih, tudi tuji (nemških, avstrijskih, britanskih), pri varnosti, najvišjo oceno. pozanimala sem se tudi pri znancu, ki se dnevno ukvarja z varno vožnjo in je tako na tekočem tudi s temi zadevami. rekel je, da so vsi sedeži, ki jih gledam varni, je pa boljše kupiti 9-18 kot pa 9-36. spet zaradi varnosti. in tako smo se odločili. torej, pri nas je glavno in skoraj edino vlogo igrala varnost. ne izgled, udobje,... naj pa povem, da sem pri testih gledala ocene za varnost in jih primerjala s končnimi in tudi o tem vprašala znanca, ki se ukvarja z varno vožnjo. povedal je, da naj se res osredotočimo na oceno varnosti, ker vse ostale so tudi malce "pofrizirane". naj pa povem, da je sedež odličen. če otrok zaspi v njem ni panike. da se ga čist na izi ven vzet in otroka lahko spečega, ne da bi ga vzel ven iz sedeža, neseš v hišo. je izredno lahek. čist simpl je za pritrdit in se ga da prekladat iz avta v avto. glede prevleke pa. čist vsak košček se lahko sname in opere v pralnem stroju. preverjeno že dvakrat. in čist simpl se ga nazaj obleče. skratka mi smo zelo zadovoljni. a ja, pa še to. ponavadi odsvetujejo ta sedež, ker ga kao otroci ne marajo. no pri nas smo si rekli, da ne mara tudi zelenjave, pa še kake stvari, pa to ne pomeni, da zelenjave ne bo jedel.
|