|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avto preveč kuri
4.12.2007 11:28:36   
LoCa
ne vem, če spada v vsakdan ta tema,mogoče pod tehnikouser posted image . v glavnem, moj oča je kako leto in neki, dve nazaj kupu ford fiesto. in zdej je on poleti pogruntal, da dejansko kuri preveč bencina, in to skoraj 2x toliko, kot bi moral avto kurit glede na une specifikacije v knjižici. pol so mu ga neki na novo programirali in se ni nč spremenilo.mu trdijo, da je to normalno, da avto šele po 14tisoč kilometrih začne kurit normalno (kar prvič slišim), do takrat pa obubožaj al kajuser posted image . v glavnem, garancija poteče februarja, moj fotr pa glede na angažma deluje bolj počasi, ker itak ma keša, tko da se njemu ta poraba ne pozna. ampak ker bom avto jaz dobila, pa nimam keša, me valda to moti. in zdej, valda ga hočejo uni na fordu nategnit, mene pa zanima, kaj lahko nrdi? al se to uveljavlja kot garancijo (recimo obligacijski zakonik maš neki v zvezi s tem), al je to tko, da se za nekatere napake mora povedati v določenem roku, ki naj bi pisal v pogodbi, in je krajši od garancije, recimo par mesecev (ne, pogodbe ni nikoli bral)? zdej bom fotra vsak dan gnjavla po telefonu, res, unim prodajalcem bi pa kr glave potrgala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: avto preveč kuri
4.12.2007 11:37:46   
lojzika
Pri nas je pred 5 leti imel neko serijsko napako (daewoo) smo bli full sikni in so zamenjali nek čip tudi pod garancijo

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2007 12:11:47   
Anonimen
Moja opažanja po nekaj let izkušenj v avtomehaniki in vožnji različnih avtov.

Nikoli ne boš prišla oz. se zelo približala porabi navedeni v servisni knjižici. Odvisno kje vozi ali je to samo mestna vožnja in kratka vožnja ko se avto niti ne segreje. Jaz vozim samo kaka dva km na dan in se avto res ne segreje in takoj pridem na potrošnjo 12 litrov, drugače mešana vožnja 6,5 litrov (1,6 16 V motor). Medtem ko najin velik dizel žre pri 1,9 TD motorju npr. 5,0 litra 2x 50 km na dan in nič mestne vožnje.

Vztrajaj da pregledajo sondo na izpušnem sistemu, ki večkrat povzroča težave. Ne vem kako je to rešeno pri fordu, ker imam izkušnje z ameriškimi avti. V glavnem en test na računalniku-testerju naj dajo skoz.

V družini imamo tudi Ford Fiesto, kar se porabe tiče bi morala preveriti. Napiši kakšen motor ima avto, da vidim če je ista zmogljivost.

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2007 13:36:00   
kofetek2010
Meni moj avto (pa ni Ford) tud vozi s porabo 5,8 l/100km ... ampak samo tedaj, ko ga res lepo vozim. Običajno pa imam porabo nekje 7,8l/100km ... sploh kadar se mi mudi in fajn zategujem v vsaki prestavi (ne menjam dovolj hitro). Tko, da po moje ni avto nič kaj kriv, kvečjemu šofer. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2007 14:04:01   
iva01
Kaj pa vem, če vozi z visokimi obrati mislim da je poraba večja kot naj bi bila, na porabo vpliva tud obremenitev avta, vsaj mislim.
Mogoče pa ima avto na tanku luknico in je to vzrok težaveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2007 15:37:11   
LoCa
ma mislim da ni mestna vožnja kriva, ker se je fotr itak šou vozit naokoli, da je zračunal porabo, ker po gorici mu nikoli ne bi uspelo naredit 100km, k je tko majhna user posted image . in ni nek **** voznik, ampak dobro vozi in se tut spozna na ze obrate in to in niti nič ne tovori naokoli user posted image . bom vprašala ga za zmogljivost, sam ne vem, a je glede na zmogljivost poraba primerljiva neglede na znamko avta? poleg tega je bil pri mehaniku in mu je ta neki program spremenil, pa se nič ni spremenilo. 

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2007 16:56:48   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Meni moj avto (pa ni Ford) tud vozi s porabo 5,8 l/100km ... ampak samo tedaj, ko ga res lepo vozim. Običajno pa imam porabo nekje 7,8l/100km ... sploh kadar se mi mudi in fajn zategujem v vsaki prestavi (ne menjam dovolj hitro). Tko, da po moje ni avto nič kaj kriv, kvečjemu šofer. user posted image

Jaz se pa kar strinjam z Jano73.
Poraba je lahko 5 ali pa 10 in več l/100km, odvisno od načina vožnje. Jaz imam pri moji vožnji ful večjo porabo kot moj možek. Priznam, da imam mal pretežko nogo user posted image .
Pa enkratna vožnja na 100km tud ni realni pokazatelj. Naj si nekaj časa zapisuje kolk km je naredil in koliko tankal, pa bo dobil neko bolj realno povprečje.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2007 16:58:52   
LoCa
Naj si nekaj časa zapisuje kolk km je naredil in koliko tankal, pa bo dobil neko bolj realno povprečje.

sej si, sej v tem je štos, k  je vedno prevelika. user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2007 18:32:28   
SašaR
Vozim se vsak 38 km (2x), in po 15 000 km ki sem jih z novim avtom prevozila, je avto dejansko začel manj kuriti. Prej je kuril približno 7,5l/100km, sedaj pa kuri 6,6l/100. Jaz sem osebno prilagodila vožnjo na približno 2000 obratov/min, moja vožnja se iz 300m dvigne na 1000m nad morske višine in grem nazaj na 100m, popoldne pa v obratni smeri po zelo ovinkasti cesti.

Imam pa Hyundai Getz 1.4.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2007 19:41:56   
LoCa
hja, baje je motor fiesta 1.3. in res, for je samo po mestu vozu, poraba 12 litrov. samo so an servisu zgleda tudi začudeni s to porabo. ma ne vem več sploh...zgleda da bo mogla vzet tak avto kot je, ker iz te moke ne bo kruha, oz. vsaj moj fotr ga en bo zamesu user posted image

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2007 20:07:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

in to skoraj 2x toliko, kot bi moral avto kurit glede na une specifikacije v knjižici.user posted image

V praksi je tako, da avto vedno kuri nekaj več kot pravi povprečna poraba v prospektu, ki je izračunana ob idealni vožnji :). Meni se zdi 2x večja poraba pretirana....koliko konkretno pa porabi na 100km?

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2007 20:20:56   
LoCa
v knjižici piše, da je mestna poraba 7 litrov in nekaj, medtem ko ta avto pocuza 12 litrov. to je moj fotr se dejansko vozu samo da bi to zvedu. vseeno se mi taka razlika zdi pretirana, skoraj 2x več kot naj bi bla. seveda izven mesta je še manj. ampak za mesto konkretno.  js na žalost nisem v gorici ampa žvim v Lj, tko da vse kar vem, morem stisnit iz njega. on niti garancije ni prebral...mislim. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2007 20:22:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

v knjižici piše, da je mestna poraba 7 litrov in nekaj, medtem ko ta avto pocuza 12 litrov.

Meni se to zdi preveč za takšno prostornino motorja.

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2007 20:36:31   
LoCa
no sej bomo vidli. sej pravim, žal nisem tam da bi imela vse specifikacije pred sabo in to.  hvala za primerjave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2007 20:41:08   
Anonimen
Meni se tudi zdi veliko za tako prostornino in tako majhen avto.

Jaz sem tudi huda. Ampak sama nase. Prej nam je golf IV kuril 5-6l, zdaj nam pa antara glih še 1x več. Pa manj potegne, pa vsak teden sem na pumpi. Pa se nimam komu žalit, sem jo sama izbrala user posted image

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.