Splišni
|
Verjetno je pač samo zelo sramežljiv, saj praviš, da si bila ti tudi. Take stvari so tudi malo dedne, vsaj v naši družini. Moja sestra je bila izredno plaha kot otrok, njena hčerka je ista. Pa če je pri treh letih normalno sodeloval na pregledu ... ne vem, no. Sicer obstajajo različne stopnje avtizma, to je tudi res. Tudi če je v tvojem otroku malo avtista, pač je. Očitno mu to kakšnih velikkiih težav ne predstavlja, če praviš, da sicer pa pri nalogah in delu v vrtcu normalno sodeluje. Če po pravici povem, sem jaz tudi mojega otroka malo sumila v tej smeri enkrat vmes, sem prav iskala znake avtizma na internetu in ga potem stem primerjala. No, pa zdaj, pri 7 letih, se mi zdi to še samo en medel spomin. Upam, da bo tudi pri vas tako. Pa tudi če ne, boš vsaj vedela, kako mu lahko pomagaš, kaj moraš delat, da ga vzpodbujaš pri stvareh, ki niso njegova najmočnejša točka. Če pa bi imel kakšno izrazito obliko avtizma, bi pa kot mati gotovo že do sedaj opazila, pa mislim, da tudi ostali zdravniki, pri katerih si ga občasno imela, kakor tudi vzgojiteljice. Mi npr. take oblike sistematskega pri petih letih pred šolo sploh nismo imeli. O.K., tisto, da so ga stehtali in izmerili višino, pa srce poslušalai in izmerili tlak, že, ampak psihologa pa sploh ne. Se mi zdi, da zadnje čase stroka malo želi opravičit te psihološke preglede pri petih letih in je treba pač malo napotnic napisat. Ker ravno par dni nazaj je ena mamica podobno bila vsa preplašena, ker do takrat ni nihče opazil, da bi z njeno hčerko bilo kaj "narobe". Ne vem no, upam, da je tako. Čeprav je to, če je tako, brezvezno strašenje staršev.
|