Jelenche
|
no še jaz povem najino zgodbo Moj Filip ima težave s kožo že od 14 dneva starosti. sprva so se pikice pojavile na pregibih, pod vratom, pod koleni,.. pa smo mislili da se čisti koža ... potem je imel še na obrazu... spet se čisti koža ... nato po zgornjem delu trupa... pa so mi rekli da je to od vročine.... nato se mu je usulo po celem telesu, .. šli h pediatrinji in je trdila da je mamica pač neki takega pojedla... potem se je to malo umirilo, vendar čist ni bil nikoli. Ko je bil otrok star 3 mesece (osip po celem telesu, komplet koža se je luščila) se je P odločila da nas pošlje na dermatološko. Kaj se je zgodilo.... Bila sva hospitalizirana za 14 dni. Mazal so nas 2x na dan s kortikosteroidi + 2x/dan celo telo s HM (hladilno mazilo) Ko sem bila v bolnici mi je otrok prvič po 3 mesecih prespal 6 ur v kosu (tok mu je odleglo) .. vstajala sem in gledala če diha... ker do takrat je skoz jokal, ker ga je tok srbelo, jaz pa nisem vedela kaj mu je. No, seveda sem bila do takrat že 2 meseca na dieti brez mleka, nato smo dodali še jajca. torej brez kml in jajc. Ker ni bilo nič bolje... in seveda so vedno trdili da je mami neki pojedla ... sem se po 4,5 mesecih odločila da bom nehala dojit. (jedla sem samo še zelenjavo in testenine brez jajc ter krompir .. za pop...dit) seveda, še vedno nič bolje... (imeli smo mleko HA- hipoalergeno) Potem nam predpišejo allernovo.... nič bolje... še huje.. po allernovi dobi otrok ko kaka še koprivnico. In jaz brskam po netu in zasledim nekje mleko Neocat .. .seveda rečem pediatrinji, ki nas pošlje na alergološko (saj samo alergolog lahko odobri to mleko)... imela sem srečo, ker sem slikala Filipa ko je imel korpivnico, in sem to tudi pokazala na alergo,.. da so mi brez problema dali Neocat (ki je by the way,.. drag ko žafran... 400g=60evrov) ... in po 2-3 tednih se otrok spuca. Nikoli,... ampak res nikoli otork še ni bil čist kot je bil z Neocatom. Sedaj se mu kljub Neocatu pojavljajo po rokicah in obrazu zopet pikice ki mu rosijo in se mu naredijo hraste po obrazu,.. vendar je bistveno bolje kot je bilo. Otroka mažemo vsak dan z 20% olivnim oljem v belobazi po celem telesu, z 20% kortikortisteroidi (po potrebi na prizadeta območja) z elidelom po obrazu, za dnevno kremo sem kupila Adermo, ki mu odgovarja, ko se naredijo prav ranice ki mu rosijo, uporabljamo antibiotik Fucidin ... in seveda antihistaminik mu damjemo po potrebi pred spanjem (2-3x/teden) Kar se tiče alergij,... so ga testirali miljonkrat... in je blo vedno negativno nekje do 6 meseca... nato je pokazalo alergijo na jajca, mleko in kazein. Zaenkrat so ga testiali samo za to in na vse te stvari je tudi alergičen. Alergologinja mi je svetovala naj počakam z uvajanjem GH do 7 meseca. In kaj se je zgodilo? Tamal mi zdaj full zavrača hrano in noče nič kar ni v čisto tekočem stanju. (torej nobene kašice, eventuelno kakšen sok,... pa še to kdaj pa kdaj) Z GH čakaj največ do 6 meseca potem pa kar začni, kožo redno maži, ne dovoli da je koža suha, strogo naj nosi bombaž, prostor v katerem je otrok naj bo malo hladnejši, preventivno mogoče tudi ne bi bilo slabo odstranit če imaš baldahin, zavese, tepihe iz prostora kjer otrok spi. pazi na vlažnost prostora. No to so moje izkušnje, se opravičujem ker sem bila tako dolga... aja pa še neki, za svojega otroka moraš kar lepo sama težit da te kam pošljejo in da kaj naredijo... govorim iz izkušenj! LP