|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   atopični dermatitis
9.3.2006 10:46:30   
Badeja
Pozdravljene!

Moj user posted image  je star 6 mesecev in ima atopični dermatitis. Zanima me kako ste se ve, ki imate bebije z enako diagnozo spoprijele s tem? Jaz sem namreč že obupala. To traja že skoraj mesec dni in ni nič boljše. Cele noči ne spimo, ker neutolažljivo joka in se praska. Najhuje je po obrazu in glavici. Po telesu ima le suho kožo, po rokicah pa nekaj suhih izpuščajev. Ko sva bila prvič pri dermatologu nama je dala kremico, ki sva jo lahko uporabljala le 2 dni, ker je vsebovala steroide. Ta nama je pomagala. Pri drugem pregledu pa sva dobila kremico, ki mu sploh ne odgovarja, saj postane vroč v glavico- kot da bi imel full visoko temparaturo z živordečimi fleki. Zraven sva dobila še kremo za nego kože in Fenistil kapljice 3x na dan.  Vso terapijo redno dajem, ( razen tiste kreme) prav tako ga velikokrat na dan namažem z negovalno kremo.
Naj povem še, da sem odstranila vse plišaste igrače, koce, da je zelo malo oblečen, prav tako nimamo zelo toplo, pokrit je z bombažno odejico, redno zračim, ne uvajam nič novega. Naj povem, da je drugače čez dan zelo dobre volje.
Koliko časa je pri vas trajalo, da so se pokazali prvi znaki uspeha? Ste se mora obrnile še na koga drugega? ( alternativna medicina, homeopati...?) In kako je bilo? Vam je pomagalo?
Kaj mi je še za storiti? Naj povem, da smo že čisto na koncu. Ponoči mi je največkrat tako hudo, da jočem z malim.  user posted image  
Za vsak na svet vam bom zelo hvaležna! Vem, da me boste razumele! Saj si dandanes pri zdravnikih le še številka. Ne razumejo tvoje bolečine, kako je hudo ko gledaš svojega otroka kako trpi, oni ti pa rečejo, da to ni nič hudega, da ima to veliko otrok in da se je s tem pač potrebno sprijaznit.
Saj se sčasoma že sprijazniš, samo naj ti dajo stvar, ki mu bo ublažila to srbenje. Vem, da je zdravljenje dogotrajno, samo neki znaki napredka bi se pa po 1 mesecu že skorajda morali pokazati,  kajne?
Še enkrat hvala, da sem se nekomu lahko potožila! Pa hvala za vse nasvete že vnaprej!

LP

Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 11:05:51   
Anonimen
To sem nekje našla če bo kaj pomagalo:user posted image


V tem času sem se obrnila na dermataloga, ki je postavil diagnozo atopični dermatitis in mi priporočil uporabo Claritin sirupa in mastne kreme. Napisal je tudi recept za Protopic kremo (dobi se v Avstriji)Kremo smo uporabljali tri dni in stanje se je vidno izboljšalo. Toda so obdobja, ko sina zelo srbi in dobi hrapovo, rdečo kožo. Sin je zaradi tega nervozen in se ponoči večkrat zbuja (praska).

(odgovor članu Badeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 11:09:15   
katarina j.
Jaz s tem nimam lastnih izkušenj, imam pa zgodbo prijateljice: mala je po drugem cepljenju, se pravi nekje pri 8 mesecih dobila alergijo- ne vejo še na kaj, skratka povno izpuščajev vsepovsod. So jo peljali k homeopatu. Takoj je rekel, da to delajo cepljenja, predpisal dozo tistih krogljic za popit z vodo. Mali se je po treh dneh stanje izboljšalo in potem popolnoma popravilo. Zdaj je od tega 4 mesece in se ni več pojavilo.

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 11:16:38   
poliloni
Mi imamo a.d. od 3.mes. dalje... Groza!!!!! Je posledica alergije - mi smo dodajali Aptamil in se je pokazalo, da je alergičen na kravje mleko, tako da sedaj pije Pregomin. Ko smo se končno znebili vseh flekov in je bilo en mesec mirno, pa je spet udarilo - sedaj imamo enega trdovratnega na obrazu in se ga ne morem znebiti - znorela bom!!!! Pa še hrano naj bi uvajali in mali lahko je le belo zelenjavo.....
Sedaj pa še nekaj nasvetov:
- kopaj ga samo v vodi, kratek čas in ne prav pogosto
- pokopanju ga zavij v tetro in brisačo in ti ga ne bo treba brisati
- ne imej preveč vroče v sobi in dovolj vlažno
- poizkusi ugotoviti na kaj bi lahko bil alergičen (hrana!!!! in kaj ti ješ-mogoče bi bilo dobro, če se izogibaš mleku, če ga še dojiš)
- ne uporabljaj mehčalca
Ampak upoštevanje vsega tega še vedno ni zagotovilo, da bo bolje - naš tamal je dokaz za to!!!! Ker se mi trenutno tudi sanja ne kako naj se znebim tega groznega fleka na ličku!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 11:32:25   
Anonimen
Atopični dermatitis ali nevrodermatitis ali atopični ekcem,je alergijsko
obolenje.Najpogostejši povzročitelji so hišni prah,iztrebki pršic,živalska dlaka,cvetni pelod in živila.Pomembni dejavniki,značilni zavsakega otroka
-so psihični problemi,stresne situacije,vplivi okolja,pasivno kajenje,izpušni
plini-ti močno uplivajo na potek bolezni.
Pri otrocih z dedno nagnjenostjo se koža na različne alergene in bakterije
odzove z preobčutljivostno reakcijo.
Pri dojenčkih je značilno,da se začne nevrodermatitis med tretjim in
šestim mesecem življenja.Izrazito rdeč,
vlažen skorjast izpuščaj(ekcem,ki se pojavi preduvsem po licu,čelu,
in na vratu,močno srbi.
S praskanjem se na žarišče ekcema zanese umazanija.Zato se ta žarišča
zaradi stafilokokov vnamejo in razširijo.
V mrzlih letnih časih se nevrodermatitis še poslabša.Močno srbenje se poveča,kadar obleka-preduvsem volnena ali sintetična-drgne kožo.
Pri sumu na nevrodermatitis pojdite k zdravniku,s njegovim sodelovanjem morate najti individualno zdravljenje.
Nevrodermatitis je bolezen z dednim nagnjenjem,katere vzroki in učinkovito zdravljenje še niso znani.Veliko dejavnikov povzroča zagon ekcema,
ki se pogosto lahko dobro zdravijo,vendar se ponavljajo.Zaradi tega vas
opozarjamo pred vsemi čudežnimi sredstvi,ki obljubljajo ozdravljenje,a samo veliko stanejo.

Če ti bo v pomoč,sem tole prepisala iz ene knjige.

(odgovor članu poliloni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 11:37:33   
Anonimen
pozanimej se pri kakem homeopatu - baje ga super pozdravijo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 12:25:25   
darjatimci
Pri AD je na prvem mestu stroga dieta, šele potem razne kreme in mazila. Ko se na testiranju ugotovi na kaj je otrok alergičen šele vidiš kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 12:42:57   
aneja1
Tudi moj sin ima AD že od tretjega meseca. Pa smo nonstop hodili okoli dermatologov in dobivali razne kremice, pravi poskusni zajček je bil. Zraven tega se je pa še pojavila sluz v blatu in krvave nitke.
Pri 6-mes pa sva morala v bolnico in so ugotovili, da je alergičen na kravje mleko, ker pa ga še vedno dojim, star je 9-mes, pa moram jaz imeti strogo dieto. Nič ne smem jesti, kjer je mleko ali kakšni mlečni izdelek zraven (margarina, mleko v prahu, smetana),....v glavnem nič kar je z mlekom povezano. Ker vse to je šlo preko mojega mleka v otroka in je imel tudi takšno kožico, da sem se zraven jokala, prav odpiralo se mu je v zgibih.
Tudi kapljice Fenistil je imel, jih je dobro jemat, ker lajšajo srbenje.

Mali ne sme nič mlečnih izdelkov, mu kupujem sojine jogurte, pudinge, pa Pregomin mleko so nama predpisali. Tako da mu kašice pripravljam s tem mlekom.
Pa tudi jaz ne jem ničesar takega, palačinke pripravljam z vodo, nič mleka zraven.
Je pa to ena izmed najtežjih diet.

Moj mali ima zdaj lepo kožico, če pa slučajno kaj takega pojem, kjer je zraven mleko, pa nisem vedela, pa takoj dobi flekec oz. hrapavo kožico na obrazu.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Probaj se izogibati mleka in spremljaj, mogoče pa je to krivo.


LP

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 13:28:32   
mami darka
Tudi mi imamo AD. Starejši sin ima 8 let in AD diagnozo skoraj od rojstva, hči ima 10 mesecev. Oba vozimo na bioresonanco v Rogaško Slatino. Sprva nisem verjela, ampak pomaga. Dol ugotovijo tudi navzkrižne alergene,  tk da veš pri čem si. Ozdravijo vse. Tut jest sem bla obupana na začetku, dokler nisem zvedla za bioresonanco. Po poklicu sem zdravstveni delavec in sem bla sprva skeptična. Ampak deluje.Ko prideš dol se res ustrašiš, ko slišiš na kaj vse je alergičen, ampak po vsaki terapiji vidiš učinek. Tukaj je še tel., če se slučajno odlošiš za to 03 8190690 Ambulanta za bioresonanco Brigita Niegelhell.
Lp. 

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 13:40:29   
PBJ
Aneja, pri nas je ista pesem, s tem da je moj alergičen še na jajca. in jaz si naredim palačinke samo z vodo in moko..
Hvala Bogu, da ga še lahko dojim. čeprav je dieta kar zoprna. A se vsega navadiš. Se mi zlušta kakšen kos čokolade ali keksek, pa kaj hočem... Mleko je pa tako povsod - še v belem kruhu ga je nekaj.

Krvave nitke v blatu se ob strogi dieti (se še nisem pregrešila), več ne pojavljajo, s kožo je pa sicer malo bolše, ampak še vedno so problemi.

Naj se zdravniki malo vprašajo, zakaj je toliko alergij pri user posted image . Pri nas se je tudi začelo po 3. mesecu oz. po 1. cepljenju, nato pa je bilo po vsakem ceplj. vedno slabše....


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: atopični dermatitis
9.3.2006 14:17:43   
simone
Pojdita na pregled k specialistu Dr.Šmajgertu  (je dermatovenerolog) v bolnici ali k njemu privat - cosmoderm , Aljaževa ulica 4. tel: 02/332 76 90. Dela vsak dan popoldan.
Tudi pri nas- samo da ni šlo za atopični dermitis, ena krema, druga krema ... nič od tega. Prvo kremo , ki nama je dal pred enim letom je bilo v 24 urah bolje. Vse ostalo je bilo samo pocanje mastnih krem po obrazu. Resda je za plačat, ampak se splača.

lp

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?