|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   antidepresiv in dojenje
11.2.2011 13:20:37   
mavrica79
Pozdravljene,
zanima me, ali ima katera izkušnje z jemanjem antidepresivov v času dojenja.
Antidepresiv (prozac) jemljem od 18. tedna nosečnosti naprej in sem s psihiatrinjo
bila dogovorjena, da bomo proti koncu nosečnosti dozo zmanjšali in bom lahko z
minimalno dozo tudi dojila. Dozo smo res zmanjšali, vendar mi je včeraj dva tedna
pred porodom rekla, da dojiti s temi zdravili ne smem! Prozac jemljem zaradi anksiozne
motnje že več kot 13 let z vmesnimi prekinitvami in žal v tej drugi nosečnosti ni šlo brez.
Moja želja po dojenju je zelo velika in zdaj res ne vem, kaj narediti. Sem pa po prvem porodu
prebolela zelo hudo poporodno depresijo in zdržala brez zdravil do 7.meseca otrokove starosti,
vendar takrat tudi med nosečnostjo nisem jemala antidepresiva.

Zelo hvaležna bom, če bo katera od vas delila svojo izkušnjo z mano- lahko mi pišete tudi na zs.

Moja psihiatrinja me je dobesedno pustila na cedilu po tolikih letih in res ne vem, kaj zdaj narediti.

Hvala in objem vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: antidepresiv in dojenje
11.2.2011 13:22:59   
*miska.mcc*
glej....se ne spoznam. ampak lahko napisem kaj bi sama naredila v tvojem primeru.
jemala bi zdravila, otrocek pa bi bil na AM. saj nič hudega, da ne dojis. sigurna pa sem, da otroku veliko bolj koristi zadovoljna, zdrava in srecna mamica, kot pa mleko iz prsi.
srecno!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mavrica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.2.2011 13:25:08   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica79

Moja psihiatrinja me je dobesedno pustila na cedilu po tolikih letih in res ne vem, kaj zdaj narediti.

Draga mavrica, ne vem ti svetovati kot to, da si poišči novo psihijatrinjo, ki ti bo v pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2011 15:15:13   
Dashenka
Jaz ti svetujem, da poskrbiš najbolje kar se da tako zase, kot otročka.
Zato še naprej jemlji antidepresiv v dozi, ki je najprimerneša zate in otroka hrani z adaptiranim mlekom.

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2011 15:21:18   
mamicaaa
Jaz sem na začetku nosečnosti, ko še sploh nisem vedela, da sem noseča, jemala Paroksat (tudi zaradi anksioznosti). Ko sem ugotovila, da sem noseča, mi je psihiater predpisal Zoloft, ki sem ga potem jedla vso nosečnost in ga jem še zdaj. Tudi dojila sem, čeprav mi je mleka hitro zmanjkalo (niso bli krivi AD). Mala je danes stara 9 mes in je HB zdrava.
Če si ostala brez psihiatra ti naj pa tvoj osebni zdravnik predpiše druge tablete. Vprašaj za Zoloft- meni pomaga in tudi poporodne depresije nisem imela.
Aja jaz jem 100mg/dan.
LP

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.2.2011 16:05:02   
bskrle
Jaz sem jemala zoloft, neklaj časa sem tudi dojila Pri otroku ni bilo kaj posebenga, glej na forumu Dojenje na med.over.net

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.2.2011 16:52:43   
mavrica79
Drage moje,
hvala vsem za odgovore.
Res ne vem, zakaj mi ni že takoj predpisala Zoloft ali katero drugo zdravilo, s katerim bi lahko dojila.
Tako prepričana je bila, da lahko dojim in jemljem Prozac v miminalni dozi. O tem sva se vsakič, ko sem bila pri njej pogovarjale. Obiski pri njej pa so bili redni, in sicer vsakih 14 dni oziroma na začetku, ko je bilo z mano zelo hudo celo na 7 dni. Zakaj se je zdaj tako povlekla nazaj, res ne razumem.

mamicaaa, bom probala it do svojega osebnega zdravnika oziroma čimprej poiskati še kako strokovno mnenje.

bskrle, hvala za nasvet.. grem pogledat na med.over.net

pozdrav!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.2.2011 16:56:17   
Doll
user posted image kaj smeš in kaj ne v dojenju se obrni na LLL avetovalke in ne tukaj na forumu

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.2.2011 11:32:28   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica79

Zakaj se je zdaj tako povlekla nazaj, res ne razumem.

Zakaj se pa ne pogovoriš tega z njo? Tvoje zdravljenje in ozdravljenje je zelo odvisno tudi od tega, koliko ji zaupaš, predvsem o stvareh, o katerih ti je težko govorit. Torej pogumno z besedo na dan, zaupaj ji svoje občutke in boš videla, kaj ti bo povedala. Ne delaj si svojih filmov v glavi in  ne jemlji je kot neko avtoriteto oz. kot zdravnico, jemlji jo kot prijateljico, kot nekoga, ki ti želi pomagat.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
12.2.2011 13:11:20   
ninchi9
Jaz sem na AD-jih - bila skozi celo nosečnost, a se nisem odločila za dojenje, ker je baje preveč stranskih učinkov za otroka (jemljem Fluval). Po posvetu s psihiatrinjo sem se odločila za AM, čeprav sem imela veeeelik naval mleka in mi še zdaj izteka (po 1 mesecu).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2011 9:37:26   
petera
Hej pozdravljena, če jemlješ že 13 let zdravilo, in če ti pomaga, nadaljuj z zdravilom naprej. Tako kot so punce že prej povedale, važno je da si ti zdrava, srečna, zadovoljna, in posredno bo tudi tvo otrok. In zakaj ne bi bil adaptiranega mleka, kaj mu pa manjka????Vsi so na njem zrasli, zdravi, veliki, zadovoljni, ne ga srat, pardon. Pa še neki: OBVEZNO MENJAJ PSIHIJATRINJO, VZAMI SI ENO DOBRO PSIHOLOGINJO ALI PSIHIATRINJO, KI JI BOŠ ZAUPALA, OČITNO TA TVOJA  PSIHIATRINJA POTREBUJE POMOČ, NE MOREM RAZUMET, SEDAJ KO JO NAJBOLJ POTREBUJEŠ, KVASI NEUMNOSTI.
TOREJ: 1. JEMLJI ZDRAVILA
           2. OTROKU DAJ APTAMIL
           3. MENJAJ PSIHIATRINJO
IN BOŠ SREČNA, ZADOVOLJNA IN ZDRAVA Z OTROCI!!!
SREČNO

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?