Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 19:34:59
|
|
|
|
ursa_p
|
Zivjo! Vceraj sem pri ginegologu ugotovila, da sem noseca! Sem v osmem tednu! Mesec dni nazaj ... se pravi 08.07.2005 sem imela opravljen poseg letz - z maternicnega vratu so mi postrgali (napacne) celice - imela sem CIN II), po posegu pa sem se slabo pocutila in poklicala ginekologinjo! Ker mi je bilo slabo in sem se slabo pocutila, ker me je bolel trebuh in ker me je po mali potrebi (ko sem se obrisala) malo peklo, mi je predpisala tablete CLINOFUG!!! Sicer kar po telefonu, brez kakrsnega koli pregleda! Tablete sem morala jemati 2 tableti na 12 ur - so 50mg! Kljub tabletam ni bilo bolje, obcasno se slabse! Po 8-ih dneh sem jih nehala jemati! Vse skupaj sem jih pojedla 34! Ponovno sem odsla k zdravniku - kar k splosnemu, ker noben ginekolog takrat ni delal! Ugotovili so, da imam povisane levkocite, ampak niso vedeli zakaj ... je to vnetje ali od tablet - to je bilo edino vprasanje! Vceraj pa sem odsla k ginekologinji ... sem v 8 tednu nosecnosti! Ker pa sem jedla tablete clinofug, in ker so v skupini D, mi je ginekologinja priporocala splav! Skupina D pomeni, da so lahko skodljive za plod! V navodilih zdravil pa pise le, da jemanje tablet v nosecnosti lahko povzroci odpovedovanje ali pa celo odpoved ledvic ... pri meni, ne pri plodu! Za plod ne pise nicesar!!! Clinofug tablete sem jemala v 5. tednu nosecnosti! Tablete Clinofug so tetraciklinski antibiotik!!! Mi lahko kdo pove ali je ze bil v podobni situaciji in kaj je naredil! Dodala bi se, da sem stara 23 let! V ponedeljek grem sicer se na gensko svetovanje v porodnisnico, ampak imam bolj malo upanja! :'( Hvala za vsak odgovor! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 21:47:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, pa ravo clinofug. Jaz sem ga jemala pred dvema mesecema in takrat mi je tako zdravnica kot tudi v lekarni zabičala, da med jemanjem ne smem zanositi, kajti clinofug je res hud antibiotik. Spoznam se na farmacijo prav nič, ampak vseeno najbrž nekaj je na tem. Groza, prav težko si predstavljam tvojo situacijo. Vem, da ti moj odgovor ne bo prinesel dobrih novic. Nisem še bila v taki sutuaciji, če pa se poskušam postaviti v tvojo kožo, bi šla zagotovo delat splav.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 22:22:50
|
|
|
|
ursa_p
|
Nic kaj prijeten odgovor! Samo zakaj v "navodilih" nic konkretnega ne pise??? Ponavadi pise, da skoduje plodu! Tukaj pa nic! Hvala zaenkrat! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 22:24:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, sej v navodilih nikol nič takega ne piše, kot ti potem povejo zdravniki. Držim pesti, močno močno, pa prosim javi, kako bo.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 22:39:14
|
|
|
|
ursa_p
|
Ja, poskusam vpisati novo temo, pa na zalost ne gre!!! Ne vem kaj je narobe! Sporocim takoj, ko izvem kaj novega! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 9.7.2005 22:47:56
|
|
|
|
Jančika_
|
Mislim, da je tvoja tema tam vidna šele, ko odgovori. Ponavadi je odgovor v roku enega dneva.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 10.7.2005 7:55:24
|
|
|
|
Mirna*
|
Ursa, registriraj se, nato pa vpisi. Ko ti bo odgovoril, bos videla svojo temo. Prej ne. Po navadi res hitro odgovori, ampak, kolikor imam izkusenj, za vikend ponavadi ne odgovarja. Drugace pa sigurno vsi drzimo pesti zate in za tvojo pikico in za cim bolj obetajoc odgovor!!!!
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 10.7.2005 22:18:44
|
|
|
|
Pilar
|
V podobni situaciji sem bila aprila 2004... Vse skupaj je trajalo dober mesec, doza pa je bila 50 mg na dan( v bistvu ena tableta na dan). Po vseh izracunih sem prekinila z jemanjem pravocasno. V Ljubljani mi je, preko moje ginekologinje, svetoval Ksenija Gersak(tudi G) in pa ksaneje Pusenjak na nuhalni svetlini. Gersakova je takrat ocenila moznost okvare srcka in hrbtenice. Ampak zelo majhna. Na nuhalni je Pusenjak vse preveril...in verjetnost zavrnil. V 24. tednu nosecnosti sem imela na PK specialen UZ ploda(srcek) in je bilo vse O.K. 16.12. 2004 sva pa z mojim mozem dobila zaklad sveta. Jureta. Na preventivi, pri pol leta, je pediater zaslisal sum na srcu. Pregled na PK v Ljubljani pa je pokazal, da je bil slucajen in vsekakor neskodljiv. Juretov srcek je zdrav. Vcasih me je se vedno strah...se vedno se bojim, da bodo posledice...gledqam druge otroke in vsa panicna primerjam...in pediater mi mora na vsakem pregledu zagotoviti, da je z malim vse v redu. Pride kaksen dan, ko sem res bolj panicna. Da zakljucim: mislim, da si ti vseeno jemala tablete dlje in da je bila doza vecja...Poisci v LJ Gersakovo in Pusenjaka. Srecno iz srca. Pa se nekaj.Istocasno je bila v podobni situaciji od nekega primarija hci, pa so ji tudi svetovali, da lahko obdrzi. Nikoli vec se ne pritaknem nobenih tablet, razen res nedolznih.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 10.7.2005 22:28:40
|
|
|
|
Pilar
|
Aja, pri vseh teh izracunih pa bos potrebovala naslednje podatke: zadnja menstruacija,predvidena naslednja ( ce pac ne bi zanosila) kdaj in koliko tablet si vzela, mozen datum zanositve...
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 10.7.2005 22:55:16
|
|
|
|
ursa_p
|
Hvala za odgovor! Danes sem poklicala se dezurno lekarno, ce bi kaj vedeli, pa mi je takoj rekla, da teh tablet med nosecnostjo ne smes jemati! Povedala sem ji, da sem ze noseca in da sem jih ze jedla! Potem sem povedala, da sem pojedla vsega skupaj 34 tablet ... jedla sem jih 8 dni - 2 tableti na 12 ur! Zdravljenje s temi tabletami je po navodilih proizvajalca dolgo .. vsaj mesec, dva ali celo vec (se pravi vsaj 2 skatljici - to je 100 tablet)! Rekla je, da je doza res bila majhna, tako da naj ne bi smel biti velik problem, ampak me je vseeno poslala na gensko svetovanje v porodnisnico, kamor se s fantom odpraviva jutri malo pred deveto! Pilar! Pri katerem tednu nosecnosti si jemala antibiotike??? Mislim, da je tudi to ena zelo pomembnih stvari! Hvala za vso pomoc! Lahko noc! Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 8:50:18
|
|
|
|
Pilar
|
Jemala sem jih do 4. tedna nosečnosti. Sporoči, kako je bilo na genetski...
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 10:09:36
|
|
|
|
mml
|
Clinofug (doksiciklin) povzroča predvsem obarvanje sklenine in kosti pri otrocih, zato ga odsvetujejo v nosečnosti in pri otorcih v času rasti. Kakšnih drugih posledic na plodu naj ne bi povzročal. Svetujem, ti da se obrneš na službo za medicinsko genetiko na Ginekološki kliniki, mislim, da ti bodo tam še najbolj točno znali svetovati.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 10:34:12
|
|
|
|
ursa_p
|
Ravnokar sem se vrnila iz porodnisnice! Niso me sprejeli, ker moras imeti obvezno napotnico, ampak je do danes zjutraj nisem mogla dobiti ... v petek je delala ginekologinja dopoldne, danes pa popoldne ... tako da sem narocena jutri ob 9-ih - na sreco, drugace je cakalna doba 8 dni! Sem pa srecala na poti proti avtomobilu se zdravnika, ki me je v petek sprejel na urgenci (iskala sem vsako moznost, da mi kdo kaj konkretnega pove), in mu povedala, da te tablete vplivajo na obarvanost zob in na rast kosti in je rekel, da naj bi se to videlo na UZ vsaj do 12 tedna, ali pa mogoce se kak teden vec ... ce bi bilo na UZ vredu, naj kasneje ne bi smelo biti tezav ... ampak na UZ mora biti vse OK! Odgovoril mi je pa tudi dr. Pusenjak ... odgovor pa najdete tukaj: http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=65857&t=65857 Kako se mi vlecejo te dnevi! mml ... hvala tudi tebi za odgovor! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 10:41:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Kar pogumno Urša, ne obupaj, in oglasi se še, kakorkoli že bo.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 11:04:22
|
|
|
|
Jančika_
|
Urša, srečno. Držimo pesti.
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 11:44:08
|
|
|
|
Pilar
|
Urša, a sem pravilno razumela, da je tebi tvoj G predpisal clinofug...če je, potem ga obvezno zamenjaj!!!!
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 11:56:58
|
|
|
|
ursa_p
|
Ja, predpisala mi ga je po posegu LETZ ... ampak ga ne jem vec ... jedla sem ga 8 dni - pojedla sem 34 tablet! Nehala sem ga jesti ze 20 junija! Za nosecnost sem izvedela pa v petek! Aja, naj se povem, da so mi trije testi Clear blue pokazali negativno! Hvala vsem za vso podporo!!! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 11.7.2005 14:27:51
|
|
|
|
mml
|
Urša, jaz sem skoraj prepričana ,da bo vse OK, ker v tej fazi še ni niti kostne niti zobne osnove. Za doksiciklin pa je značilno, da se vgrajuje v te osnove in na ta način povzroča predvsem temno obarvanje zobne sklenine, lahko pride tudi do napake v sestavi zobne sklenine in zavore rasti kosti. To je pa vse, kar piše o učinkih na plod, če jemlješ doksiciklin v nosečnosti. Tako da mislim, da je tvoja skrbo odveč in da bo vse OK. Če pomislim, si bila 20. 06. noseča 5 tednov, takrat pa definitvno ni še nobenih kostnih in zobnih zasnov, tako da čim bolj pozitivno in sporoči kako boš jutri opravila
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 11:52:40
|
|
|
|
ursa_p
|
Koncno prisla z dobrimi novicami od genskega posveta! Te teblete bi lahko vpivale le v 2 tretjini razvoja ... od 4 meseca naprej! Ce bi jih jemala takrat bi lahko prislo do obarvanja zobne sklenine in pa do pocasnejse rasti kosti! Vesela sem, ker sem na tem mestu kot vecina! Skrbi zaradi antibiotikov ni vec, sedaj so na vrsti druge!:) Hvala vsem za pomoc in vzpodbudo! Lep pozdrav, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 11:55:51
|
|
|
|
Anonimen
|
O hvala bogu! Kako sem vesela zate!!! Mi je prav žal za moj pesimistični post. Zdaj pa veliko sreče in zdravja, tebi in otročku! Super!
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 12:03:02
|
|
|
|
ursa_p
|
Hvala, hvala! Sem vesela za vsako izkusnjo, ki ste mi napisali in vse kar ste mi svetovali! Vse prav pride, ce ne sedaj, pa kdaj drugic! Lp, Ursa
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 13:38:14
|
|
|
|
Jančika_
|
Urša, zelo sem vesela zate. Zdaj pa naj bo še vse ostalo OK:).
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 14:14:16
|
|
|
|
Pilar
|
TOLE JE BILO PA ZELO LEPO PREBRAT!
|
|
|
|
antibiotiki in nosecnost 12.7.2005 14:47:19
|
|
|
|
mml
|
Hej Ursa me zelo veseli, da so ti tako lepo povedali. Sem prepričana, da bo vse OK. Sedaj si pa oddahni in prični počasi uživati
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?