|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   antibiotik
2.4.2008 21:39:33   
SANAYA
Pozdravljene,
danes sva bila z sinekom (7 mes) pri dežurnem zdravniku, kajti kajti ponoči je imel vročino 38 in pol, ki se je nadaljevala tudi čez dan. Popoldne sem pa opazila v desnem ušesu izcedek.Ker je bil že cel dan jokav in ni pustil prijeti za uho sem šla z njim k zdravniku, ki pa je povedal da je to ušesno maslo, sicer je uho in grlo rahlo vnetu, da pa rajši da sirup Hiconcil, da ne bi to preraslo v kaj hujše vnetje. Zanima me, če ni to malce prehitro pri 7 mes. dojenčku dajati antibiotik?Sicer sem mu zdaj dala prvič in še nisem opazila kakšnih znakov alergije, ampak me je vseeno malce strah.
Kako kaj ve imate izkušnji z antibiotiki pri vaših malčkih?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: antibiotik
2.4.2008 21:43:32   
Petraa
če ima vneto potrebuje antibioti,ker bo samo še hujše.

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2008 21:46:36   
simona9
Mi smo imeli Ospen pri 4.mes. in ga je dobro prenesel-za angino. Prvi otrok ga je imel že pri treh mes. Sta pa oba že v porodnišnici dobivala antib. venozno 8dni. Lp pa brez panike

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2008 22:37:23   
piko12
Nisem še slišala, da bi se vneta ušesa pozdravila kar sama od sebe pa še boli kot hudič. Jaz sem jih imela na faxu in sem mogla pojest 2 škatli amoksiklava, tako da mislim, da ni druge kot, da poje sirup. Mu pa daj malo čaja čez za spit, da spere usta- zarad zob, če jih ima. Atb je ful sladek, pa še večkrat na dan ga dobi.

(odgovor članu simona9)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2008 8:21:24   
kristinaj
tudi naša je imela pri 7m vnetje uhca in smo pili hiconcil.

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2008 9:42:44   
Anya22
Naš Žan je pa prvič dobil antibiotik pri 5 mesecih, ko smo bili v toplicah. Imel je vnetje uhc, vročino 39C, gnojno grlo in žrelo, kašelj, dobil Ospen, na keterega je alergičen (dobil pikice po celemu telesu), smo morali prenehati z antibiotikom, so nam dali Fenistil kapljice za alergijo.user posted image

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2008 13:22:56   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Anya22

Naš Žan je pa prvič dobil antibiotik pri 5 mesecih, ko smo bili v toplicah. Imel je vnetje uhc, vročino 39C, gnojno grlo in žrelo, kašelj, dobil Ospen, na keterega je alergičen (dobil pikice po celemu telesu), smo morali prenehati z antibiotikom, so nam dali Fenistil kapljice za alergijo.user posted image

a Ospen sirup?? Možno je da je na sestavino sirupa alergičen.. se splača preverit pri alergologu, ker je Ospen zelo pomembno zdravilo.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2008 14:29:54   
marinci
Jan je tudi dobil hiconcil na 8 ur 2 mil. V lekarni mi je rekla naj sirup hranim v hladilniku. Kako ga naj potem pogrejem 2 mil, verjetno tako hladnega ne smem dat? Kako ve dajte sirup.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2008 14:35:52   
Lunc_a
marinci zakaj bi pogrelauser posted image
mi smo zdaj na hiconcilu in mu z šprico direkt v usta damuser posted image

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2008 14:40:01   
Anya22
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Ja, Ospen sirup je dobil in je nanj alergičen, tako, da ga od takrat ni dobil več, ker sedaj mu daje P samo Hiconcil ali Sumamed.
a Ospen sirup?? Možno je da je na sestavino sirupa alergičen.. se splača preverit pri alergologu, ker je Ospen zelo pomembno zdravilo.

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2008 14:56:31   
marinci
Lunc_a  sam to je ohlajeno na 4 - 8 stopinj. Pa bo ok če mu dam tk mrzlo, ko je nahodn, ušeso ga boli, pa bezgavke ima otečene.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2008 17:51:32   
Paštetka

Ja, Ospen sirup je dobil in je nanj alergičen, tako, da ga od takrat ni dobil več, ker sedaj mu daje P samo Hiconcil ali Sumamed.

A po Ospenu je dobil Hiconcil? Ker je Hiconcil na penicilinski ravni kot Ospen.  Moj je namreč šele po 2. "uporabi" Hiconcila pokazal alergijo nanj in so nama prepovedali vse antibiotike na penicilinski ravni. tudi Ospen. Za zdaj dobiva lahko samo Zinat. Vsaj tako so nama razložili v alergološki.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2008 22:11:52   
Anya22
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

A po Ospenu je dobil Hiconcil? Ker je Hiconcil na penicilinski ravni kot Ospen.  Moj je namreč šele po 2. "uporabi" Hiconcila pokazal alergijo nanj in so nama prepovedali vse antibiotike na penicilinski ravni. tudi Ospen. Za zdaj dobiva lahko samo Zinat. Vsaj tako so nama razložili v alergološki.

Ja, po Ospenu je dobil Hiconcil in po njemu ni bilo nobene reakcije, ampak 9.4. imamo teste za alergijo in bom povedala alergologu za Ospen, bomo videli kaj bo po testih.

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2008 23:15:46   
pajac

Ja, po Ospenu je dobil Hiconcil in po njemu ni bilo nobene reakcije, ampak 9.4. imamo teste za alergijo in bom povedala alergologu za Ospen, bomo videli kaj bo po testih.

kar k alergologu povejte da po hiconcilu ni bilo alergije.. jaz mislim, da ste brez skrbi. je pa res fajn preverit, ker samam sem se nažrla vseh sumamedov in makropenov, pa to ni dobro, ker (po domače) potem čez čas ne prime kot bi moglo....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?