|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   amnioskopija
30.8.2007 12:59:39   
SANAYA
Pozdravljene, ker je moj PDP že 3 dni mimo, grem jutri najprej na CTG nato pa eventuelno na amnioskopijo. Vem sicer kaj to je, ne vem pa kako poteka in če je boleče. Moja G mi je povedala, da je dojenčkova glavica čist nisko, le da CTG popadkov še ne beleži in tudi odprta še nisem. Prvi porod bi pa rada rodila naravno brez CR, zato mi bodo jutri naredilo AS. Prosim za kakršnokoli informacijo v zvezi s tem postopkom. Ja pa še neki:a je to ponavadi pri večini nosečnic da bolj se bliža porod, bolj ste nervozne, zmedene, prestrašene, ali je pa to samo pri meni. Me je pa grozno strah poporodne depresije, kajti glkih prejšnjič sem brala čist po naključju članek o poporodnih depresijah  kjer so bili tudi navedeni samomori, detemoriuser posted image , mislim, katastrofa, kako lahko sploh kaj takega dajo v časopis, a nebi bilo boljše pisati o lepših stvareh in dajati bodočim mamicah pogum in pozitivnost.
Hvala vsem in držite mi pesti.

Čao
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: amnioskopija
30.8.2007 13:13:51   
Ninica
Meni so delali amnioskopijo v prvi nosečnosti 1 dan po roku. To je G opravil z neko dolgo palčko in tako prebodel mehur in vzel vzorec plodovnice.  Sem pa imela od takrat naprej filing da mi vedno nekaj teče, mogoče mi je zaradi tega malo odtekala plodovnica. So mi pa rekli, da zato moraš biti vsaj 1 prst odprta. Plodovnica je bila takrat še čista. Sem pa potem na drugi dan dobila umetne.

LP, Ninica

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2007 13:15:13   
Ninica
Pa še to. Bolel me je sam pregleduser posted image , tako da je bilo vseeno kaj mi je dal not ali prste ali to palčko, pa me je bolelo.

LP, Ninica

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2007 13:19:13   
natasaom
žživjo!men amnio ni bila hudo boleča,je pa odvisno od gin.ti moraš vse mišice sprostit pa pomislt na kej lepega pa bo dobr.traja samo par sekundic-lahko ti tudi sproži porod.jaz sem bila 5x ker sem rodila 13dni po roku.kaj je pa poporodna depresija ti pa ne znam povedat,ker sem bila najbolj srečna mamica kljub zelo težkemu porodu.niso vse ženske iste in vsaka drugače prenaša bolečine in strese.vedno pišejo o ekstemnih primerih.nič bat,če gre not-gre ven tud.nekaj najlešega je imet otročka-tako lepo dišijouser posted image !!sem ti kar fouž!srečno pa hitr v porodno!!!!!!!!

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2007 14:03:31   
Evina
Pri amnioskopiji se nič ne predre mehurja. Res je, da se pogleda barva plodovnice. To se naredi s pomočjo lučke, ki jo s pomočjo cevke vstavijo skozi nožnico. Ponavadi nič ne boli. Včasih pa je posledica amnioskopije tudi sprožitev.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2007 14:53:17   
Azzurra
o, meni so jo kar nekajkrat naredili, sem šla kar 10 dni čez rok.

odvisno je tudi kdo ti naredi amnioskopijo. ni prijetno, je malo bolj moteče kot vaginalni pregled. mene je potem malo skelelo. mi je pa med eno od teh amnioskopij ginekologinja luščila plodove ovoje. to počne kar s prsti. takrat mi je pokazala svoje prste, ki so bili rahlo krvavi in me opozorila na možen krvav izcedek. naj bi se pa plodove ovoje luščilo zato, da bi se vzpodbudilo popadke, kar se pri meni ni zgodilo in so mi tako s tabletko po 10 dneh sprožili porod. amnioskopijo pa so mi delali 5 krat.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2007 13:45:44   
annie
Zanima me ali delajo to amnioskopijo v vseh porodnišnicah, predvsem me zanima za Mb porodnišnico?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?